Ο Βασίλης Παπαγεωργίου νικητής του βραβείου Matteo Viglietta στην Artissima 2022

Η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Τορίνο βράβευση τον καλλιτέχνη για το έργο του «Together we don't stand (II)».

Vasilis Papageorgiou, Together we don't stand (II), 2021, produced by the Athens Biennale

Το βραβείο Matteo Viglietta έλαβε ο Βασίλης Παπαγεωργίου κατά την διάρκεια της έκθεσης Artissima στο Τορίνο, για το έργο "Together we don't stand (II)" το οποίο θα γίνει μέρος της συλλογής La Gaia.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της Συλλογής La Gaia:

"Παρότι οι λόγοι πίσω από την επιλογή του έργου του Βασίλη Παπαγεωργίου είναι πολλοί, την ίδια στιγμή σχετίζονται και με παράγοντες που συνδέονται με τη φύση της δραστηριότητας της Viglietta Matteo S.p.A. όπως αυτή περιγράφεται και στο προφίλ του ίδιου του βραβείου. Το έργο Together we don't stand (II) έχει δημιουργηθεί ώστε να χρησιμοποιείται από ένα μόνο άτομο τη φορά και οι σκέψεις μας αυτόματα πηγαίνουν στη μνήμη του ανθρώπου που θα θέλαμε να τιμήσουμε με αυτό το βραβείο και στην απουσία του που διαποτίζει την καθημερινότητα μας. Το παγκάκι αποτελεί ένα σημείο για ξεκούραση, χαλάρωση και ενατένιση. Είναι ένα σημείο αφιερωμένο στον χρόνο που ‘κλέβουμε’ από την παραγωγικότητα, όπως ο Matteo Viglietta αφιερωνόταν στην τέχνη, ‘κλέβοντας’ αυτές τις στιγμές από την αγαπημένη του επαγγελματική δραστηριότητα. Το βραβείο Matteo Viglietta, στη μνήμη ενός ανθρώπου νέου στο πνεύμα μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, απονέμεται σε έναν νέο Έλληνα καλλιτέχνη και σε μία νέα Ιταλική γκαλερί. Θεωρούμε όμως το έργο του Βασίλη Παπαγεωργίου τόσο παράδοξα διαχρονικό, ικανό εν μέρει να καταλάβει έναν ανεσταλμένο χρόνο, ένα χρόνο με τον ρυθμό μιας εσώτερης ζωής, μακριά από τη φρενίτιδα της καθημερινότητας".

Η διεθνής επιτροπή για το βραβείο Matteo Viglietta αποτελούνταν από την Eva Brioschi, επιμελήτρια της συλλογής La Gaia στην Busca, την Alice Motard , διευθύντρια του CEAAC στο Στρασβούργο και τον Franco Noero, ιδρυτή της γκαλερί Franco Noero Gallery στο Τορίνο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".