"Surface Gravity": Η αστική συνθήκη αντανακλάται στην τέχνη του δρόμου

Ο Δημήτρης Δάλλας εγκαινιάζει στην Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που προβάλλει την αστική ζωή, μέσα από έντονες χρωματικές συνθέσεις.

Surface Gravity έκθεση ©Δημήτρης Δάλλας

Μια σειρά νέων έργων που έχει τίτλο "Surface Gravity" παρουσιάζει ο Έλληνας καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης Δημήτρης Δάλλας στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου στις 9 Ιουλίου.

Ο Δημήτρης Δάλλας έχει εμπνευσθεί από την αισθητική της street art και έχει συμπεριλάβει αστικά στοιχεία στα έργα του. Στη δουλειά του κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και οι εκρηκτικοί συνδυασμοί τους, ενώ για πρώτη φορά ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί και χρώματα που φωσφορίζουν, θέλοντας να παρουσιάσει μια αντανάκλαση της αστικής ζωής. Σε μέρος των έργων του χρησιμοποιεί την τεχνική του dripping αφήνοντας τα χρώματα του να ρέουν στους πίνακες του σε μοναδικούς συνδυασμούς. Επίσης παρουσιάζει εντυπωσιακές σβούρες σε δυναμικούς σχηματισμούς, ως μια προσομοίωση της νυχτερινής ζωής μιας πολύβουης πόλης, παιγνιώδη ρομποτάκια, καθώς και γλυπτά αυτοκίνητα στα οποία επίσης έχει εφαρμόσει την τεχνική του dripping.

Surface Gravity έκθεση
©Δημήτρης Δάλλας

Γενικότερα στη θεματολογία των έργων που παρουσιάζει ο Δημήτρης Δάλλας εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, τους ανθρώπους που συναντά, τα γεγονότα που παρακολουθεί και τα μηνύματα που εκλαμβάνει από το περιβάλλον. Δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλες αυτοσχεδιάζοντας πάνω στους χαρακτήρες και τους συμβολισμούς με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να κωδικοποιούν τα συναισθήματά του.

έκθεση Surface Gravity
©Δημήτρης Δάλλας

Η ρευστότητα και η αίσθηση της κίνησης που αποπνέουν τα έργα του εκφράζουν την ενέργεια που περιβάλλει και διαμορφώνει εν τέλει το έργο τέχνης.

Info: Kapopoulos Fine Arts: Ποτάμι Νάουσα, Πάρος, (2284028874) | 9-17/7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.