Δωρεάν ξεναγήσεις στο Πανεπιστημιακό Μουσείο Ζωγράφου

Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου προσκαλεί άτομα όλων των ηλικιών σε μια επίσκεψη γνωριμίας με τις πλούσιες συλλογές του αρχαίων αντικειμένων, εκμαγείων και έργων σύγχρονης τέχνης κατά τη διάρκεια του φετινού πολυήμερου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Ελάτε να ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβει ένα Πανεπιστημιακό Μουσείο στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν επισκέψεων και εκπαιδευτικών δράσεων

Σάββατο 14 Μαΐου 2022, ώρα 11.00: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές-τριες Γ' έως Ε' Δημοτικού "Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη και ακόμη πιο πέρα. Συνάντηση με τα τέρατα του αρχαίου κόσμου" στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για τους γονείς/συνοδούς.

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 11.00: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές-τριες Δ' έως Στ' Δημοτικού "Ψωμί με μέλι και γλυκό κρασί. Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της κουζίνας ενός πρωτοβυζαντινού σπιτιού στους Δελφούς" στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για τους γονείς / συνοδούς.

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2022, 11.00 έως 15.00: θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης.

Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 9.00 έως 11.00: περιήγηση στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης για μαθητές Α' έως Γ' Γυμνασίου.

Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 12.00 έως 16.00: θεματικές ξεναγήσεις στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιούπολης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 727 7628, 210 727 7561 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση archaeomuseum@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εκθεσιακό αφιέρωμα για ττη Στέλλα Πολυχρονίδη και τον Χρόνη Μπότσογλου στο Μουσείο Μπουτζιάνη

Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

Ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του Επιγραφικού Μουσείου

Ο χώρος πολιτισμού γιορτάζει τη "Δύναμη των Μουσείων" με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Τις "Κυριακές στην Αθήνα" πάμε μουσείο!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε απίθανες δράσεις.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο ΕΜΣΤ

Μια βδομάδα γεμάτη δημιουργικές δράσεις, ξεναγήσεις, προβολές φιλμ και μουσικές εκδηλώσεις από το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης της χώρας τιμούν τη συμβολή των πολιτιστικών χώρων.

MOMus: "Η δύναμη των μουσείων" γιορτάζεται σε ένα εξαήμερο πρόγραμμα δράσεων

Με αφορμή τη διάκριση του "Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης", η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα οργανώσουν πολυήμερες εκδηλώσεις.

"Από το μουσείο στην οθόνη. Ιστορίες ενδυμάτων": Διαδικτυακό αφιέρωμα για το ένδυμα στην Ελλάδα

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας διοργανώνει μια διαδικτυακή ημερίδα με καλεσμένους που κάνουν αναδρομές σε σταθμούς της ελληνικής ιστορίας συνυφασμένους με παραδοσιακά ενδύματα.