4 σύγχρονοι καλλιτέχνες φέρνουν το καλοκαίρι στη Γκαλερί Σκουφά

Η ομαδική έκθεση «Summertime» έχει αύρα καλοκαιριού και αναδεικνύει τη φύση και τα ζωηρά χρώματα που χαρακτηρίζουν την ομορφότερη εποχή του χρόνου.

Παναγιώτης Μπελντέκος Summertime ©Παναγιώτης Μπελντέκος

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο "Summertime". Στην έκθεση συμμετέχουν τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι εκκινούνται από την αύρα του καλοκαιριού, την ένταση του φυσικού κόσμου και τους ζωηρούς χρωματισμούς, αποτυπώνοντας στον καμβά τα δικά τους οράματα. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.

Τα έργα τονίζουν την δύναμη της φύσης, η οποία είναι πάντα παρούσα, και τη θάλασσα ως ζωτικό στοιχείο, προβάλλοντας την σύνδεσή της με τον άνθρωπο και την ανάγκη εναρμόνισής του με το φυσικό κόσμο. Οι ξέγνοιαστες μέρες και οι αναμνήσεις των καλοκαιρινών ημερών συνθέτουν μια σειρά από έργα που πυροδοτούν το συναίσθημα. Σαγηνευτικά τοπία και υδάτινες συνθέσεις ολοκληρώνουν την έκθεση, μεταφέροντας τον θεατή σε έναν ειδυλλιακό τόπο. Οι εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες σε συνδυασμό με την παρουσία του φυσικού κόσμου, δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο.

Summertime Νίκος Μακρής
©Θανάσης Μακρής

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση αποτυπώνουν με διαφορετικούς τρόπους το αίσθημα του καλοκαιριού. Ο Θανάσης Μακρής παρουσιάζει μια σειρά από θαλασσογραφίες, τονίζοντας την δύναμη και την ένταση του φυσικού κόσμου. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης εκκινείται από τους μπλε χρωματισμούς και αποτυπώνει τα βιώματα, τα οράματα και τις παιδικές αναμνήσεις στον ζωγραφικό καμβά. Ο Γιώργος Χαδούλης, χρησιμοποιεί μια έντονη χρωματική παλέτα, μεταφέροντας τον θεατή σε ειδυλλιακά τοπία, όπου κυριαρχεί η ομορφιά της φύσης. Τέλος, ο Παναγιώτης Μπελντέκος εμπνέεται από τα Ελληνικά τοπία και τις βραχώδεις ακτές, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές τεχνικές που δίνουν υφή και διάσταση στα έργα του.

Εγκαίνια: 16/6

Info: Γκαλερί Σκουφά | 16/6-10/7 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ, Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.| Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
23/04/2024

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές έως 70% για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.