Γυναικεία υπόθεση η διπλή έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Οι εκθέσεις των καλλιτεχνών θα διαρκέσουν έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Μάρθα Δημητρόπουλου

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου εγκαινιάζονται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση της Μάρθας Δημητροπούλου με τίτλο "TεFRα" και η ατομική έκθεση της Τζωρτζίνας Καπράλου με τίτλο "Snookums Shotguns / Αγαπουλίνια Καραμπίνες". Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Η Μάρθα Δημητροπούλου, κατασκευάζοντας 400 τεφροδόχους με το γνώριμο υλικό της πευκοβελόνας, σχολιάζει με τον δικό της προσωπικό τρόπο όχι μόνο τη διάσταση της θνητότητας και του εφήμερου αλλά και την αρχέγονη σχέση μας με τον θάνατο μέσα από την άνιση πάλη του σύγχρονου πολιτισμού με τη φύση.

Τζωρτζίνα Καπράλου

Η Τζωρτζίνα Καπράλου, από την άλλη, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως εργαλείο έρευνας και μυθοπλασίας. Το στυλ της προσέγγισής της είναι εμπνευσμένο από τον Αμερικανό σκηνοθέτη, Κουέντιν Ταραντίνο: χαρακτηρίζεται από μη γραμμική αφήγηση, σατιρικές και κοφτερές αντιπαραθέσεις. Σύμφωνα με το Δημήτρη Αντωνίτση, "η εικαστικός φεύγει από τη θέση του παρατηρητή, γίνεται και η ίδια μέλος διαδικτυακών ομάδων γυναικών – κυνηγών, με τις οποίες ανταλλάσσει πληροφορίες πάνω στη γαλούχηση της νέας γενιάς παιδιών των συγκεκριμένων αμερικανικών οικογενειών".

Info: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα | 2/11-23/12 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ.: 3-8 μ.μ., Τετ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης "Ιλεάνα Τούντα"

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".

Όλα όσα θα δούμε στην 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Εκθέσεις, δράσεις, καινοτόμες προτάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

"Με Σφραγίδα το χρώμα": Η έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου στον Χώρο Τέχνης "Εκτός"

Οι εικόνες της Ξαναλάτου προσεγγίζουν την αφαίρεση, όπου τα απλά σχήματα και τα σύνθετα χρώματα γίνονται στιγμιότυπο της χάρης και της κίνησης.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα!

Γιορτινά προγράμματα για οικογένειες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η έκθεση "Το αίνιγμα του δάσους" ρίχνει φως στη νοημοσύνη των δέντρων

Το δημόσιο πρόγραμμα της έκθεσης "Το αίνιγμα του δάσους" του Τάσου Βρεττού.

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.