Μητρότητα, δεσμοί αίματος και υπαρξιακό βάθος στα ζωγραφικά έργα της Ηλιάνας Κυριακίδου

Η έκθεση «Το Πυρ: Δημιουργία και Καταστροφή» πρόκειται για την πρώτη ατομική της καλλιτέχνιδας που φιλοξενείται στη γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ.

Untitled, oil on canvas, 150 x 180 cm Το Πυρ: Δημιουργία και Καταστροφή

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ηλιάνας Κυριακίδου με τίτλο "Το Πυρ: Δημιουργία και Καταστροφή". Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά.

Όπως περιγράφει και ο ιστορικός τέχνης Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, "Η ζωγραφική της Ηλιάνας Κυριακίδου χαρακτηρίζεται από ένα υπαρξιακό βάθος, το οποίο επιδέχεται διάφορες εννοιολογικές προσεγγίσεις. Η ίδια πραγματεύεται τόσο τον υλικό, όσο και άυλο κόσμο, αποδίδοντας τους "δεσμούς αίματος" που συνδέουν αρχετυπικά τους ανθρώπους μεταξύ τους, μέσω των κοινών παθών τους, του Θείου και της μητρότητας. Με τα έργα της ανακινεί τον εσωτερικό κόσμο του θεατή και τον οδηγεί σε ένα αινιγματικό ταξίδι ενδοσκόπησης που έχει ως στόχο την πνευματική κάθαρση μέσω του πυρός".

Untitled, oil on canvas, 50 x 60 cm Το Πυρ: Δημιουργία και Καταστροφή
Untitled, oil on canvas, 50 x 60 cm

Η Ηλιάνα Κυριακίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ζωγράφος, Εικαστική καλλιτέχνης, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και ειδική παιδαγωγός. Το 2022 αποφοίτησε από το 2ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το 2019 αποφοίτησε με Άριστα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών, με κατεύθυνση στη Ζωγραφική και καθηγητές τον Αριστοτέλη Τζάκο και τον Γεώργιο Χαρβαλιά της απονεμήθηκε ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master) στην ειδικότητα των Εικαστικών Τεχνών

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, το 2013 – 2018 παρακολούθησε επίσης τα ειδικά μαθήματα Σχεδίου  2013-14  με τον καθηγητή Γεώργιο Καζάζη και Ψηφιδωτό από το 2014-2017 με καθηγήτρια την Δάφνη Αγγελίδου και Διδασκαλία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2002 αποφοίτησε από την Vacalo Art & Design College με κατεύθυνση το graphic design. Από το 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια σχεδίου, χρώματος σε παιδιά και ενήλικες  του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Στο εργαστήριο της προετοιμάζει παιδιά για τα καλλιτεχνικά σχολεία.

Εγκαίνια: 16/6 (4-10 μ.μ.)

Info: ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ | 16/6-16/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ, Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

©φωτογραφία εξωφύλλου: Untitled, oil on canvas, 150 x 180
cm

Περισσότερες πληροφορίες

Περιτεχνών Καρτέρης

Ηροδότου 5, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Unfu*k yourself: Ένα βιβλίο που μιλάει στα ίσια & δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ευτυχία

Το βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και κατά συνέπεια θα τις ελέγξετε, ώστε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.