"Logic": Γλυπτική και ζωγραφική συνευρίσκονται στα έργα του Pasquale Guastamacchia

Ο Ιταλός καλλιτέχνης παρουσιάζει μια καινούρια ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.

Pasquale Guastamacchia @Pasquale Guastamacchia

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Pasquale Guastamacchia με τίτλο "Logic", υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης ξεκίνησε την καριέρα του ως γλύπτης αλλά σύντομα ασχολήθηκε και με την ζωγραφική. Το πέρασμα του στις δύο διαστάσεις συμπυκνώνει την αγάπη του για την τρισδιάστατη απεικόνιση, μέσα από γραμμές και χρώματα με μία μινιμαλιστική ευαισθησία. Τόσο η γλυπτική όσο και η ζωγραφική του διέπονται από την απλότητα. Οι φόρμες στα γλυπτά του, είναι τόσο ζωντανές και λιτές ταυτόχρονα, όπως ακριβώς οι λέξεις ενός χαϊκού είναι απλές ώστε να δίνουν έμφαση.

Pasquale Guastamacchia
@Pasquale Guastamacchia

Τα ζωγραφικά του έργα χαρακτηρίζονται από περιοχές γεμάτες με έντονα χρώματα, τοποθετημένες σχεδόν πάντοτε έναντι σε φωτεινότερα πεδία χρώματος, δοσμένα με έναν εξπρεσιονιστικό τρόπο σύμφωνα πάντοτε με την δική του οπτική διάσταση. Στα έργα του εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο αφήνοντας όμως τον θεατή να ταξιδέψει μέσα από τα δικά του βιώματα. Επιχειρεί με τον δικό του μοναδικό και χαρακτηριστικό τρόπο να αναδείξει το μεγαλείο του σύμπαντος και μέσα από την αφαίρεση τελικά τα έργα του να μας θυμίζουν τοπία και ουρανούς.

Pasquale Guastamacchia
@Pasquale Guastamacchia

Ο Pasquale Guastamacchia γεννήθηκε το 1949 στο Τερλίτσι, μία μικρή πόλη κοντά στο Μπάρι της ΙταλίαςΤο 1973 αποφοίτησε από το τμήμα γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Ρώμης και έχει διδάξει γλυπτική σε φοιτητές των πλαστικών τεχνών. Η δουλειά του καθώς και η καλλιτεχνική του παραγωγή, τόσο η ζωγραφική όσο και η γλυπτική, συνεχίζουν ακατάπαυστα, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των κριτικών και των συλλεκτών.

H έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (Instituto Italiano di Cultura di Atene).

Εγκαίνια: 16/6 (6-10 μ.μ.)

Info: Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος | 16/6-09-7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. & 5-8.30 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνοχώρος − Αίθουσα Τέχνης

Λεμπέση 4, Ακρόπολη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη ετοιμάζει η Roma Gallery

Έλληνες δημιουργοί τιμούν τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023.

Εικαστικοί διερευνούν τη θεραπευτική ιδιότητα ενός "μεταβατικού αντικειμένου"

Η νέα ομαδική έκθεση του T.A.F. / the art foundation αναλύει έναν σημαντικό όρο της ψυχολογίας.