Μια καλλιτεχνική συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Haus N

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER φιλοξενείται στον χώρο τέχνης ως μέρος των δράσεων για το φετινό Queer Archive Festival #3.

FEMME4FEMME4EVER @Antigoni Tsagkaropoulou

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER, ως μέρος του Queer Archive Festival #3, θα εξερευνήσει την έννοια της θηλυκότητας και τις δυνάμεις της, αναρωτώμενη πώς οι queer ταυτότητες, τα σώματα και οι αξίες μπορούν να υπονομεύσουν την τοξική αρρενωπότητα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Haus N και θα παρουσιάσει δουλειά 11 εγχώριων και διεθνών queer καλιτεχνών υπό την επιμέλεια της Βασιλείας Κάγκα.

Η έκθεση αυτή σχετίζεται με την ανατροπή της τοξικής αρρενωπότητας στην queer κοινότητα μέσω της αναζωογόνησης του femme- ness και όλων των δυνάμεών του. Τι είναι όμως το να είσαι θηλυκότητα σε έναν πατριαρχικό κόσμο; Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει έργα που αναδεικνύουν κάθε είδους θηλυκότητας, ειδικά τις αποτυχημένες θηλυκότητες, τις θηλυκότητες χωρίς κοιλιακούς, τις χοντρές με κοιλίτσες, τις θηλυκότητες που καταστρέφουν το μακιγιάζ τους•τις bimbos και τους faggot himbos.

Ο καπιταλισμός δημιουργεί σώματα που μπορούν να παράγουν και να αναπαράγουν κανονικοποιημένες αξίες, αρρενωπότητες που μπορούν να δουλέψουν (με την παραδοσιακή έννοια) και να πουλήσουν ρούχα και προϊόντα με τους κοιλιακούς τους. Πρόθεση των καλλιτεχνών είναι να το εξαφανίσουν αυτό μια και καλή. Οι queer θηλυκότητες αγαπούν και μισούν – δεν ρωτούν ποια είναι τα καλά σώματα, ρωτούν τι μπορούν να κάνουν διαφορετικά είδη σωμάτων. Η έκθεση απαρτίζεται από βίντεο, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και installations.

Εγκαίνια: 19/5 (7-10 μ.μ.)

Info: Haus N | 19/5-12/6 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 4-7 μ.μ., Σαβ.: 3-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Haus N Athen

Καϊρη 6, Μοναστηράκι (2ος όροφος)
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.