Καίτη Γαρμπή, Μαρίνα Σάττι, Λένα Πλάτωνος και πολλοί άλλοι στο συναυλιακό πρόγραμμα του ADAF

To Athens Digital Arts Festival (ADAF) επαναφέρει στο πρόγραμμά του το ADAF MUSIC, φέρνοντας μαζί στη σκηνή αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες παρέα με ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής και διεθνής μουσικής σκηνής.

Καίτη Γαρμπή

Το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών επιστρέφει ανανεωμένο στην πλατεία Κοτζιά και το κτιριακό συγκρότημα του notoshome, φέρνοντας πλήθος πειραματικών εγκαταστάσεων και περφόρμανς στο κέντρο της Αθήνας. Για τη 18η  διοργάνωσή του από 25-29/5, τo Athens Digital Arts Festival (ADAF) επαναφέρει το ADAF MUSIC που το κοινό στερήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια και συστήνει ένα νέο πειραματικό πρότζεκτ, το "Music Doubles".

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του ADAF Stage, το οποίο θα αποτελείται από performance και συναυλίες από ισχυρά ονόματα της εγχώριας ποπ και εναλλακτικής σκηνής, που θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του What’s Up της Cosmote. Το ADAF Music είναι μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ που όπως δηλώνει και το όνομα της είναι αφιερωμένη στην μουσική, αγαπημένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν είτε live, είτε προηχογραφημένα το έργο τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι μουσικές performance που θα πραγματοποιηθούν στο  ADAF Stage θα συνοδεύονται με 3D Projection Mapping Show πάνω στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών. 

Μαρίνα Σάττι

Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα του θα έχουν τα What's Up Music Doubles, ένα πρότζεκτ του φεστιβάλ που γεννήθηκε υπό το πρίσμα της φετινής θεματικής του "FutuRetro”, με βαθιά πειραματική και αναστοχαστική διάθεση προς τη σύγχρονη ελληνική μουσική και τα κύρια χαρακτηριστικά της. Τι θα γινόταν αν μουσικοί με μεγάλη καλλιτεχνική σταδιοδρομία συναντούσαν τη νέα γενιά μουσικών της Ελλάδας; Πώς υπάρχουν στην ψηφιακή εποχή, πιο παραδοσιακά ακούσματα και ήχοι; Ποια η σχέση της προ-ηλεκτρονικής μουσικής με την παραγωγή του σήμερα; Τα What's Up Music Doubles φέρνουν στο ADAF Stage απρόσμενες και μοναδικές συνεργασίες μεταξύ μουσικών από διαφορετικά είδη και χρονικές περιόδους, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο κράμα από τις μουσικές αναφορές της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του ADAF Stage

Λένα Πλάτωνος

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

21:00 | Μαρίνα Σάττι x Jeph Vanger & Konstantine Pope
Η Μαρίνα Σάττι θα παρουσιάσει live μουσικά κομμάτια από τον τελευταίο της δίσκο, με τίτλο YENNA και θα την ακούσουμε για πρώτη φορά σε συνδυασμό με ηλεκτρονική μουσική, αφού μαζί της στη σκηνή θα βρίσκεται ταυτόχρονα και ο Jeph Vanger, οι οποίος σε συνεργασία με τον Konstantine Pope, έδωσε μία νέα ηχητική προσέγγιση στα μουσικά κομμάτια της Σάττι. Ένα κράμα παράδοσης, σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής και μπάσου.

22:00 | Καίτη Γαρμπή x Someone Who Isn't Me
Μία μοναδική συναυλία με την κορυφαία ελληνίδα σταρ του πενταγράμμου Καίτη Γαρμπή και τις αγαπημένες του εναλλακτικού κοινού Someone Who Isn't Me θα πραγματοποιηθεί στο ADAF Stage. 

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

21:00 | IOTA PHI x VASSIŁINA
H IOTA PHI, γνωστή και ως Ilia Darlin, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσικός παραγωγός και βραβευμένη σκηνοθέτις μουσικών βίντεο. Στο παρελθόν, έχει ανοίξει συναυλίες για τους Orbital, τη Florence and the Machine, Marina and the Diamonds και Muse. Στο πλαίσιο των What’s Up Music Doubles, θα μοιραστεί την σκηνή με τη VASSIŁINA, την εξίσου ταλαντούχα μουσικό και παραγωγό, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις avant pop - electronica μελωδίες της και τα υπέροχα φωνητικά της.

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

21:00 | Pan Pan x Καλλιόπη Μητροπούλου
Ένα live mixtape με επιλογές από τη δισκογραφία του Pan Pan, της Καλλιόπης Μητροπουλου, κλασικές συνθέσεις 17ου αιώνα και ποπ επιτυχίες του 20ου, όλα ενορχηστρωμενα με live sequencing, synths, βιολιά, turntables, φωνές και θόρυβο.

