Το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας του A-DASH αναδεικνύει τις Ελληνίδες του ’70 και του ’80

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή το ψηφιακό έργο της Ζωής Χατζηγιαννάκη, «atimeofherown».

A-DASH atimeofherown

Το A-DASH εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, επιμελητριών και φίλων στον λογαριασμό του στο Ιnstagram, στο πλαίσιο του "atimeofherown", του ψηφιακού έργου της Ζωής Χατζηγιαννάκη σε επιμέλεια της Χριστίνας Πετκοπούλου.

To "atimeofherown" που σύντομα θα δημοσιευτεί, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που στοχάζεται πάνω στην οπτική αναπαράσταση των θηλυκοτήτων στην Ελλάδα κατά τις δεκαετίες 1970-1980. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους, καλλιτέχνες, επιμελήτριες και φίλες θα δημοσιεύουν περιεχόμενο που θα αφορά την απεικόνιση των θηλυκοτήτων και το οποίο θα προέρχεται από τα προσωπικά φωτογραφικά τους αρχεία, εμμονές από τη δημοφιλή κουλτούρα και οικογενειακές φωτογραφίες από τις ίδιες δεκαετίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

A – DASH

Ασκληπιού 74, Νεάπολη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟς ΝΟΜΙΚΟς
08/12/2022

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.