Ο Βασίλης Παπαγεωργίου νικητής του βραβείου Matteo Viglietta στην Artissima 2022

Η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Τορίνο βράβευση τον καλλιτέχνη για το έργο του «Together we don't stand (II)».

Vasilis Papageorgiou, Together we don't stand (II), 2021, produced by the Athens Biennale

Το βραβείο Matteo Viglietta έλαβε ο Βασίλης Παπαγεωργίου κατά την διάρκεια της έκθεσης Artissima στο Τορίνο, για το έργο "Together we don't stand (II)" το οποίο θα γίνει μέρος της συλλογής La Gaia.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της Συλλογής La Gaia:

"Παρότι οι λόγοι πίσω από την επιλογή του έργου του Βασίλη Παπαγεωργίου είναι πολλοί, την ίδια στιγμή σχετίζονται και με παράγοντες που συνδέονται με τη φύση της δραστηριότητας της Viglietta Matteo S.p.A. όπως αυτή περιγράφεται και στο προφίλ του ίδιου του βραβείου. Το έργο Together we don't stand (II) έχει δημιουργηθεί ώστε να χρησιμοποιείται από ένα μόνο άτομο τη φορά και οι σκέψεις μας αυτόματα πηγαίνουν στη μνήμη του ανθρώπου που θα θέλαμε να τιμήσουμε με αυτό το βραβείο και στην απουσία του που διαποτίζει την καθημερινότητα μας. Το παγκάκι αποτελεί ένα σημείο για ξεκούραση, χαλάρωση και ενατένιση. Είναι ένα σημείο αφιερωμένο στον χρόνο που ‘κλέβουμε’ από την παραγωγικότητα, όπως ο Matteo Viglietta αφιερωνόταν στην τέχνη, ‘κλέβοντας’ αυτές τις στιγμές από την αγαπημένη του επαγγελματική δραστηριότητα. Το βραβείο Matteo Viglietta, στη μνήμη ενός ανθρώπου νέου στο πνεύμα μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, απονέμεται σε έναν νέο Έλληνα καλλιτέχνη και σε μία νέα Ιταλική γκαλερί. Θεωρούμε όμως το έργο του Βασίλη Παπαγεωργίου τόσο παράδοξα διαχρονικό, ικανό εν μέρει να καταλάβει έναν ανεσταλμένο χρόνο, ένα χρόνο με τον ρυθμό μιας εσώτερης ζωής, μακριά από τη φρενίτιδα της καθημερινότητας".

Η διεθνής επιτροπή για το βραβείο Matteo Viglietta αποτελούνταν από την Eva Brioschi, επιμελήτρια της συλλογής La Gaia στην Busca, την Alice Motard , διευθύντρια του CEAAC στο Στρασβούργο και τον Franco Noero, ιδρυτή της γκαλερί Franco Noero Gallery στο Τορίνο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.