"HYPARXIS": Φυσική και φιλοσοφία στη ζωγραφική του Jean Noel Chazelle

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στην S Art Gallery.

HYPARXIS Jean Noel Chazelle

Η Αίθουσα Τέχνης S Art Gallery και το Le Soleil Foundation παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Jean Noel Chazelle με τίτλο "HYPARXIS".

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζει 15 έργα, Golden Acrylics, Golden Airbrush, Polymers, σε καμβά, Indian Paper, Tibetan Paper και Plexiglass.  

Η ζωγραφική του είναι μείγμα Φυσικής και Φιλοσοφίας. Το έργο του επικεντρώνεται στην ενέργεια που μεταφέρεται απ’ το φως, την ένωση του εσωτερικού εαυτού με το σύμπαν, τη διαρκή μεταμόρφωση και τη διαχρονικότητα. Καθώς το κύριο μέρος της έμπνευσής του βρίσκεται στο αόρατο, αυτός ο χώρος του αόρατου γίνεται ο γόνιμος φορέας του και αφουγκράζεται μια αιθέρια ροή πλήθους  μηνυμάτων, που εκείνος γνωρίζει πώς να τα ακούει, καθώς με τον τρόπο αυτό, αντλεί έμπνευση από την ανεξάντλητη και ανόθευτη πηγή της αταραξίας/ηρεμίας και της  γαλήνης. 

Αυτή η ελευθερία - έξω από κάθε δογματισμό και η ιερή πηγή ενέργειάς της από την οποία προέρχεται, από τα οραματικά κύματα και σχέδια, που διαπνέουν το έργο του, μορφοποιεί τη δύναμή του από αυτή τη μαιευτική -με την Σωκρατική έννοια του όρου,  αποσκοπώντας ακούραστα, στην ισορροπία μεταξύ υλικού (υποκειμένου) και του χώρου, για μια απάντηση στα υπαρξιακά μας ερωτήματα και στο πεπρωμένο της ανθρώπινης  ψυχής. 

Εγκαίνια: 30/9 (8 μ.μ.)

Info: S Art Gallery | 30/9-15/10 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 5.30-9 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.