Τέχνη και βιωσιμότητα ψηλά στις προτεραιότητες της bluegr Hotels & Resorts για το άμεσο μέλλον

Στην πρόσφατη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του πρωτοπόρου ομίλου στον Τύπο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην «b-green» κουλτούρα, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία, ενώ το καλοκαίρι ετοιμάζονται και διάφορα νέα.

Minos Beach, Magdalena Abakanowicz, The-Painful-Pyramids,1993. Minos Beach, Magdalena Abakanowicz, The Painful Pyramids,1993.

Περιβαλλοντική Συνείδηση, Αλληλεγγύη & Εθελοντισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμο Μέλλον: αυτοί είναι οι 4 πυλώνες - στόχοι της εταιρικής υπευθυνότητας της bluegr, του κορυφαίου ξενοδοχειακού ομίλου - σημείο αναφοράς για την πολυτελή φιλοξενία, με κορωνίδα το 5* Minos Beach art hotel μέλος των Design Hotels. 

Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη και πολιτιστική κληρονομιά 

 

Για τη Τζίνα Μαμιδάκη, CEO της bluegr, δεν υπάρχει φιλοξενία χωρίς τον πολιτισμό, καθώς αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, οργανώνουν και υλοποιούν πληθώρα δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν και προάγουν τη σύγχρονη τέχνη, το πολιτισμό και την αέναη παιδεία. Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη ιδρύθηκε από την Τζίνα Μαμιδάκη ως φόρος τιμής στους γονείς της, θέλοντας η ίδια να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο τους.

Τender shell geophilia, Minos Beach
Για το έργο Tender shell geophilia απονεμήθηκε από κοινού το Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2022 στις καλλιτέχνιδες Ιλεάνα Αρναούτου και Ισμήνη Κινγκ. 

Ξεκινώντας από το 1988, με 3 πρωτοπόρα συμπόσια τέχνης που μετέτρεψαν το Minos Beach art hotel για ένα διάστημα σε εργαστήρι για πολλούς καλλιτέχνες, έχει χτίσει μια κληρονομιά που συνεχίζει να προσφέρει στη σύγχρονη δημιουργία. 

Ο Κήπος Γλυπτικής που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Minos Beach art απαριθμεί περισσότερα από 50 έργα σε μόνιμη έκθεση και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με το έργο του νικητή του Βραβείου Τέχνης. Το Βραβείο προωθεί σύγχρονους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους σημαντική οικονομική υποστήριξη, καθώς και την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια γλυπτική εγκατάσταση που θα γίνει μέρος της Συλλογής έργων τέχνης του Ιδρύματος Μαμιδάκη και θα παραμείνει μόνιμα στο Sculpture Garden του Minos Beach art.

Άγγελος Σκούρτης, Minos Beach
Angelos Skourtis: Ανατολή-Δύση-Βορράς-Νότος (1993) στον Κήπο Γλυπτικής

Ένα νέο art residency 

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε το νέο Residency Program του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και καλωσόρισαν τους πρώτους residents στην Κρήτη. Καθοδηγούμενοι από τη θεματική που έχουν θέσει "Φροντίδα - Οικονομίες Ευδαιμονίας" και με τη βοήθεια των ερευνητών,ακαδημαϊκών και εικαστικών που έχουν προσκληθεί, οι residents θα εξερευνήσουν νέους τρόπους προσέγγισης και κατανόησης της φροντίδας (care). Επιπλέον, εργάζονται για τη δημιουργία νέων συνεργασιών και συμμαχιών με πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την επιμέλεια έργων βασισμένων σε δίκτυα που υποστηρίζουν τη μετακίνηση καλλιτεχνών και επιμελητών και διερευνούν πιθανούς τρόπους ώστε επαγγελματίες από όλα τα πεδία να σκέφτονται και να εργάζονται συλλογικά. 

Σωτήρης Μπαχτσετζής, Tender Shell Geophilia
Ο Σωτήριος Μπαχτσετζής, Καλλιτεχνικός Επιμελητής του Ιδρύματος Γ&Α Μαμιδάκη

Το πορτφόλιο της bluegr Hotels & Resorts

Εκτός από το εμβληματικό Minos Beach, η Κρήτη της bluegr Hotels & Resorts περιλαμβάνει ακόμη το 5* Adults-Only Minos Palace hotel & suites που μπαίνει σε νέα εποχή με ακόμη πιο ανεβασμένο προφίλ και το οικογενειακό 4* Candia Park village – στον γραφικό κόλπο του Μιραμπέλου.   

Δεν ξεχνάμε, φυσικά, το Life Gallery athens hotel, το 5* boutique design ξενοδοχείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ένα καταφύγιο κομψότητας και ηρεμίας και το πολυτελές Sunprime Miramare Park στη Ρόδο. Με αγάπη προς την αυθεντική ελληνική και κρητική κουζίνα, ο όμιλός κατέχει τη πιστοποίηση "We do local” δίνοντας προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα και προσφέρει στους επισκέπτες ένα garden-to-table concept και όλα αυτά σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπαξεβάνη ο οποίος είναι consultant chef στα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κρήτη.

