Δωρεάν ξεναγήσεις στο Πανεπιστημιακό Μουσείο Ζωγράφου

Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου προσκαλεί άτομα όλων των ηλικιών σε μια επίσκεψη γνωριμίας με τις πλούσιες συλλογές του αρχαίων αντικειμένων, εκμαγείων και έργων σύγχρονης τέχνης κατά τη διάρκεια του φετινού πολυήμερου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Ελάτε να ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβει ένα Πανεπιστημιακό Μουσείο στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν επισκέψεων και εκπαιδευτικών δράσεων

Σάββατο 14 Μαΐου 2022, ώρα 11.00: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές-τριες Γ' έως Ε' Δημοτικού "Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη και ακόμη πιο πέρα. Συνάντηση με τα τέρατα του αρχαίου κόσμου" στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για τους γονείς/συνοδούς.

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 11.00: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές-τριες Δ' έως Στ' Δημοτικού "Ψωμί με μέλι και γλυκό κρασί. Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της κουζίνας ενός πρωτοβυζαντινού σπιτιού στους Δελφούς" στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για τους γονείς / συνοδούς.

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2022, 11.00 έως 15.00: θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης.

Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 9.00 έως 11.00: περιήγηση στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης για μαθητές Α' έως Γ' Γυμνασίου.

Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 12.00 έως 16.00: θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 727 7628, 210 727 7561 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση archaeomuseum@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.