"Land Rights": Μια έκθεση με θέμα τα δικαιώματα της γης

Στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων που θα φιλοξενήσει ο xώρος τέχνης 1927, ξεκινάει μια οπτικοακουστική έκθεση που καταπιάνεται με την περιβαλλοντική κρίση.

001063.jpg

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, η έκθεση "Land Rights" καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και εγείρει το θέμα των δικαιωμάτων της γης: τι μορφές παίρνει η μαζική καταστροφή της φύσης, πώς μπορούμε να την ανασχέσουμε και ποια θεώρηση της φύσης μπορούμε να αντιτάξουμε στην καταστροφική δυτική προσέγγιση που αιώνες τώρα την αντιμετωπίζει αποκλειστικά ως αντικείμενο προς εκμετάλλευση;

Η έκθεση περιλαμβάνει το φωτογραφικό έργο του διακεκριμένου Περουβιανού φωτογράφου Μusuk Nolte που καταγράφει την πρόσφατη καταστροφική διαρροή πετρελαίου στις ακτές της Λίμα, το έργο του βραβευμένου Τσέχου φωτογράφου David Tesinski απο τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Ευρώπη και τον Αμαζόνιο, την κολλεκτίβα Ozhope απο το Μαλάουι των οποίων το έργο κινείται μεταξύ περφόρμανς και φωτογραφίας, της μουσικού Manja Ristic (Σερβία/Κροατία) που μετουσιώνει σε ηχητικά τοπία την καταστροφή του θαλάσσιου βυθού στην Αδριατική, καθώς και βίντεο και εικαστικές εγκαταστάσεις των Sonya Rademeyer  από τη Νότια Αφρική, Κατερίνα Καρατζαφέρη από την Ελλάδα και Edith Brunette & Francois Lemieux από τον Καναδά. 

OILS_SPILL_MusukNolte004.jpg

Η έκθεση αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων πάνω στο θέμα των δικαιωμάτων της γης, που θα διαρκέσει όλο το χρόνο στο χώρο τέχνης "1927" και περιλαμβάνει περφόρμανς, εκθέσεις και ομιλίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

LAND RIGHTS (μέρος 1ο)

  • Μεικτά Μέσα

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, το ομαδικό πρότζεκτ στο 1927 καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και μας ρωτά πώς μπορούμε να διασώσουμε τη φύση απαλλάσσοντάς την από την καταστροφική Δυτική προσέγγιση που εδώ και αιώνες την αντιμετωπίζει ως αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.