"Πεδίον, χώρος συνάντησης": Μια έκθεση ευαισθητοποιεί για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, της Πεδίον ΑΜΚΕ και του Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία» θα πραγματοποιηθεί η έκθεση σύγχρονης τέχνης.

Πεδίον του Άρεως ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΟΣ©

Την έκθεση με τίτλο "Πεδίον, χώρος συνάντησης" συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με την Πεδίον ΑΜΚΕ και τη συνεργασία του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως από τις 6 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρόκειται για μια έκθεση που φιλοδοξεί να επικοινωνήσει και να αναδείξει υπό το πρίσμα της τέχνης, καθημερινές ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίες προσεγγίζονται μέσα από μια πολυποίκιλη καλλιτεχνική παραγωγή, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, όπως η έλλειψη στέγης, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν διάφορες δράσεις αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: "Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον Πολιτισμό ως την κορωνίδα της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, στηρίζει, με όχημα τον Πολιτισμό, κάθε προσπάθεια ανάδειξης κρίσιμων κοινωνικών θεμάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των πολιτών"

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Εγκαίνια: 
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου  Εγκαίνια έκθεσης στο Πεδίον του Άρεως, 6.30 μ.μ.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου  Εγκαίνια έκθεσης στο "σχεδία home" 7 μ.μ.
Περφόρμανς του Φ. Τσιτσόπουλου, στο "σχεδία home" 8 μ.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μεταμορφώσεις του δημόσιου    χώρου" για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, Πεδίον του Άρεως, 11 π.μ.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μεταμορφώσεις του δημόσιου     χώρου" για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, "σχεδία home", 11 π.μ.

Δράσεις:
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου  Περφόρμανς του Φ. Τσιτσόπουλου στο Πεδίον του Άρεως, 7.30 μ.μ.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου  Δράση της Ε. Μαρτίνου, συνάντηση στο Πεδίον του Άρεως με κατεύθυνση προς το "σχεδία home" 6 μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
 


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.