Δωρεάν ξεναγήσεις στο Πανεπιστημιακό Μουσείο Ζωγράφου

Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου προσκαλεί άτομα όλων των ηλικιών σε μια επίσκεψη γνωριμίας με τις πλούσιες συλλογές του αρχαίων αντικειμένων, εκμαγείων και έργων σύγχρονης τέχνης κατά τη διάρκεια του φετινού πολυήμερου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Ελάτε να ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβει ένα Πανεπιστημιακό Μουσείο στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν επισκέψεων και εκπαιδευτικών δράσεων

Σάββατο 14 Μαΐου 2022, ώρα 11.00: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές-τριες Γ' έως Ε' Δημοτικού "Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη και ακόμη πιο πέρα. Συνάντηση με τα τέρατα του αρχαίου κόσμου" στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για τους γονείς/συνοδούς.

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 11.00: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές-τριες Δ' έως Στ' Δημοτικού "Ψωμί με μέλι και γλυκό κρασί. Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της κουζίνας ενός πρωτοβυζαντινού σπιτιού στους Δελφούς" στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για τους γονείς / συνοδούς.

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2022, 11.00 έως 15.00: θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης.

Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 9.00 έως 11.00: περιήγηση στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης για μαθητές Α' έως Γ' Γυμνασίου.

Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 12.00 έως 16.00: θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 727 7628, 210 727 7561 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση archaeomuseum@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο "Μικρός Ήρως" γίνεται 70 και το γιορτάζει

Μια επετειακή έκθεση στήνεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη, αφιερωμένη στο περιοδικό του Βύρωνα Απτόσογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Πώς γινόμαστε συμπολίτες;": Μια ημερίδα για την ιθαγένεια και την πολιτειότητα στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο εξερευνά θεματικές που συζητήθηκαν σε πρόσφατες εκθέσεις του, όπως την περσινή κεντρική ""Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος", αλλά και το "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας".

Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

miss dialectic: Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" στοχάζεται το "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"

Μιλήσαμε με την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, μέλος της miss dialectic, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ (και έκδοσης) "Μεταμορφώσεις", μια ομαδική έρευνα για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης και τη σχέση τους με την τέχνη.

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.