Παράταση της έκθεσης "ΞΕΡΙΖ-ΩΜΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ" έως τον Σεπτέμβριο

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τη Μικρασία στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρατείνει τη λειτουργία του έως τέλη Ιούλη και θα είναι ξανά διαθέσιμο για το κοινό από Σεπτέμβριο και για μία βδομάδα.

ΞΕΡΙΖ-ΩΜΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας παρατείνει τη λειτουργία της Ομαδικής Εικαστικής έκθεσης "ΞΕΡΙΖ-ΩΜΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ" έως το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως 30 Ιουλίου και θα επαναλειτουργήσει από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου. Τον Αύγουστο ο χώρος τέχνης θα παραμείνει κλειστός.

32 σύγχρονοι, αξιόλογοι εικαστικοί αναφέρονται και τιμούν με τα έργα τους τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και στο διαχρονικό, οικουμενικό φαινόμενο του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, στην ομαδική εικαστική έκθεση "ΞΕΡΙΖ-ΩΜΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ", που παρουσιάζεται στο εμβληματικό περιβάλλον του Ιδρύματος ΕικαστικώνΤεχνών Τσιχριτζή.

ΞΕΡΙΖ-ΩΜΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. - 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 6 μ.μ. 

Για το concept, την οργάνωση και την επικοινωνία της έκθεσης υπεύθυνοςείναι ο Δημήτρης Λαζάρου και η πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΞΕΡΙΖ-ΩΜΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

  • Εικαστικά

Η επέτειος 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνεχίζει να εμπνέει καλλιτέχνες κάθε είδους, και εδώ οι 32 εικαστικοί συμμετέχουν φιλοτεχνώντας έργα που δίνουν έμφαση στο διαχρονικό φαινόμενο του ξεριζωμού και της ξενιτιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.