Ένα "Collage Remix" ετοιμάζει η FokiaNou Art Space

Μια ομαδική έκθεση αφιερωμένη στο κολάζ και τους τρόπους με τους οποίους το καλλιτεχνικό μέσο εκφράζει τον κόσμο γύρω μας.

Mary Cox Collage Remix @Mary Cox

Η FokiaNou Art Space φιλοξενεί την ομαδική έκθεση "Collage Remix", σε επιμέλεια της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη. Η αυξανόμενη δημοτικότητα του κολάζ μεταξύ των καλλιτεχνών και των φιλότεχνων οφείλεται στην ικανότητά του να περιγράφει τον κόσμο με έναν πολύπλευρο τρόπο. Χρησιμοποιώντας συχνά εικόνες μαζικής παραγωγής, καθρεφτίζει το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργείται. Λόγω των έντονων αντιθέσεων που προκύπτουν μέσα από την παραγωγική διαδικασία, ως εκφραστικό μέσο αποφεύγει τη γραμμική σκέψη και τα παραδοσιακά δίπολα.

Nola Abboud Collage Remix
@Nola Abboud

Η οικειοποίηση και η επανάχρηση έτοιμων εικόνων και αντικειμένων ως βασικό στοιχείο του κολάζ, οδηγεί σε μια αμφισβήτηση ή και ανατροπή της παραδοσιακή σημασίας της ιδέας του μοναχικού δημιουργού καθώς και αυτής του μοναδικού έργου. Δεκαεπτά καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα αναλογικού και ψηφιακού κολάζ, σε 2 και 3 διαστάσεις, συνθέτοντας ένα ανατρεπτικό και ιδιαίτερο σύνολο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Nola Abboud, Παναγιώτης Βούλγαρης, Piyi Wong, Κυβέλη Ζαχαρίου, Mary Cox, Κέλλυ Κουμαριανού, Έλενα Κυρκιλή, Λούλα Λεβέντη, Annette Luycx, Δήμητρα Μαλταμπέ, Κωνσταντίνος Ματσούκας, Διονύσιος Παππάς, Νίκος Ποδιάς, Geeta Roopnarine, Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα, Φιόνα Σπαθοπούλου, Γιώργος Σπυρόπουλος.

Επιμέλεια έκθεσης: Mary Cox και Παναγιώτης Βούλγαρης

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Μαΐου (5-9 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 12-28/5 | Ώρες λειτουργίας: Πέμ., Παρ., Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.