4 σύγχρονοι καλλιτέχνες φέρνουν το καλοκαίρι στη Γκαλερί Σκουφά

Η ομαδική έκθεση «Summertime» έχει αύρα καλοκαιριού και αναδεικνύει τη φύση και τα ζωηρά χρώματα που χαρακτηρίζουν την ομορφότερη εποχή του χρόνου.

Παναγιώτης Μπελντέκος Summertime ©Παναγιώτης Μπελντέκος

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο "Summertime". Στην έκθεση συμμετέχουν τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι εκκινούνται από την αύρα του καλοκαιριού, την ένταση του φυσικού κόσμου και τους ζωηρούς χρωματισμούς, αποτυπώνοντας στον καμβά τα δικά τους οράματα. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.

Τα έργα τονίζουν την δύναμη της φύσης, η οποία είναι πάντα παρούσα, και τη θάλασσα ως ζωτικό στοιχείο, προβάλλοντας την σύνδεσή της με τον άνθρωπο και την ανάγκη εναρμόνισής του με το φυσικό κόσμο. Οι ξέγνοιαστες μέρες και οι αναμνήσεις των καλοκαιρινών ημερών συνθέτουν μια σειρά από έργα που πυροδοτούν το συναίσθημα. Σαγηνευτικά τοπία και υδάτινες συνθέσεις ολοκληρώνουν την έκθεση, μεταφέροντας τον θεατή σε έναν ειδυλλιακό τόπο. Οι εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες σε συνδυασμό με την παρουσία του φυσικού κόσμου, δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο.

Summertime Νίκος Μακρής
©Θανάσης Μακρής

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση αποτυπώνουν με διαφορετικούς τρόπους το αίσθημα του καλοκαιριού. Ο Θανάσης Μακρής παρουσιάζει μια σειρά από θαλασσογραφίες, τονίζοντας την δύναμη και την ένταση του φυσικού κόσμου. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης εκκινείται από τους μπλε χρωματισμούς και αποτυπώνει τα βιώματα, τα οράματα και τις παιδικές αναμνήσεις στον ζωγραφικό καμβά. Ο Γιώργος Χαδούλης, χρησιμοποιεί μια έντονη χρωματική παλέτα, μεταφέροντας τον θεατή σε ειδυλλιακά τοπία, όπου κυριαρχεί η ομορφιά της φύσης. Τέλος, ο Παναγιώτης Μπελντέκος εμπνέεται από τα Ελληνικά τοπία και τις βραχώδεις ακτές, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές τεχνικές που δίνουν υφή και διάσταση στα έργα του.

Εγκαίνια: 16/6

Info: Γκαλερί Σκουφά | 16/6-10/7 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ, Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.| Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.