Το 18ο Athens Digital Arts Festival έρχεται με "FutuRetro" ρυθμούς

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί τα τέλη του Μάη στην πλατεία Κοτζιά και καλεί ενδιαφερόμενους εθελοντές να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της φετινής διοργάνωσης.

Athens Digital Festival 2022

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην πλατεία Κοτζιά στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome, για μία πενθήμερη συνάντηση από τις 25 έως τις 29 Μαΐου.

Το φεστιβάλ θα είναι και φέτος υβριδικό, με διαδικτυακή διεξαγωγή το φθινόπωρο του 2022. Και στις δύο εκδοχές του, η φετινή θεματική φέρει τον τίτλο "FutuRetro". Για αυτή τη χρονιά, η επιμελητική ομάδα του ADAF επέλεξε να στραφεί στην επιστημονική φαντασία και στον ρετροφουτουρισμό, ως μέρος της επιστήμης του μέλλοντος, επιδιώκοντας να παρουσιαστεί το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Για την επερχόμενη 18 η διοργάνωση, η διαδικασία επιλογής των έργων είναι σε τελικό στάδιο. Η επιμελητική ομάδα του φεστιβάλ εξετάζει προσεκτικά τα περισσότερα από 5.700 έργα και προτάσεις που έλαβε μέσω του ανοιχτού καλέσματος, προς τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και κάθε είδους δημιουργό. Παράλληλα, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.

Athens Digital Arts Festival volunteers

To πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα αποτελείται και φέτος από τις ήδη γνώριμες κατηγορίες του: video art, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, ζωνταντές περφόρμανς, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες, το παιδικό πρόγραμμα ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό και φυσικά μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ, που έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια, το ADAF MUSIC.

Από σήμερα μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη την 3D εικονική περιήγηση της τελευταίας διοργάνωσης του ADAF με θέμα "Tāctus".

Αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ αποτελούν οι εθελοντές και κάθε χρόνο, δημιουργικοί άνθρωποι εντάσσονται δυναμικά στην ομάδα διοργάνωσης, αναπτύσσοντας τις δυνατότητές τους και προσφέροντας σε όλους τους τομείς της εκδήλωσης, όπως στους χώρους υποδοχής, στην παραγωγή, στο στήσιμο της έκθεσης καθώς και στις ξεναγήσεις στο κοινό.

Για συμμετοχή στην εθελοντική ομάδα του ADAF πρέπει να είστε υποχρεωτικά άνω των 18. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως 30/4.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.