Μια καλλιτεχνική συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Haus N

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER φιλοξενείται στον χώρο τέχνης ως μέρος των δράσεων για το φετινό Queer Archive Festival #3.

FEMME4FEMME4EVER @Antigoni Tsagkaropoulou

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER, ως μέρος του Queer Archive Festival #3, θα εξερευνήσει την έννοια της θηλυκότητας και τις δυνάμεις της, αναρωτώμενη πώς οι queer ταυτότητες, τα σώματα και οι αξίες μπορούν να υπονομεύσουν την τοξική αρρενωπότητα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Haus N και θα παρουσιάσει δουλειά 11 εγχώριων και διεθνών queer καλιτεχνών υπό την επιμέλεια της Βασιλείας Κάγκα.

Η έκθεση αυτή σχετίζεται με την ανατροπή της τοξικής αρρενωπότητας στην queer κοινότητα μέσω της αναζωογόνησης του femme- ness και όλων των δυνάμεών του. Τι είναι όμως το να είσαι θηλυκότητα σε έναν πατριαρχικό κόσμο; Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει έργα που αναδεικνύουν κάθε είδους θηλυκότητας, ειδικά τις αποτυχημένες θηλυκότητες, τις θηλυκότητες χωρίς κοιλιακούς, τις χοντρές με κοιλίτσες, τις θηλυκότητες που καταστρέφουν το μακιγιάζ τους•τις bimbos και τους faggot himbos.

Ο καπιταλισμός δημιουργεί σώματα που μπορούν να παράγουν και να αναπαράγουν κανονικοποιημένες αξίες, αρρενωπότητες που μπορούν να δουλέψουν (με την παραδοσιακή έννοια) και να πουλήσουν ρούχα και προϊόντα με τους κοιλιακούς τους. Πρόθεση των καλλιτεχνών είναι να το εξαφανίσουν αυτό μια και καλή. Οι queer θηλυκότητες αγαπούν και μισούν – δεν ρωτούν ποια είναι τα καλά σώματα, ρωτούν τι μπορούν να κάνουν διαφορετικά είδη σωμάτων. Η έκθεση απαρτίζεται από βίντεο, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και installations.

Εγκαίνια: 19/5 (7-10 μ.μ.)

Info: Haus N | 19/5-12/6 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 4-7 μ.μ., Σαβ.: 3-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Haus N Athen

Καϊρη 6, Μοναστηράκι (2ος όροφος)
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση": Η έκθεση επιστρέφει τον Σεπτέμβριο

Μετά από μεγάλη προσέλευση και αίτημα του κοινού, η έκθεση στο παλαιό Χρηματιστήριο της οδού Πεσμαζόγλου θα επαναλειτουργήσει αυτό το φθινόπωρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/06/2022

Τα "γνωστά και άγνωστα έργα" του Σπύρου Παπαλουκά

Η έκθεση "Σπύρος Παπαλουκάς. Ερευνητής του αινίγματος της ζωγραφικής. Γνωστά και άγνωστα έργα" πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο έργο του καλλιτέχνη και θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Η ρηξικέλευθη ζωγραφική του Κωνσταντίνου Παρθένη

Υπό νέα διεύθυνση, η Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει μια συλλογή έργων του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, η οποία που προσεγγίζει τη θεματική της πρώτης περιοδικής έκθεσης με θέμα την "Τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου".

"Οι Σειρήνες ήταν γυναίκες πουλιά": Υβριδικά πλάσματα ζωντανεύουν στην Ύδρα

Μια έκθεση που υλοποιείται με τη συμβολή του οργανισμού Hydra for Artis of the Mediterranean, στην Οικία Τομπάζη.

Μουσική βραδιά στο τέλος του "Αμαζονίου"

Το συναρπαστικό ταξίδι του Αμαζόνιου, της έκθεσης του Δημήτρη Τσουμπλέκα στο εργαστήριο και κτήμα του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, φτάνει στο τέλος του.

H Rodeo μεταμορφώνεται με δύο αντιπαραθετικές εκθέσεις

Ο Θανάσης Τότσικας και η Κούλα Σαββίδου παρουσιάζουν τα έργα τους στον χώρο της γκαλερί, δημιουργώντας μια καλλιτεχνική αντιπαράθεση μέσα από το περιεχόμενο των εκθέσεών τους.

Δανάη Στράτου: "Δεν είναι η "ανθρώπινη δράση" που σκοτώνει τον πλανήτη, είναι το ολιγαρχικό εκμεταλλευτικό σύστημα στο οποίο ζούμε"

Η δημιουργός της εμβυθιστικής εγκατάστασης "Burning Issues-Merimbula", που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μας μίλησε για το περιεχόμενο και τους συμβολισμούς της έκθεσής της, τον τρόπο που προσεγγίζει τα έργα της και τη σημασία της προβολής περιβαλλοντικών κρίσεων μέσα από την τέχνη.