Τρισδιάστατη ξενάγηση στην έκθεση του Μιχάλη Μιχαήλ

Μια πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που αποσκοπεί στη ψηφιακή προβολή έργων διαφόρων μορφών τέχνης, μέσα από μία τρισδιάστατη γκαλερί.

Μιχάλης Μιχαήλ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εκκινεί μία νέα καλλιτεχνική δράση συστήνοντας στο κοινό έναν ψηφιακά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους σε μία τρισδιάστατη γκαλερί. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό θα μπορεί να ξεναγηθεί σε παλαιότερες εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει το Ίδρυμα Κακογιάννη. Εικαστικοί, ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης έρχονται σε επαφή με το κοινό παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία ξεκινάει με την επιτυχημένη και μεγάλης επισκεψιμότητας έκθεση με τα έργα του Μιχάλη Μιχαήλ, ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμιξ στην Ελλάδα. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στους χώρους του ιδρύματος από 4 Μαρτίου έως 7 Απριλίου και όσοι δεν πρόλαβαν να θαυμάσουν από κοντά το πολύτροπο έργο του ταλαντούχου καλλιτέχνη, έχουν τώρα την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του ιδρύματος.

Μιχάλης Μιχαήλ

Η ζωή, το έργο και οι δράσεις του Μιχαήλ εκφράστηκαν με τόσο αφοπλιστική ειλικρίνεια που ο κάθε αναγνώστης ταυτίστηκε με τις δημιουργίες του καλλιτέχνη. Ρομαντισμός, τρυφερότητα και συχνά (αυτό)σαρκασμός χαρακτηρίζουν το έργο του Μιχαήλ και αποδίδουν με τρομερό ρεαλισμό τη σκληρή πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας τη δεκαετία του 1980.

Μιχάλης Μιχαήλ

Πρωταγωνιστής των ιστοριών του, ο διπολικός ήρωας Στηβ Μπρίζας. Ένας μοναχικός χαρακτήρας που χρησιμοποιούσε την ηλεκτρική καλωδίωση της πόλης για να συνδεθεί με όλους, μπαίνοντας στην μπρίζα. Εργαλεία του οι σπουδές του πάνω στη διαφήμιση, την επικοινωνία και γενικά την ποπ κουλτούρα και τα εκφραστικά της μέσα, τα οποία αποδήμησε και απόδωσε στο χαρτί αριστοτεχνικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.