Ο χώρος πολιτισμού "Tatiana Dimou" εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση "Γραφή και Ανάγνωση ΙI"

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και αποτελεί μέρος μιας σειράς ομότιτλων ομαδικών παρουσιάσεων καλλιτεχνών.

έκθεση «Γραφή και Ανάγνωση ΙI»

Ο χώρος πολιτισμού "Tatiana Dimou" στην Πάτρα, συστήνει την πρώτη ομαδική παρουσίαση για την νέα εκθεσιακή περίοδο με τίτλο "Γραφή και Ανάγνωση ΙI". Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και αποτελεί μέρος μιας σειράς ομότιτλων ομαδικών παρουσιάσεων καλλιτεχνών. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιώργος Γυπαράκης, Σοφία Ροζάκη, Στέφανος Ρόκος και Κώστας Χριστόπουλος, οι οποίοι συνυπάρχουν συνδυαστικά για πρώτη φορά, έχοντας ως συνεκτικό στοιχείο την σχεδόν "εμμονική" τους ενασχόληση με την λεπτομέρεια στην εικαστική τους αφήγηση.

Ο Γιώργος Γυπαράκης με τα επιτοίχια γλυπτά του από τη σειρά "01 sec", παραπέμπει ενίοτε στη λεπτομερή ύφανση του ιστού μίας αράχνης ή σε ελεύθερα σχέδια γραμμής. Η Σοφία Ροζάκη μας προσκαλεί στους έντονα φορτισμένους παράδοξους και συμβολικούς κόσμους της, παρουσιάζοντας δύο ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν υπό συνθήκες περιορισμού και καραντίνας την περίοδο 2020-21.

Κώστας Χριστόπουλος - Τήλος
© Fanis Vlastaras

Ο Στέφανος Ρόκος με τον επίμονο χειρισμό των μοτίβων, των γραμμών και των μικρών  λεπτομερειών μας αφήνει την εντύπωση μίας ζωγραφικής οργάνωσης του χάους. Και ο Κώστας Χριστόπουλος, με την εξαιρετική εικονογράφηση τοπίων από την Τήλο και την Ανάβυσσο, μας προσδίδει μία αίσθηση μνήμης φωτογραφικών απεικονίσεων.

Εγκαίνια: 22/10 (7 μ.μ.)

Info: Tatiana Dimou | 22/10 - 29/11 | Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.,Τετ., Σαβ.: 9 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Τρ., Πεμ., Παρ.: 9 π.μ. - 2 μ.μ. & 6 - 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έφυγε από τη ζωή ο γκαλερίστας Γεράσιμος Καππάτος που πρωτοέδειξε στην Αθήνα Αμπράμοβιτς και υποστήριξε μια νέα γενιά επιμελητών και καλλιτεχνών

Ο πρωτοπόρος γκαλερίστας που έδειξε στην Αθήνα Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Penny Siopis, Louise Bourgeois, αλλά και ίδρυσε τα Rooms πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/07/2024

Το βιβλίο "Ο θείος μου Αλέξανδρος Ιόλας" γίνεται audiobook

Με τη φωνή της Λήδας Καπνά κυκλοφορεί σε ηχητική έκδοση το βιβλίο της Ελένης Κουτσούδη-Ιόλα.

Καλλιτέχνες από Ελλάδα και Ολλανδία αιχμαλωτίζουν το "Ελληνικό Φως"

Ένα δεκαήμερο art residency διοργανώνει το Κέντρο Τεχνών Μετς.

To Zig Zag Festival φέρνει τέχνη και ανατροπές στο βουνό των Κενταύρων

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες και επιμελητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν σε μία συνάντηση με έργα, εικαστικές εγκαταστάσεις και performance.

30 ζωγραφικά έργα του Θανάση Λάλα παρουσιάζονται στην Ύδρα

"Η Ζωή μιας απώλειας" θα φιλοξενείται στο νησί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τελευταία εβδομάδα με το Athens Photo Festival 2024

Last call για τις εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.

Η Έρση Σωτηροπούλου βραβεύεται από το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

Για πρώτη φορά το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου θεσπίζει χρηματικό βραβείο που θα δίδεται κάθε χρόνο σε διακεκριμένους Έλληνες και Ελληνίδες συγγραφείς που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο.