Ο Joshua Olsthoorn κατασκευάζει ένα παλαιολιθικό κινηματογραφικό στούντιο

Τόσο η παραγωγή όσο και η εξέλιξη του πολυμεσικού έργου έχουν αυτοσχέδιο συμμετοχικό χαρακτήρα.

Studio Stone Age

Η πολυμεσική έκθεση "Studio Stone Age" είναι μια χωρική προσέγγιση της ακυκλοφόρητης ταινίας "Stone Age" του Joshua Olsthoorn. Το πειραματικό κινηματογραφικό υλικό προσεγγίζει την επιρροή της σύγχρονης τεχνολογίας στην εξέλιξη και τη βιωσιμότητα σε μία εποχή όπου ο ανθρώπινος παράγοντας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις έννοιες κλίμα και περιβάλλον. Βάση αυτού και μέσα από μία μη κλασική αφηγηματική προσέγγιση οι χαρακτήρες προσπαθούν να υπάρξουν σε υποκειμενικούς χώρους και χρόνους. 

Studio Stone Age

Τόσο η παραγωγή όσο και η εξέλιξη του έργου έχουν αυτοσχέδιο συμμετοχικό χαρακτήρα καθώς οι ηθοποιοί αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας προσέγγισαν ερευνητικά το αρχικό αφήγημα. Αντίστοιχη είναι και η πρόταση της έκθεσης όπου παρουσιάζονται, αναφορικά με οπτικοακουστικό υλικό, τα έργα τα οποία δημιουργήθηκαν για την ίδια τη ταινία, σε μία επιμέλεια όπου ο θεατής μπορεί να επαναπροσδιορίσει το αφήγημα.

Στις 21 Οκτωβρίου ο συνθέτης και καλλιτέχνης Ιωάννης Σαββαϊδης μαζί με τη χορογραφία του Florent Frizet σε ερμηνεία της Christina Reinhardt θα παρουσιάσουν μία live performance, αναφορική της ταινίας στο Επιγραφικό Μουσείο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Resi Bender (Theresa Hoskins), Tristan Bera, Niki Danai Chania, Stéphane Charpentier, Florent Frizet, Hannes Livers Gutberlet, Joshua Olsthoorn, Céline Pévrier, Matthieu Prat, Ioannis Savvaidis, Uli M Schueppel & Ella Villaumi.

Εγκαίνια: 13/10 (6 μ.μ.)

Ζωντανό περφόρμανς: 21/10 (6.30 μ.μ.)

Info: Esto Association | 13-21/10 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

07/12/2022

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.

Oμαδική έκθεση "μικρού μεγέθους" στη Manifactura Gallery

Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτικά, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 13 καλλιτέχνες στην ομαδική έκθεση "small size".

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανανεωμένη και με νέο όραμα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό προτείνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

Το "Ωμό Μουσείο" της Ελευσίνας μετακομίζει στον τόπο αναφοράς του

Μετά την επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.