"...and a little bit of red": Μια έκθεση που ενεργοποιεί την φαντασία μέσα από ρεαλιστικά και αφαιρετικά έργα

Επτά καλλιτέχνες, εκ των οποίων τρεις ανήκουν στους Έλληνες της διασποράς, μαζί με τέσσερις σύγχρονους καλλιτέχνες, διεγείρουν την φαντασία και μας οδηγούν σε ένα δημιουργικό στοχασμό και απροσδόκητο διάλογο.

Γιώργος Ταξίδης © Γιώργος Ταξίδης

Η έκθεση "...and a little bit of red" οργανώθηκε και στήθηκε με αισθητικές προσεγγίσεις και επιλογή έργων που ταλαντεύονται ανάμεσα στην παρατήρηση σχετικά με την εννοιολογική τους υπόσταση και τον αισθητικό θαυμασμό που αποπνέουν. Mέσα από το μαύρο και το άσπρο και διαφορετικά υλικά όπως το λάδι, το κάρβουνο, το μολύβι, το μελάνι, το φως "τρυπά” το σκοτάδι, ο χρόνος γίνεται ταξίδι που πάλλεται και αναπνέει αφήνοντας κάποιες φορές το κόκκινο να διεισδύσει στροβιλίζοντας και οδηγώντας το βλέμμα.

Ντίκος Βυζάντιος
© Ντίκος Βυζάντιος

Κική Κολυμπάρη
© Κική Κολυμπάρη

Επτά καλλιτέχνες, εκ των οποίων τρεις ανήκουν στους Έλληνες της διασποράς (Dico Byzantios, John Christoforou και Δημήτρης Περδικίδης, και τέσσερις σύγχρονοι καλλιτέχνες (Ελένη Ζούνη, Ηλίας Καρράς, Κική Κολυμπάρη, Δήμηρα Σκανδάλη, Γιώργος Ταξίδης) δημιουργούν έργα συγκεντρώνοντας ποικίλες εικόνες και ιδέες και εν τέλει ενεργοποιούν το νου και την καρδιά, διεγείρουν την φαντασία και μας οδηγούν σε ένα δημιουργικό στοχασμό και απροσδόκητο διάλογο.

Info: Αίθουσα Τέχνης Αθηνών | 20/10 - 12/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ.: 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 6 - 9 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τριήμερο μπαζάρ κεραμικών στη Vlastaris Antiques

5 συλλέκτες ανοίγουν τις συλλογές τους και παρουσιάζουν λαϊκά κεραμικά από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ου αιώνα, μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"Διαδρομές Εικόνων": Οι συλλογές του Μπενάκη διερευνούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα

Η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιαστούν στο κοινό πολυάριθμα σημαντικά έργα από τις αποθήκες του Μουσείου Μπενάκη, τα περισσότερα παλαιές και νέες δωρεές ιδιωτών που συνεχίζουν να εμπλουτίζουν με τις προσφορές τους τις μουσειακές συλλογές.

"Difficult Conversations": Ο Στέργιος Στάμος εστιάζει στην υπαρξιακή αφύπνιση

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που προτείνουν και αναζητούν λύσεις μέσω ενός δύσκολου διαλόγου, μιας βαθιάς και ουσιαστικής επικοινωνίας που συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα.

Δυο Ελληνίδες εικαστικοί γεμίζουν τέχνη μια εκκλησία στη Βιέννη

Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπο του χρόνου σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα.

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.