Ο χώρος πολιτισμού "Tatiana Dimou" εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση "Γραφή και Ανάγνωση ΙI"

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και αποτελεί μέρος μιας σειράς ομότιτλων ομαδικών παρουσιάσεων καλλιτεχνών.

έκθεση «Γραφή και Ανάγνωση ΙI»

Ο χώρος πολιτισμού "Tatiana Dimou" στην Πάτρα, συστήνει την πρώτη ομαδική παρουσίαση για την νέα εκθεσιακή περίοδο με τίτλο "Γραφή και Ανάγνωση ΙI". Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και αποτελεί μέρος μιας σειράς ομότιτλων ομαδικών παρουσιάσεων καλλιτεχνών. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιώργος Γυπαράκης, Σοφία Ροζάκη, Στέφανος Ρόκος και Κώστας Χριστόπουλος, οι οποίοι συνυπάρχουν συνδυαστικά για πρώτη φορά, έχοντας ως συνεκτικό στοιχείο την σχεδόν "εμμονική" τους ενασχόληση με την λεπτομέρεια στην εικαστική τους αφήγηση.

Ο Γιώργος Γυπαράκης με τα επιτοίχια γλυπτά του από τη σειρά "01 sec", παραπέμπει ενίοτε στη λεπτομερή ύφανση του ιστού μίας αράχνης ή σε ελεύθερα σχέδια γραμμής. Η Σοφία Ροζάκη μας προσκαλεί στους έντονα φορτισμένους παράδοξους και συμβολικούς κόσμους της, παρουσιάζοντας δύο ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν υπό συνθήκες περιορισμού και καραντίνας την περίοδο 2020-21.

Κώστας Χριστόπουλος - Τήλος
© Fanis Vlastaras

Ο Στέφανος Ρόκος με τον επίμονο χειρισμό των μοτίβων, των γραμμών και των μικρών  λεπτομερειών μας αφήνει την εντύπωση μίας ζωγραφικής οργάνωσης του χάους. Και ο Κώστας Χριστόπουλος, με την εξαιρετική εικονογράφηση τοπίων από την Τήλο και την Ανάβυσσο, μας προσδίδει μία αίσθηση μνήμης φωτογραφικών απεικονίσεων.

Εγκαίνια: 22/10 (7 μ.μ.)

Info: Tatiana Dimou | 22/10 - 29/11 | Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.,Τετ., Σαβ.: 9 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Τρ., Πεμ., Παρ.: 9 π.μ. - 2 μ.μ. & 6 - 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

07/12/2022

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.

Oμαδική έκθεση "μικρού μεγέθους" στη Manifactura Gallery

Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτικά, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 13 καλλιτέχνες στην ομαδική έκθεση "small size".

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανανεωμένη και με νέο όραμα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό προτείνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

Το "Ωμό Μουσείο" της Ελευσίνας μετακομίζει στον τόπο αναφοράς του

Μετά την επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.