Η Αρετή Παλαιοκρασσά σκορπά ‘’Κοσμική σκόνη’’ στην "S.G. Art Gallery"

Η Αρετή Παλαιοκρασσά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεσή της στην Ελλάδα με τίτλο “Cosmicdust” στην αίθουσα τέχνης «S.G. Art Gallery» του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus Lifestyle Hotel».

Cosmic Dust Fire Αρετή Παλαιοκρασσά @Αρετή Παλαιοκρασσά

Η Αρετή Παλαιοκρασσά, με καταγωγή από την Άνδρο, που από το 1978 ζει μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, παρουσιάζει 35 έργα, ακρυλικά σε καμβά, στην αίθουσα τέχνης "S.G. Art Gallery" του ξενοδοχείου "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο "Cosmicdust”.

Η καλλιτέχνιδα διδάχτηκε ζωγραφική στο εργαστήριο του ζωγράφου Άρη Ραΐση στο Λονδίνο και από το 1990 ασχολείται με την ζωγραφική, με σύγχρονες τεχνικές, χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 31 Μαΐου και είναι η πρώτη προσωπική της σε ελληνικό έδαφος. 

Ο Ντόρα Ηλιοπούλου–Ρογκάν - Δρ. Ιστορικός της Τέχνης - Τεχνοκριτικός , αναφέρει σχετικά με το έργο της Παλαιοκρασσά: "Η αναμφισβήτητη, πηγαία και υποβλητική λυρικότητα  που χαρακτηρίζει τη γραφή της ζωγράφου δηλώνοντας ένα αυθεντικό μήνυμα στο οποίο καθρεφτίζεται αυτή καθαυτή η υπόσταση της Δημιουργίας ακόμη και η Ιδέα της Κοσμογονίας και όχι μια απλή, εφήμερη, προτίμηση τεκμηριώνει ευρηματικά τη δυναμική του ταλέντου της. Κυρίως, όμως, κατοχυρώνει την αυθεντικότητα της έκφρασης της. Αξιοποιημένο ιδιαίτερα μες από τη ρυθμικότητα και την παλμικότητα του ίχνους, το χρώμα αποτελεί συνάμα, εδώ, το έρμα και τον συνδετικό ιστό της όλης σύνθεσης εξασφαλίζοντας της, μια χαρισματική κινητικότητα και  ένα μουσικό σε υφή παλμό. Απόλυτα ταυτισμένη η σύνθεση με το χρώμα καθώς αποτελεί βασικό δομικό της στοιχείο, διαπερνάται από αυτό,  αναπνέει μες από αυτό, συστέλλεται και διαστέλλεται ανάλογα με τον φωτισμό του χώρου

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη & Παρασκευή: 5.30 μ.μ – 9 μ.μ, & Σάββατο: 11 π.μ– 2 μ.μ.

Εγκαίνια 12/5, 8 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η εκδίκηση της ποίησης

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των ημερών έφεραν στο προσκήνιο τον υπαινικτικό αλλά διαπεραστικό τρόπο της ποίησης.

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.

"Το χαρακτικό έργο" του Χρόνη Μπότσογλου

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί κατάλογος σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αφιερωμένος στο έργο του καλλιτέχνη.