Ένα "Collage Remix" ετοιμάζει η FokiaNou Art Space

Μια ομαδική έκθεση αφιερωμένη στο κολάζ και τους τρόπους με τους οποίους το καλλιτεχνικό μέσο εκφράζει τον κόσμο γύρω μας.

Mary Cox Collage Remix @Mary Cox

Η FokiaNou Art Space φιλοξενεί την ομαδική έκθεση "Collage Remix", σε επιμέλεια της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη. Η αυξανόμενη δημοτικότητα του κολάζ μεταξύ των καλλιτεχνών και των φιλότεχνων οφείλεται στην ικανότητά του να περιγράφει τον κόσμο με έναν πολύπλευρο τρόπο. Χρησιμοποιώντας συχνά εικόνες μαζικής παραγωγής, καθρεφτίζει το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργείται. Λόγω των έντονων αντιθέσεων που προκύπτουν μέσα από την παραγωγική διαδικασία, ως εκφραστικό μέσο αποφεύγει τη γραμμική σκέψη και τα παραδοσιακά δίπολα.

Nola Abboud Collage Remix
@Nola Abboud

Η οικειοποίηση και η επανάχρηση έτοιμων εικόνων και αντικειμένων ως βασικό στοιχείο του κολάζ, οδηγεί σε μια αμφισβήτηση ή και ανατροπή της παραδοσιακή σημασίας της ιδέας του μοναχικού δημιουργού καθώς και αυτής του μοναδικού έργου. Δεκαεπτά καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα αναλογικού και ψηφιακού κολάζ, σε 2 και 3 διαστάσεις, συνθέτοντας ένα ανατρεπτικό και ιδιαίτερο σύνολο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Nola Abboud, Παναγιώτης Βούλγαρης, Piyi Wong, Κυβέλη Ζαχαρίου, Mary Cox, Κέλλυ Κουμαριανού, Έλενα Κυρκιλή, Λούλα Λεβέντη, Annette Luycx, Δήμητρα Μαλταμπέ, Κωνσταντίνος Ματσούκας, Διονύσιος Παππάς, Νίκος Ποδιάς, Geeta Roopnarine, Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα, Φιόνα Σπαθοπούλου, Γιώργος Σπυρόπουλος.

Επιμέλεια έκθεσης: Mary Cox και Παναγιώτης Βούλγαρης

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Μαΐου (5-9 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 12-28/5 | Ώρες λειτουργίας: Πέμ., Παρ., Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη αλλά και άλλους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τον κόσμο της ένατης τέχνης ετοιμάζει το ψηφιακό μουσείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/05/2022

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος σε σύμπραξη με το Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάζουν την έκθεση "Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα"

Η πρωτότυπη "ανάγνωση" που προτείνει η διπλή παρουσίαση εξετάζει την εγκατάσταση των Εβραίων στην Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέρος ενός ευρύτερου ιστορικού, γεωγραφικού και χρονολογικού πλαισίου.

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται σε συνεργασία με τη γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

"Plasmata: Bodies, Dreams, and Data": Η Στέγη φέρνει τη ψηφιακή τέχνη στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη επιστρέφει με μια εντυπωσιακή έκθεση-σίκουελ του "You and AI", ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που επίσης φιλοξενήθηκε στο Πεδίον του Άρεως πέρυσι.

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.