Αυλαία για την έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Η έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων του Σωτήρη Δανέζη ολοκληρώνεται με δύο ιδιαίτερες ξεναγήσεις για το κοινό.

Δανέζης έκθεση

Ο δημιουργός και γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης μαζί με τον επιμελητή της έκθεσης Βαγγέλη Ιωακειμίδη αναλαμβάνουν, λίγο πριν το φινάλε της έκθεσης "Non-Returns”, να ξεναγήσουν όσους βρεθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά την Παρασκευή 27 Μαΐου (7 μ.μ και 8 μ.μ). 

Τις έξι εβδομάδες που διήρκησε η ξεχωριστή έκθεση, αναρίθμητοι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις καλλιτεχνικές εικόνες από τον φωτογραφικό φακό του Σωτήρη Δανέζηκαι ήρθαν σε επαφή με μοναδικές ιστορίεςαπό περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές και συναισθηματική φόρτιση.

Δανέζης έκθεση

Η τρίτη ατομική έκθεση του πολύπειρου πολεμικού ανταποκριτή και συμβούλου επικοινωνίας είναι μία συμπαραγωγή του Δήμου Πειραιά, της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας και της Danezis Communications, με χορηγό Τεχνολογίας την LGOLED TV. Περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές, στιγμιότυπα από αξέχαστα ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης και προσωπικά ενθύμια-ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου.

Η έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων Non-Returns, την οποία εγκαινίασε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στις 15 Απριλίου, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή, 29 Μαΐου.

Επιμελητής: Βαγγέλης Ιωακειμίδης 
Επιστημονικός Σύμβουλος: Χρήστος Χρυσόπουλος
Οπτική Ταυτότητα: Schema - Δήμητρα Χρονά
Προσαρμογή Οπτικής Ταυτότητας: Μαρία Αθανασίου
Προσαρμογή Transmedia Doc: Κώστας Χριστακόπουλος
Μετάφραση – Επιμέλεια Κειμένων: Δημήτρης Σαλταμπάσης
Συντονισμός Παραγωγής: Ιουστίνη Δρακουλάκου, Βαρβάρα Βαγιανού, Φανή Καρβουνοπούλου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά θα είναι ανοιχτή από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ και από τις 6 μ.μ έως στις 9 μ.μ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Photo World Teens μας ταξιδεύει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα

Για το 2022, η Έκθεση Εφήβων Φωτογράφων του Athens Photo World διοργανώνει ανοιχτό κάλεσμα για εφήβους φωτογράφους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν έργα που σχετίζονται με τη θεματική "Ο άνθρωπος και το περιβάλλον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2022

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε "κινηματογραφικό στούντιο" μέσα από έναν διαγωνισμό φωτογραφίας

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ A.E καλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες να συνεισφέρουν με φωτογραφίες που θα αποτυπώνουν τοποθεσίες για γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών.

Το βραβείo φωτογραφίας Prix Pictet φέρνει στο επίκεντρο τη κλιματική κρίση

Με την έκθεση "Prix Pictet Fire" παρουσιάζονται τα έργα των φιναλίστ από τον ένατο κύκλο του αναγνωρισμένου παγκοσμίως βραβείου φωτογραφίας.

"Οδοιπορικό στην Ουκρανία" μέσα από τον φακό της Ντίνας Κουμπούλη

Δείτε τις φωτογραφίες της Ντίνας Κουμπούλη που τράβηξε στο Κίεβο, στο Σούμι, στην Οδησσό και σε άλλες πόλεις στη Μαύρη Θάλασσα.

"Προσοχή Εύθραυστον": 10 εικόνες ζαναζωντανεύουν στιγμές των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα

Το Cafe Valparaiso στο Κουκάκι κοσμείται με τα 10 επιλεγμένες φωτογραφίες που βρίσκονται μέσα στο ίδιο κάδρο με τα βιωματικά, χειρόγραφα κείμενα της Ευγενίας Καββαδία.

Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στη Βίλα Στέλλα

Οι μαθητές του δάσκαλου Γιάννη Γαλάνη εκθέτουν στον χώρο τις καλύτερες λήψεις τους από τα μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας, ένα αποτέλεσμα φωτογραφικών αναζητήσεων χωρίς προθέσεις αποτύπωσης αντικειμένων ή μεταφοράς και διάσωσης γεγονότων.