Το TAF τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Εικαστικό εργαστήριο και συλλογική εγκατάσταση με τη συμμετοχή γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Το νήμα της ίασης © Γρηγορία Βρυττια

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία, σε συνεργασία με την εικαστικό Γρηγορία Βρυττιά και το TAF / The Art Foundation διοργανώνουν ένα εικαστικό εργαστήριο - εγκατάσταση, με τη συμμετοχή γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού. 

Το εργαστήριο με τίτλο "Το νήμα της ίασης" θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στον χώρο του TAF / The Art Foundation. Απευθύνεται σε ασθενείς και επιβιώσασες καρκίνου του μαστού, είναι δωρεάν και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία. Μέσα από τα ανοιχτά, τετραήμερα εργαστήρια, οι συμμετέχουσες θα δημιουργήσουν πορτρέτα-φυλαχτά από πανιά, κλωστές, υφάσματα και άλλα υλικά, με την καθοδήγηση της Γρηγορίας Βρυττιά, γλύπτριας, textile artist κι επιβιώσασας.

Νήμα της ιασης
© Γρηγορία Βρυττια

Τα έργα τους θα ενωθούν από την εικαστικό σε μια συλλογική εγκατάσταση, που θα αντανακλά τις διαφορετικές ιστορίες υπό το πρίσμα της κοινής εμπειρίας στην ασθένεια. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα οπτικό ισοδύναμο αυτής της μεγάλης κοινότητας, να αναδειχθεί η θεραπευτική αξία της ενασχόλησης με την τέχνη, και να απλωθεί το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης σε όσους βιώνουν παρόμοιες προκλήσεις.

Η έκθεση θα παρουσιάσει την εικαστική εγκατάσταση που θα προκύψει από τις δημιουργίες περισσότερων από 30 γυναικών, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 20 - 25 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του TAF / The Art Foundation. Αντί εγκαινίων, εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της έκθεσης, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, την Τρίτη, 25/10, στις 7 - 9 μ.μ.

Info: TAF / The Art Foundation | Διάρκεια δράης: 14-25/10 | Ημέρες & ώρες εργαστηρίων: 14-16/10: 11 π.μ. - 3 μ.μ., 17/10: 5 - 9 μ.μ. | Διάρκεια έκθεσης: 20-25/10 | Ώρες λειτουργίας: 12 - 8 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.