Τελευταία εβδομάδα για το Athens Photo Festival

Το φεστιβάλ που αναδεικνύει οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία διανύει την τελευταία εβδομάδα.

Daniel Szalai © Daniel Szalai

Το Athens Photo Festival 2022 διανύει την τελευταία εβδομάδα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Iουλίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Τελευταία λοιπόν ευκαιρία για να ανακαλύψειτε το φωτογραφικό έργο 102 καλλιτεχνών από 28 χώρες και να περιηγηθείτε στα διαφορετικά επίπεδα των εκθέσεων του Φεστιβάλ. 

Διαβάστε Επίσης

Το Athens Photo Festival αναδεικνύει οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία. Με διάθεση διερευνητική και κριτική, επικεντρώνεται σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που διαμορφώνουν τη σημερινή πραγματικότητα. Το κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλης έκτασης εκθεσιακή παραγωγή, η οποία αναπτύσσεται σε 3.000 τετραγωνικά μέτρα, καταλαμβάνοντας όλους τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου. Πρόκειται για ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός, το οποίο προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Panos Charalampidis and Mary Chairetaki
© Πάνος Χαραλαμπίδης, Μαίρη Χαιρετάκη

Οι εκθέσεις του Φεστιβάλ διασταυρώνουν φωτογραφίες, βίντεο, διαδραστικές εγκαταστάσεις, αρχειακό υλικό και καλλιτεχνικές εκδόσεις, διευρύνοντας τους όρους παρουσίασης, πρόσληψης και νοηματοδότησης της φωτογραφικής εικόνας.

Πέμπτη και Κυριακή: 10 π.μ-6 μ.μ | Παρασκευή και Σάββατο: 10 π.μ-10 μ.μ | photofestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.