Ο καλλιτέχνης The Krah φέρνει την τέχνη του δρόμου στην Αθήνα

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί live mural painting από τον καλλιτέχνη στον εξωτερικό χώρο της Art Appel Gallery.

Delirium The Krah

Ο The Krah, επηρεασμένος από την art nouveau, τον pop-σουρεαλισμό και την urban art που εκπροσωπεί, θα παρουσιάσει ζωγραφικά έργα, γλυπτά και graffiti murals με θέμα την μυθολογία στη σύγχρονη εποχή. Μετά από 6 ατομικές εκθέσεις στο εξωτερικό και πολυάριθμα projects σε όλο τον κόσμο, ο αναγνωρισμένος street artist εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο ''Old Versus New'' την Τρίτη 3 Μαΐου στην Art Appel Gallery.

Στην έκθεση επίσης ο καλλιτέχνης θα διαθέσει συλλεκτικά limited editions από τρία sold out screen prints που βρίσκονται πλέον μόνιμα στην ιδιωτική συλλογή του Victoria & Albert Museum, στο Λονδίνο. Οι συγκεκριμένες εκτυπώσεις έχουν παρουσιαστεί σε βιβλίο που εκδόθηκε από το V&A Museum με τίτλο: Street Art Contemporary prints.

Old Versus New

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί live mural painting από τον καλλιτέχνη στον εξωτερικό χώρο της γκαλερί, στο πλαίσιο διεξαγωγής του This is Athens Festival, μιας πρωτοβουλίας του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, του ΠΣΑΤ και της Art Athina.

Ο The Krah μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε στην τέχνη του graffiti την δεκαετία του '90. Έχει εκθέσει τα έργα του σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Έχει δεχτεί πρόσκληση, ανάμεσα στους τοπ street artists από όλο τον κόσμο, από τον Banksy να συμμετάσχει στο Cans festival, σε ένα υπόγειο τούνελ κάτω από το Waterloo. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες αλυσίδες όπως η Adidas και η Nokia, καθώς και με καλλιτέχνες όπως τους Arctic Monkeys και άλλα διάσημα ονόματα. Τα τελευταία 18 χρόνια ζωγραφίζει τους δρόμους, περιοδεύοντας την Ευρώπη, το Μεξικό, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες, αφήνοντας κληρονομιά σε κάθε πόλη ένα έργο του.

Εγκαίνια: 03/5 (6-11 μ.μ.)

Info: Art Appel Gallery | 03/5-04/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 3-8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Old Versus New

  • Εικαστικά

Ο street artist The Krah, επηρεασμένος από την art nouveau, τον pop-σουρεαλισμό και την urban art που εκπροσωπεί, θα παρουσιάσει ζωγραφικά έργα, γλυπτά και graffiti murals με θέμα την μυθολογία στη σύγχρονη εποχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια τριλογία θεματικών εκθέσεων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επανεξετάζει ταυτότητες, συγκρούσεις και τέχνη

Η πρώτη έκθεση με τίτλο "ReThinking Ταυτότητες: Φύλο, Διαφορετικότητα, Διακρίσεις" εστιάζει στις ταυτότητες φύλου και στις κοινωνικές τους διαστάσεις, με έμφαση στη διαφορετικότητα και τις διακρίσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/03/2023

Τελικά τι είναι ποίηση; Μια περιπλάνηση στον κόσμο του instapoetry

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου διερευνούμε την τάση του instapoetry και μιλάμε με μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για ποίηση αξιώσεων ή απλώς για feelgood quotes; Σε ποιο κοινό απευθύνεται και πώς μπορεί κάποιος να κερδίσει χρήματα δημοσιεύοντας στίχους και αποφθέγματα στα social media;

"Το θρησκευτικό έργο του Πολύκλειτου Ρέγκου" γίνεται έκθεση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Η νέα περιοδική έκθεση του μουσείου επιχειρεί να παρουσιάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος το σύνολο της θρησκευτικής του ζωγραφικής, εκθέτοντας έργα από όλες τις ζωγραφικές περιόδους του και σε όλες τις τεχνικές που υπηρέτησε.

"Εντυπώσεις": Διπλή έκθεση χαρακτικής από την EEX

Μια έκθεση που πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη χαρακτική, μια τέχνη δημιουργική και συγχρόνως αυστηρή.

Η νέα εικαστική έκθεση του Edi Rama εγκαινιάζεται στο Ζάππειο

Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται το έργο του Αλβανού καλλιτέχνη στην Ελλάδα.

"CERAMYSTIQUE": Η Λεώνη Γιαγδζόγλου καταλαμβάνει τη "Βιτρίνα της Κριεζώτου" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων "Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.".

Νέοι τίτλοι για κάθε γούστο από τις εκδόσεις Πατάκη

Ποίηση, μυθιστορήματα, κωμωδία με δράματα και όμορφες ιστορίες που θα σας συντροφεύσουν στις νέες σελίδες των εκδόσεων Πατάκη.