Ένα παιχνίδι τέχνης, design και ιστορίας στην καρδιά της Αθήνας

Χιούμορ και ευρηματικότητα συμπορεύονται με σύμβολα της ιστορίας και της popular κουλτούρας στην καρδιά της Αθήνας.

The Blender Gallery

Η πρώτη συνεργασία της The Blender Gallery με το Mona boutique hotel & concept space πραγματοποιείται στο πλαίσιο της pop-up έκθεσης του Κωνσταντίνου Πάτσιου. Από τις 14 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το επί δεκαετίες ακατοίκητο κτίριο στου Ψυρρή (οκταώροφο εργοστάσιο της δεκαετίας του ’50), να περιηγηθεί στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του και να ανακαλύψει τα έργα μικτής τεχνικής του Κωνσταντίνου Πάτσιου στα οποία το χιούμορ και η ευρηματικότητα συμπορεύονται με σύμβολα της ιστορίας και της popular κουλτούρας.

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, το Mona σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα concept-led boutique hotels και τους multidisciplinary χώρους. Το βιομηχανικό κτίριο του 1950, λειτουργεί ως ένα, εμπνευσμένου design, ξενοδοχείο και events space, με έπιπλα χειροποίητα από φυσικά υλικά, όπου κάθε γωνιά βρίσκεται σε αισθητική αρμονία και καθετί που διακοσμεί το χώρο είναι διαθέσιμο προς πώληση. Το Mona διαθέτει ένα open plan Living Room Cafe & showroom, roof-garden με θέα την Ακρόπολη, και underground venue space. Ένας κόσμος μου σε παρασύρει στην ανοιχτή του σκηνή- χώρος για ταξιδιώτες, καλλιτέχνες, αναδυόμενα και καθιερωμένα brands, κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέσεις και pop-up ιδιωτικές εκδηλώσεις. 

H Τhe Blender Gallery φιλοξενεί εκθέσεις ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών σε ένα βιομηχανικό κτίριο μίνιμαλ αισθητικής, στη Γλυφάδα. Αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπου συνδυάζονται όλες οι μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το φθινόπωρο του 2022, με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων λειτουργίας της γκαλερί, η ομάδα της The Blender Gallery διοργανώνει παράλληλα με το πρόγραμμα των εκθέσεων της μια σειρά εικαστικών δράσεων όχι μόνο στο χώρο της αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, μέσω συνεργειών. Το εγχείρημα της pop up έκθεσης "The Garden of Promises and Lies by K.N. Patsios” στο Μona, αποτελεί το πρώτο βήμα του #ΤheBlenderGalleryTakeOver, ενός project που φιλοδοξεί να γεφυρώσει τα Νότια Προάστια με άλλους τόπους, αλλά και να προσφέρει στο κοινό της The Blender Gallery εναλλακτικούς τρόπους θέασης της τέχνης των εικαστικών που εκπροσωπεί, σε χώρους που εμπνέουν διαφορετικές επιμελητικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.