"Land Rights": Μια έκθεση με θέμα τα δικαιώματα της γης

Στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων που θα φιλοξενήσει ο xώρος τέχνης 1927, ξεκινάει μια οπτικοακουστική έκθεση που καταπιάνεται με την περιβαλλοντική κρίση.

001063.jpg

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, η έκθεση "Land Rights" καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και εγείρει το θέμα των δικαιωμάτων της γης: τι μορφές παίρνει η μαζική καταστροφή της φύσης, πώς μπορούμε να την ανασχέσουμε και ποια θεώρηση της φύσης μπορούμε να αντιτάξουμε στην καταστροφική δυτική προσέγγιση που αιώνες τώρα την αντιμετωπίζει αποκλειστικά ως αντικείμενο προς εκμετάλλευση;

Η έκθεση περιλαμβάνει το φωτογραφικό έργο του διακεκριμένου Περουβιανού φωτογράφου Μusuk Nolte που καταγράφει την πρόσφατη καταστροφική διαρροή πετρελαίου στις ακτές της Λίμα, το έργο του βραβευμένου Τσέχου φωτογράφου David Tesinski απο τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Ευρώπη και τον Αμαζόνιο, την κολλεκτίβα Ozhope απο το Μαλάουι των οποίων το έργο κινείται μεταξύ περφόρμανς και φωτογραφίας, της μουσικού Manja Ristic (Σερβία/Κροατία) που μετουσιώνει σε ηχητικά τοπία την καταστροφή του θαλάσσιου βυθού στην Αδριατική, καθώς και βίντεο και εικαστικές εγκαταστάσεις των Sonya Rademeyer  από τη Νότια Αφρική, Κατερίνα Καρατζαφέρη από την Ελλάδα και Edith Brunette & Francois Lemieux από τον Καναδά. 

OILS_SPILL_MusukNolte004.jpg

Η έκθεση αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων πάνω στο θέμα των δικαιωμάτων της γης, που θα διαρκέσει όλο το χρόνο στο χώρο τέχνης "1927" και περιλαμβάνει περφόρμανς, εκθέσεις και ομιλίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

LAND RIGHTS (μέρος 1ο)

  • Μεικτά Μέσα

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, το ομαδικό πρότζεκτ στο 1927 καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και μας ρωτά πώς μπορούμε να διασώσουμε τη φύση απαλλάσσοντάς την από την καταστροφική Δυτική προσέγγιση που εδώ και αιώνες την αντιμετωπίζει ως αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".

Όλα όσα θα δούμε στην 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Εκθέσεις, δράσεις, καινοτόμες προτάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

"Με Σφραγίδα το χρώμα": Η έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου στον Χώρο Τέχνης "Εκτός"

Οι εικόνες της Ξαναλάτου προσεγγίζουν την αφαίρεση, όπου τα απλά σχήματα και τα σύνθετα χρώματα γίνονται στιγμιότυπο της χάρης και της κίνησης.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα!

Γιορτινά προγράμματα για οικογένειες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.