"Μονόπρακτα": Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του θεάτρου μέσα από τις ζωγραφιές της Ελένης Μιχαλακοπούλου

Σε αυτήν την έκθεση η καλλιτέχνης προσπάθησε να ανακαλέσει και να συνθέσει βιωματικές μνήμες ώστε να αναδειχθούν σε νέα αφηγηματικά νήματα.

Ελένη Μιχαλακοπούλου

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, η γκαλερί "7" παρουσιάζει τη νέα δουλειά της ζωγράφου Ελένης Μιχαλακοπούλου με τίτλο "Μονόπρακτα". Για τη δημιουργία αυτών των έργων αφετηρία στάθηκε το θέατρο ως πεδίο αναπαραστάσεων που διατηρεί υπόγειες διαδρομές από και προς τη ζωγραφική και επιχειρεί από τη φύση του να αφηγηθεί ιστορίες.

Σε αυτήν την έκθεση, και με την αναζωογονητική χρήση ενός νέου υλικού- των χρωματιστών μολυβιών πάνω σε χαρτί - η Ελένη Μιχαλακοπούλου προσπάθησε να ανακαλέσει και να συνθέσει τις βιωματικές μνήμες ώστε να αναδειχθούν σε νέα αφηγηματικά νήματα. Συνειδητά αυτήν τη φορά, ενέταξε στις ζωγραφιές της στοιχεία του θεατρικού χώρου και προσπάθησε να συνομιλήσει με θεατρικά κείμενα.

Ελένη Μιχαλακοπούλου

Η Ελένη Μιχαλακοπούλου σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1989 - 1994) με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου και σκηνογραφία με καθηγητή τον Γιώργο Ζιάκα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε έξι ατομικές εκθέσεις, μεταξύ άλλων: "Συγγένειες", Πολιτιστικό Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου, Χώρος Τέχνης "24", Αθήνα (δύο εκθέσεις), "Μην γελάς. Δεν είναι αστείο!" Χώρος Τέχνης "Αγκάθι", Αθήνα.

Ελένη Μιχαλακοπούλου

Info: Γκαλερί "7" | 1-19/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ. 12 - 8 μ.μ. | Τετ., Σαβ. 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τριήμερο μπαζάρ κεραμικών στη Vlastaris Antiques

5 συλλέκτες ανοίγουν τις συλλογές τους και παρουσιάζουν λαϊκά κεραμικά από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ου αιώνα, μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"Διαδρομές Εικόνων": Οι συλλογές του Μπενάκη διερευνούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα

Η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιαστούν στο κοινό πολυάριθμα σημαντικά έργα από τις αποθήκες του Μουσείου Μπενάκη, τα περισσότερα παλαιές και νέες δωρεές ιδιωτών που συνεχίζουν να εμπλουτίζουν με τις προσφορές τους τις μουσειακές συλλογές.

"Difficult Conversations": Ο Στέργιος Στάμος εστιάζει στην υπαρξιακή αφύπνιση

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που προτείνουν και αναζητούν λύσεις μέσω ενός δύσκολου διαλόγου, μιας βαθιάς και ουσιαστικής επικοινωνίας που συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα.

Δυο Ελληνίδες εικαστικοί γεμίζουν τέχνη μια εκκλησία στη Βιέννη

Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπο του χρόνου σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα.

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.