Όραμα και αποστολή 

Άριστη φιλοξενία, βιώσιμη ανάπτυξη, φροντίδα για την τοπική κοινωνία εμπνέει τις προσωποποιημένες εμπειρίες που προσφέρονται. Έχουν υιοθετήσει μια περιβαλλοντική κουλτούρα που εφαρμόζεται σε κάθε ξενοδοχείο, καθώς η βιώσιμη ανάπτυξη και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι δύο στοιχεία που συνδέονται άρρηκτα με το όραμα και την αποστολή τους.

Οι 450 και πλέον εργαζόμενοι είναι η ψυχή και η δύναμη του ομίλου. Πιστεύουν πολύ στην τοπική κοινωνία και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσληψη ανθρώπων από τη περιοχή. Προτεραιότητα έχουν τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί προμηθευτές. Με τη "Σκυτάλη Αγάπης" παροτρύνουν τους προμηθευτές τους να δωρίσουν και εκείνοι με τη σειρά τους προϊόντα ή υπηρεσίες σε τοπικά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις τις οποίες στηρίζει ο όμιλος.

Πολιτιστικοί πρεσβευτές 

Πρόσφατα διόρισαν μάλιστα μια μικρή ομάδα "Πολιτιστικών Πρεσβευτών" (culture ambassadors) σε κάθε ξενοδοχείο, ο ρόλος των οποίων είναι να εκφράζουν μέσα από τις πράξεις τους το DNA της bluegr. Παράλληλα, εντοπίζουν και διευκολύνουν την υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της κουλτούρας της εταιρείας, προωθούν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε όλες τις ομάδες και βοηθούν στη διάδοση των δράσεων της.

Για παράδειγμα φέτος τον Οκτώβρη, 2-7/10, σε συνεργασία με τη We4All, το Branding Heritage, τους We Dive We Clean και το Άλμα Ζωής, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την πρώτη τους εβδομάδα εθελοντισμού στην Κρήτη με δωρεές, ομιλίες ευαισθητοποίησης, καθαρισμούς βυθού και δασικής έκτασης, εργαστήριο και έκθεση υφαντικής, αλλά και δράσεις σε σχολεία για τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Life Gallery, Bluegr

Βιωσιμότητα και περιβάλλον

Μέσω του μότο "b-green" στην bluegr καλλιεργούν και προάγουν το αίσθημα ευθύνης στους ανθρώπους τους και διοργανώνουν περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και ενέργειες, όπως δράσεις εξοικονόμησης νερού και ενέργειας. 

Ο περίπατος της χελώνας 

Στην καρδιά του Ιδρύματος είναι επίσης η στήριξη και προώθηση της Αέναης Παιδείας, γι’ αυτό και έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών βιβλιοθηκών σε δημοτικά σχολεία του Αγίου Νικολάου. Πραγματοποίησαν ήδη την πρώτη βιβλιοθήκη το 2019 και συνεχίζουν τώρα με τη δεύτερη. Εκτός αυτού, οι εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες θέλουν να φέρουν τα τοπικά σχολεία μέσα στον Κήπο Γλυπτικής του Minos Beach art και έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε να μεταδίδουν τη σύγχρονη τέχνη, εμπνέοντας έτσι τις δημιουργικές δυνάμεις της μελλοντικής γενιάς. Εκτός από τις οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, επιθυμία τους είναι να προσφέρουν στους μαθητές την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο. Για τον λόγο αυτό, έχουν συνεργαστεί με τους Very young contemporary art και έχουν σχεδιάσει ένα εμπνευσμένο νέο παιχνίδι - Τον Περίπατο της Χελώνας - για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα τους επιτρέψει να εξερευνήσουν τη συλλογή με πιο πειραματικό τρόπο, να σκεφτούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους γραπτώς και να συζητήσουν το αντίκτυπο που είχαν πάνω τους τα έργα.

Χωρίς να θυσιάζουν την πολυτέλεια και την ποιότητα, έχουν υιοθετήσει και καθιερώσει μια φιλοσοφία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που βασίζεται σε γερά θεμέλια αριστείας και ηθικής συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή τους το 2022 ως οργανισμού 5 αστέρων χρησιμοποιώντας το μοντέλο EFQM. Καθοδηγούνται σταθερά από θεμελιώδεις αξίες όπως η Ηθική, η Ακεραιότητα, η Υπευθυνότητα και η Δικαιοσύνη, υιοθετώντας τη ρήση του Αριστοτέλη "Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Η Αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια".

   

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Unfu*k yourself: Ένα βιβλίο που μιλάει στα ίσια & δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ευτυχία

Το βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και κατά συνέπεια θα τις ελέγξετε, ώστε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.