"Inner Life": Η έκθεση της Sonia Ros προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Η αναγνωρισμένη Ιταλίδα ζωγράφος κοσμεί τους διαδρόμους αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

έκθεση Sonia Ros

Η έκθεση "Inner Life" της Ιταλίδας ζωγράφου Sonia Ros σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας στο πλαίσιο της φιλοξενίας της διεθνούς σύγχρονης τέχνης στο Αεροδρόμιο της Αθήνας. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, με την επιμέλεια της Αφροδίτης Οικονομίδου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, της Περιφέρειας Βενετίας-Regione Veneto και του Ινστιτούτου IGAV.

Η Sonia Ros, καταξιωμένη καλλιτέχνης από τη Βενετία, έχει διαμορφώσει το έργο της πάνω στην έρευνα μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, σε μια προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα στην αφηρημένη και την εικονιστική αναπαράσταση. Οι ζωγραφικές συνθέσεις της, φαινομενικά χαοτικές, μας οδηγούν σε ουτοπικά σενάρια, όπου εξωπραγματικές υβριδικές φιγούρες βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Με την τελευταία της δουλειά, επιχειρεί μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση στο θέμα του ταξιδιού, μέσα από το πρίσμα της ιδιωτικής ζωής.

Η δημιουργία των έργων βασίζεται στο σκεπτικό ότι κάθε μετακίνησή μας είναι μια περιπέτεια και κάθε τι που διαλέγουμε να πάρουμε μαζί μας στις αποσκευές μας κρύβει μια εσωτερική ζωή, αντανακλά την προσωπική μας ταυτότητα. Οι μυστικές επιλογές και οι σιωπηλές ιστορίες του καθενός μας, καλά προστατευμένες σε υπερσύγχρονα τρόλεϊ ή ταλαιπωρημένες βαλίτσες, αναγκάζονται να αποκαλυφθούν μόνο στα μόνιτορ του ελέγχου αποσκευών των αεροδρομίων.

έκθεση Sonia Ros

Από αυτές ακριβώς τις τεχνολογικές και υπερ-ρεαλιστικές ακτινογραφίες των metal-detector αποφασίζει να αντλήσει την έμπνευσή της η Sonia Ros. Τις μελετάει, τις επεξεργάζεται με μαεστρία και τις μετατρέπει σε συναρπαστικά έργα τέχνης που διηγούνται, με παιχνίδια φωτός και χρωμάτων, τον φαντασμαγορικό κόσμο των αντικειμένων που συντροφεύουν τις πτήσεις μας. Εικόνες μέσα στις οποίες ταπεινά καθημερινά αντικείμενα ζωντανεύουν, μεταμορφώνονται και συμπλέκονται σαν αλληγορία των ενδόμυχων στοχασμών και επιθυμιών μας, σαν ένα ταξίδι στα βαθύτερα στρώματα του υποσυνείδητου.

Η εικαστική εγκατάσταση "Inner Life" πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας, με επιμέλεια του Silvio Fuso, κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε το 2019. Ανανεωμένη, με αυθεντικό υλικό από τα μόνιτορ του Αεροδρομίου της Αθήνας, έρχεται τώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, με 6εντυπωσιακά έργα μεγάλων διαστάσεων, γεμάτα αινιγματικές φιγούρες και εκρηκτικά χρώματα. Η έκθεση στο Αεροδρόμιο της Αθήνας πραγματοποιείται με την επιμέλεια και το συντονισμό της κ. Χαράς-Ελένης Μητσοτάκη, Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του ΔΑΑ. Ταυτόχρονα, μια αναδρομική έκθεση της ζωγράφου θα φιλοξενηθεί στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας από τις 20 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου.

έκθεση Sonia Ros

Info: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών - Διάδρομοι Αφικνούμενων Επιβατών (Περιοχές Schengen και non-Schengen) | 11/4-11/9 | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Επίπεδο αφίξεων, είσοδος 1, χώρος προσβάσιμος σε όλους τους επισκέπτες
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.