Το TAF τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Εικαστικό εργαστήριο και συλλογική εγκατάσταση με τη συμμετοχή γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Το νήμα της ίασης © Γρηγορία Βρυττια

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία, σε συνεργασία με την εικαστικό Γρηγορία Βρυττιά και το TAF / The Art Foundation διοργανώνουν ένα εικαστικό εργαστήριο - εγκατάσταση, με τη συμμετοχή γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού. 

Το εργαστήριο με τίτλο "Το νήμα της ίασης" θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στον χώρο του TAF / The Art Foundation. Απευθύνεται σε ασθενείς και επιβιώσασες καρκίνου του μαστού, είναι δωρεάν και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία. Μέσα από τα ανοιχτά, τετραήμερα εργαστήρια, οι συμμετέχουσες θα δημιουργήσουν πορτρέτα-φυλαχτά από πανιά, κλωστές, υφάσματα και άλλα υλικά, με την καθοδήγηση της Γρηγορίας Βρυττιά, γλύπτριας, textile artist κι επιβιώσασας.

Νήμα της ιασης
© Γρηγορία Βρυττια

Τα έργα τους θα ενωθούν από την εικαστικό σε μια συλλογική εγκατάσταση, που θα αντανακλά τις διαφορετικές ιστορίες υπό το πρίσμα της κοινής εμπειρίας στην ασθένεια. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα οπτικό ισοδύναμο αυτής της μεγάλης κοινότητας, να αναδειχθεί η θεραπευτική αξία της ενασχόλησης με την τέχνη, και να απλωθεί το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης σε όσους βιώνουν παρόμοιες προκλήσεις.

Η έκθεση θα παρουσιάσει την εικαστική εγκατάσταση που θα προκύψει από τις δημιουργίες περισσότερων από 30 γυναικών, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 20 - 25 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του TAF / The Art Foundation. Αντί εγκαινίων, εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της έκθεσης, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, την Τρίτη, 25/10, στις 7 - 9 μ.μ.

Info: TAF / The Art Foundation | Διάρκεια δράης: 14-25/10 | Ημέρες & ώρες εργαστηρίων: 14-16/10: 11 π.μ. - 3 μ.μ., 17/10: 5 - 9 μ.μ. | Διάρκεια έκθεσης: 20-25/10 | Ώρες λειτουργίας: 12 - 8 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

"Στο κάτω κάτω της ΑΦΗς": Μια έκθεση για την έννοια του χρόνου στο Μπενάκη

Η έκθεση τιμά την για τόσα χρόνια συνοδοιπόρισσα και φίλη ζωής, Κορίννα Κουτουζή, ενεργό μέλος της ομάδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.