Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου μας ταξιδεύει στο ατμοσφαιρικό κυκλαδίτικο φως

Ο Κεχαγιόγλου έχει παρουσιάσει την ζωγραφική του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε 41 ατομικές και πάνω από εκατό ομαδικές εκθέσεις.

Christos Kechagioglou @ Zoumboulakis Galleries

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση "Μες στο φως" του Χρήστου Κεχαγιόγλου. Προσεγγίζοντας όλο και εντονότερα την αφαίρεση, στην έκτη του ατομική έκθεση στη γκαλερί, ο Κεχαγιόγλου ζωγραφίζει το ίδιο το φως. Τα ζωγραφικά του έργα, δουλεμένα στην Αθήνα αλλά και στην Άνδρο, επιδιώκουν να αποδώσουν το φως των Κυκλάδων.

Christos Kechagioglou
@ Zoumboulakis Galleries

Ο Τζόζεφ Κόνραντ στο βιβλίο "Η γραμμή της σκιάς" γράφει: "κοίταξα μπροστά, και στην ήσυχη λουρίδα του υπέρλαμπρου, αχνά πορτοκαλιού φωτός είδα να διαγράφεται επίπεδη η στεριά, σαν ένα χνάρι κομμένο σε μαύρο χαρτί και να επιπλέει, θαρρείς, επάνω στο νερό ελαφριά σαν φελλός. Ο ήλιος όμως ανεβαίνοντας τη μεταμόρφωσε σε σκοτεινό αχνό, μια αβέβαιη μάζα σκιάς που τρεμούλιαζε στο ζεστό εκτυφλωτικό φως".

Christos Kechagioglou
@ Zoumboulakis Galleries

Ο Κεχαγιόγλου οδηγούμενος από το φως αποδίδει με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα που δημιουργείται κατά τις εναλλαγές των ωρών, στη θάλασσα και στον ουρανό. Οι εικόνες τους εμπεριέχουν κάτι σχεδόν μεταφυσικό, μοιάζουν να βρίσκονται στο μεταίχμιο του υπαρκτού με το φαντασιακό, ενώ αποδίδουν με ένταση την ψυχική διάσταση του παρατηρητή.

Christos Kechagioglou
@ Zoumboulakis Galleries

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της τέχνης στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι μελετώντας τις σχέσεις κινηματογράφου και ζωγραφικής. Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες ταινίες και έργα βίντεο που παίχτηκαν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε άλλα σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης, καθώς και σε μουσεία και αίθουσες τέχνης. Έχει παρουσιάσει την ζωγραφική του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε 41 ατομικές και σε πάνω από εκατό ομαδικές εκθέσεις. Το 2014 η Πινακοθήκη Κυκλάδων σε συνεργασία με τη γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσίασαν στη Σύρο μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου του. Έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες, γκαλερί, μουσεία και μεγάλες συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι μόνιμος συνεργάτης της γκαλερί Ζουμπουλάκη. 

Εγκαίνια έκθεσης: 10/11 (6 - 9 μ.μ.)

 Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | 10/11-3/12 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ. 11 π.μ. - 8 μ.μ. | Τετ., Σάβ. 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Κριεζώτου 6, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τριήμερο μπαζάρ κεραμικών στη Vlastaris Antiques

5 συλλέκτες ανοίγουν τις συλλογές τους και παρουσιάζουν λαϊκά κεραμικά από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ου αιώνα, μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"Διαδρομές Εικόνων": Οι συλλογές του Μπενάκη διερευνούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα

Η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιαστούν στο κοινό πολυάριθμα σημαντικά έργα από τις αποθήκες του Μουσείου Μπενάκη, τα περισσότερα παλαιές και νέες δωρεές ιδιωτών που συνεχίζουν να εμπλουτίζουν με τις προσφορές τους τις μουσειακές συλλογές.

"Difficult Conversations": Ο Στέργιος Στάμος εστιάζει στην υπαρξιακή αφύπνιση

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που προτείνουν και αναζητούν λύσεις μέσω ενός δύσκολου διαλόγου, μιας βαθιάς και ουσιαστικής επικοινωνίας που συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα.

Δυο Ελληνίδες εικαστικοί γεμίζουν τέχνη μια εκκλησία στη Βιέννη

Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπο του χρόνου σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα.

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.