O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.

Wiliam Barnhart

O William Barnhart παρουσιάζει την νέα σειρά έργων του, καρπός της παραμονής του στην Αθήνα, κατά τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency. Οι πίνακες που έχουν δημιουργηθεί από τις λεπτομερείς παρατηρήσεις και τα σκίτσα του Barnhart για την Αθήνα, αποτυπώνουν την επιθυμία του να συνδεθεί ουσιαστικά με την πόλη και τους κατοίκους της.

Wiliam Barnhart Wherever you go, there he is
"Wherever you go, there he is"

Τα έργα του Barnhart είναι μια ωδή στην ανθρώπινη έκφραση. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει ότι οι φιγούρες στους πίνακές του αμφίδρομα παγιδεύονται και επηρεάζουν τον χώρο στον οποίο κατοικούν. Για τον καλλιτέχνη, η ζωγραφική αποτελεί μια πρακτική που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατανόηση των ανθρώπων αλλά και του άμεσου περιβάλλοντος τους. Μια προσεκτική ματιά στα έργα που παρουσιάζονται στο ΜΩΣΑΪΚΟ, αποκαλύπτει ότι η αφήγηση είναι εξίσου σημαντική τόσο στο σύνολο του έργου του όσο και σε κάθε πίνακα ξεχωριστά. Με σκηνές από την ψαραγορά στην οδό Αθηνάς μέχρι τους εραστές και μισανθρώπους στα καφέ και τα μπιστρό των Εξαρχείων, ο Barnhart μας ταξιδεύει στην δική του ποικιλόμορφη και συναρπαστική Αθήνα. Την πόλη που έχει λατρέψει.,

Wiliam Barnhart The museum cafe
"The museum cafe"
Wiliam Barnhart Kolofon's burden
"Kolofon's burden"

Στα έργα του το χρώμα αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς. Το ψυχρό βιολετί, αποχρώσεις του γαλάζιου που απαντώνται στις νοτιοδυτικές πολιτείες, όπως και το υπέρλαμπρο χρυσό και πορτοκαλί φώς που βρίσκει κανείς στην Αριζόνα και την Καλιφόρνια, επαναλαμβάνονται στους πίνακες του. Ως καλλιτέχνης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιντιάνα, και έχοντας μελετήσει τα έργα και τις τεχνικές της σχολής Ashcan, χρησιμοποιεί το φως με φειδώ για να περιγράψει το αστικό περιβάλλον. Αναλύει προσεκτικά τα χρώματα και χρησιμοποιεί την ίδια σύνθεση και μορφοποίηση όπως η σχολή Bay Area Figurative School (Wayne Thibeaud και Richard Diebenkorn) του Σαν Φρανσίσκο.

Εγκαίνια: 23/9 (7-11 μ.μ.)

Info: Phoenix Athens | 23/9-11/10 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 12-6 μ.μ., Σάββατα κατόπιν ραντεβού | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Phoenix Athens

Ασκληπιού 87, Νεάπολη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.