"Surface Gravity": Η αστική συνθήκη αντανακλάται στην τέχνη του δρόμου

Ο Δημήτρης Δάλλας εγκαινιάζει στην Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που προβάλλει την αστική ζωή, μέσα από έντονες χρωματικές συνθέσεις.

Surface Gravity έκθεση ©Δημήτρης Δάλλας

Μια σειρά νέων έργων που έχει τίτλο "Surface Gravity" παρουσιάζει ο Έλληνας καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης Δημήτρης Δάλλας στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου στις 9 Ιουλίου.

Ο Δημήτρης Δάλλας έχει εμπνευσθεί από την αισθητική της street art και έχει συμπεριλάβει αστικά στοιχεία στα έργα του. Στη δουλειά του κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και οι εκρηκτικοί συνδυασμοί τους, ενώ για πρώτη φορά ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί και χρώματα που φωσφορίζουν, θέλοντας να παρουσιάσει μια αντανάκλαση της αστικής ζωής. Σε μέρος των έργων του χρησιμοποιεί την τεχνική του dripping αφήνοντας τα χρώματα του να ρέουν στους πίνακες του σε μοναδικούς συνδυασμούς. Επίσης παρουσιάζει εντυπωσιακές σβούρες σε δυναμικούς σχηματισμούς, ως μια προσομοίωση της νυχτερινής ζωής μιας πολύβουης πόλης, παιγνιώδη ρομποτάκια, καθώς και γλυπτά αυτοκίνητα στα οποία επίσης έχει εφαρμόσει την τεχνική του dripping.

Surface Gravity έκθεση
©Δημήτρης Δάλλας

Γενικότερα στη θεματολογία των έργων που παρουσιάζει ο Δημήτρης Δάλλας εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, τους ανθρώπους που συναντά, τα γεγονότα που παρακολουθεί και τα μηνύματα που εκλαμβάνει από το περιβάλλον. Δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλες αυτοσχεδιάζοντας πάνω στους χαρακτήρες και τους συμβολισμούς με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να κωδικοποιούν τα συναισθήματά του.

έκθεση Surface Gravity
©Δημήτρης Δάλλας

Η ρευστότητα και η αίσθηση της κίνησης που αποπνέουν τα έργα του εκφράζουν την ενέργεια που περιβάλλει και διαμορφώνει εν τέλει το έργο τέχνης.

Info: Kapopoulos Fine Arts: Ποτάμι Νάουσα, Πάρος, (2284028874) | 9-17/7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.