22:00 | Λένα Πλάτωνος x Die Arkitekt
Η Λένα Πλάτωνος και ο Die Arkitekt ανεβαίνουν στο ADAF Stage και παρουσιάζουν κομμάτια από τον νέο δίσκο του Die Arkitekt, καθώς επίσης και διασκευές σε κλασικά τραγούδια της Λένας Πλάτωνος από το σύνολο της δισκογραφίας της.

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

21:30 Νίκος Τουλιάτος x Στέλιος Γιαννουλάκης 
Ο Νίκος Τουλιάτος ένας μουσικός με μεγάλο ταλέντο στην τεχνική διαφόρων κρουστών και των drums, που έχει παίξει παντού, τα πάντα, με όλους, σε όλα τα είδη τέχνης τα τελευταία 50 χρόνια της μουσικής του περιπέτειας, θα συναντήσει για πρώτη φορά τον πειραματιστή μουσικό, συνθέτη και σχεδιαστή ήχου, Στέλιο Γιαννουλάκη σε ένα εκρηκτικό αυτοσχεδιαστικό μουσικό υπερθέαμα. 

23:00 DJ Rico x Κάτια Πάσχου 
Ο Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός και ως DJ Rico θα συναντήσει τη σοπράνο Κάτια Πάσχου για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας στο κοινό έναν εκρηκτικό και πρωτοπόρο συνδυασμό όπερας και χιπ χοπ.  Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσουν, θα παρουσιαστεί νωρίτερα την ίδια μέρα, στο εργαστήριο Classic (And) Hip Hop: Element Of An Innovative Creation (Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 19:00, Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο workshops@adaf.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). 

Ακόμη, στο πλαίσιο του ADAF Music θα παρουσιαστούν στη σκηνή της Πλατείας Κοτζιάς εξαιρετικοί μουσικοί καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε μία σειρά συναυλιών, που δεν πρέπει να χάσετε. Για παράδειγμα, ο Στέλιος Γιαννουλάκης, συνθέτης και σχεδιαστής ήχου, αυτοσχεδιάζει χρησιμοποιώντας modular συνθεσάιζερ, παιχνίδια με μία δημιουργική προσαρμογή κυκλωμάτων σε ηλεκτρονικές συσκευές παραγωγής θορύβου DIY και μηχανές τυμπάνων στο Disco Accuracy (Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, 20:00).  Ακόμα, το minimal synth duo, Incirrina θα παρουσιάσει τη μουσική performance  Positronic Brains, μια ενιαία σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής όπου τα ambient ηχοτοπία εναλλάσσονται με κομμάτια και τραγούδια εμπνευσμένα από τρία ανθρωπόμορφα ρομπότ, δημιουργήματα ενός από τους μετρ της επιστημονικής φαντασίας, του Isaac Asimov (Σάββατο 28 Μαΐου 2022, 20:00). Tέλος, τo darkwave-electro, synthwave, post punk σχήμα των Meat Injection παρουσιάζει στην σκηνή του ADAF το πρώτο του album με τίτλο System Anomaly (Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 20:00).

Όσον αφορά τις περφόρμανς, εκείνη της Myriam Bleau είναι εμπνευσμένη από τα γραπτά της Donna Haraway και τη μεθοδολογία του speculative architecture. Το έργο Unsculpt εξερευνά με την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) τις σκηνές της φύσης και της πόλης που δημιουργούνται από τον συνδυασμό των ανθρώπινων και μηχανικών στοιχείων. 

Για περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ADAF επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του και τα κανάλια επικοινωνίας του φεστιβάλ.

INFO: Τοποθεσία κεντρικής έκθεσης: Κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome | Κρατίνου 3-5, Πλατεία Κοτζιά | Είσοδος: Στρέιτ 1 | Ώρες λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: 10:00 - 22:30 | Ώρες λειτουργίας ADAF Stage : 20:00 - 24:00

Όλες οι εκδηλώσεις του 18ου Athens Digital Art Festival πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες εκδόσεις Ομηρικών Επών και διάλεξη της Emily Wilson από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών

Η φημισμένη καθηγήτρια κλασικών σπουδών θα μιλήσει με θέμα: "Οι Μύθοι, η Μαγεία και το Μυστήριο των Αρχαίων Ελλήνων: Εξερευνώντας τις Συνδέσεις με τον Σύγχρονο Πολιτισμό".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

Καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη παρουσιάζουν μια πολυμορφική έκθεση στο Okay initiative space

Με στόχο την προώθηση μιας διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας, καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη συνεργάζονται και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών στην έκθεση "TRESholds".

"100memories": Περίπατος και μια εφήμερη παράσταση αφήγησης στη Νίκαια Αττικής

Το κοινό θα περιηγηθεί στον προσφυγικό συνοικισμό της Νίκαιας και τα βήματά του θα διασταυρωθούν με αυτά των ανθρώπων που πέρασαν από τους ίδιους δρόμους -από τις ίδιες γειτονιές- στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.