Η Flavia Stagi φέρνει τους ανθρώπους κοντά με την τέχνη της

Το πρόγραμμα στηρίζεται από τους Echo 100 Plus, Human Rights 360, Ankaa Project και Saffron Kitchen Project, οργανισμούς με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Flavia Stagi Skyscape, Objects in Common

Η επιλαχούσα του φετινού προγράμματος "Walking Backwards", Flavia Stagi, παρουσιάζει την έρευνα της στην ατομική της έκθεση "Skyscape, Objects in Common". Κατά τη δεύτερη χρονιά του "Walking Backwards", θεωρητικά εμπνευσμένο από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, η προσοχή εστιάζεται πάνω στις έννοιες της μετατόπισης και του ταξιδιού. Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς την περίπτωση του Δάντη ως πολιτικού εξόριστου, καλλιτέχνες στοχάζονται για το δικό τους "ταξίδι”, μια φυσική ή/και φανταστική μετατόπιση μέσω της καλλιτεχνικής τους έρευνας, αναλογιζόμενοι το τρέχον κοινωνικοπολιτικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο.

 

Η Flavia Stagi βλέπει την καλλιτεχνική της πρακτική ως μια νομαδική διαδικασία, μια μέθοδο κίνησης, προσαρμογής και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, η οποία με την ολοκλήρωσή της, αποτυπώνεται και αντανακλάται στα έργα της. Συνδέεται με οποιονδήποτε, οτιδήποτε και σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτή η ανάγκη για σύνδεση γίνεται ένα από τα κύρια εργαλεία της για να φέρει τους ανθρώπους κοντά. Χρησιμοποιώντας εύπλαστες τεχνικές, όπως το frottage υφασμάτων, τη συλλογή έτοιμων αντικειμένων (ready-mades) και τη συνέντευξη, η Stagi σχετίζεται με σεβασμό με το περιβάλλον της και προτείνει νέες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με αυτό.

 

Σε τεχνικό επίπεδο το Walking Backwards υποστηρίζεται από το On Materials, μία πλατφόρμα δημιουργικών στρατηγικών επαναχρησιμοποίησης υλικών, ενώ όσον αφορά το πεδίο της έρευνας και της φιλοξενίας το πρόγραμμα στηρίζεται από τους Echo 100 Plus, Human Rights 360, Ankaa Project και Saffron Kitchen Project, οργανισμούς με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. 

Εγκαίνια: 20/10 (7 - 10 μ.μ.)

Info: Echo Hub Athens | 21/10 - 23/10 | Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 3 - 7 μ.μ. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.