Ο Αντρέ Μονέ αναβιώνει "Θρύλους" της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής

Εμπνευσμένος από τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τη μόδα, αλλά και την πολιτική και κοινωνική ζωή, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει με τη δική του μοναδική τεχνική «Θρύλους» της παγκόσμιας σκηνής.

Andre Monet. Legends

Την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα παρουσιάζει ο Καναδός καλλιτέχνης Αντρέ Μονέ, στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts από 14 Νοεμβρίου.

Μονέ

Ο Αντρέ Μονέ, που αγαπά την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, θα είναι παρών στα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς έχει μετακομίσει τους τελευταίους έξι μήνες, μαζί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγο του, τηλεοπτική παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Τζοάν Βράκας και τα δύο τους αγόρια στη χώρα μας. 

Μονέ

Εμπνευσμένος από τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τη μόδα, αλλά και την πολιτική και κοινωνική ζωή, ο Μονέ, παρουσιάζει με τη δική του μοναδική τεχνική "Θρύλους" της παγκόσμιας σκηνής. Δημιουργεί κολάζ από χάρτες και εφημερίδες, πάνω στα οποία ζωγραφίζει στη συνέχεια τα πορτραίτα του, αφήνοντας αποσπάσματα των χαρτών και αποκομμάτων να αναδύονται στην επιφάνεια και να γίνονται μέρος του προσώπου. Αυτή η τεχνική αποτελεί σήμερα και την υπογραφή του. 

Μονέ

Στα έργα του παρελαύνουν από την Βασίλισσα Ελισάβετ τη Β΄ της Μεγάλης Βρετανίας, ως μοντέλα της διεθνούς showbiz. Ανάμεσα στους θρύλους από το σινεμά, οι Όντρεϊ Χέπμπορν, Τζέιμς Ντιν, Μέριλιν Μονρόε, Αντζελίνα Τζολί, από τον χώρο της μουσικής οι Μαρία Κάλλας, Φρέντι Μέρκουρι, Ντέιβιντ Μπάουι αλλά και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ από τον χώρο της πολιτικής, η Κοκό Σανέλ και το μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι, από τη μόδα. Στα πορτρέτα του και Έλληνες θεοί όπως ο Απόλλωνας και η Περσεφόνη τους οποίους δημιουργεί με πολλές μικρές τελείες που αποδίδουν τα χαρακτηριστικά τους. Ο καλλιτέχνης διατηρεί μια απόλυτα φυσική σχέση με τον σύγχρονο άνθρωπο και τους προβληματισμούς του, με τη σημερινή κοινωνία, τους ρυθμούς, τους τρόπους της και αυτή την απεικονίζει και στα έργα του. Γεννημένος στο Μόντρεαλ, ο Μονέ σπούδασε γραφιστική στο Πανεπιστήμιο Laval ενώ ασχολήθηκε και με τις καλές τέχνες. Εργάστηκε στη μόδα και στη διαφήμιση πριν αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στην τέχνη. Εντρύφησε σε διάφορα μέσα όπως το μωσαϊκό, το κολάζ και τα ακρυλικά.

Μονέ

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής για τα πορτραίτα του. Στόχος του καλλιτέχνη είναι να αναδείξει τον βαθύτερο ψυχισμό των προσώπων τα οποία απαθανατίζει με τις μοναδικές τεχνικές του. Μάλιστα πρόσφατα επελέγη από το ζεύγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον για να δημιουργήσει το δικό τους επετειακό πορτρέτο. Με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, το έργο του έχει εκτεθεί στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σεούλ, τη Σιγκαπούρη, το Μαϊάμι, το Τορόντο, το Μόντρεαλ, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ. Από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη και όχι μόνο, ο καλλιτέχνης εκπροσωπείται σε περισσότερες από 100 σημαντικές γκαλερί, ενώ έργα του έχουν μερικοί από τους μεγαλύτερους συλλέκτες του κόσμου, που ανήκουν στον χώρο της μουσικής, του αθλητισμού και του κινηματογράφου. 

Εγκαίνια: 14/11 (7-10.30 μ.μ.)

Info: Kapopoulos Fine Arts | 14-28/11 | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.