Μια καλλιτεχνική συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Haus N

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER φιλοξενείται στον χώρο τέχνης ως μέρος των δράσεων για το φετινό Queer Archive Festival #3.

FEMME4FEMME4EVER @Antigoni Tsagkaropoulou

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER, ως μέρος του Queer Archive Festival #3, θα εξερευνήσει την έννοια της θηλυκότητας και τις δυνάμεις της, αναρωτώμενη πώς οι queer ταυτότητες, τα σώματα και οι αξίες μπορούν να υπονομεύσουν την τοξική αρρενωπότητα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Haus N και θα παρουσιάσει δουλειά 11 εγχώριων και διεθνών queer καλιτεχνών υπό την επιμέλεια της Βασιλείας Κάγκα.

Η έκθεση αυτή σχετίζεται με την ανατροπή της τοξικής αρρενωπότητας στην queer κοινότητα μέσω της αναζωογόνησης του femme- ness και όλων των δυνάμεών του. Τι είναι όμως το να είσαι θηλυκότητα σε έναν πατριαρχικό κόσμο; Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει έργα που αναδεικνύουν κάθε είδους θηλυκότητας, ειδικά τις αποτυχημένες θηλυκότητες, τις θηλυκότητες χωρίς κοιλιακούς, τις χοντρές με κοιλίτσες, τις θηλυκότητες που καταστρέφουν το μακιγιάζ τους•τις bimbos και τους faggot himbos.

Ο καπιταλισμός δημιουργεί σώματα που μπορούν να παράγουν και να αναπαράγουν κανονικοποιημένες αξίες, αρρενωπότητες που μπορούν να δουλέψουν (με την παραδοσιακή έννοια) και να πουλήσουν ρούχα και προϊόντα με τους κοιλιακούς τους. Πρόθεση των καλλιτεχνών είναι να το εξαφανίσουν αυτό μια και καλή. Οι queer θηλυκότητες αγαπούν και μισούν – δεν ρωτούν ποια είναι τα καλά σώματα, ρωτούν τι μπορούν να κάνουν διαφορετικά είδη σωμάτων. Η έκθεση απαρτίζεται από βίντεο, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και installations.

Εγκαίνια: 19/5 (7-10 μ.μ.)

Info: Haus N | 19/5-12/6 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 4-7 μ.μ., Σαβ.: 3-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Haus N Athen

Καϊρη 6, Μοναστηράκι (2ος όροφος)
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.