Τρισδιάστατη ξενάγηση στην έκθεση του Μιχάλη Μιχαήλ

Μια πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που αποσκοπεί στη ψηφιακή προβολή έργων διαφόρων μορφών τέχνης, μέσα από μία τρισδιάστατη γκαλερί.

Μιχάλης Μιχαήλ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εκκινεί μία νέα καλλιτεχνική δράση συστήνοντας στο κοινό έναν ψηφιακά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους σε μία τρισδιάστατη γκαλερί. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό θα μπορεί να ξεναγηθεί σε παλαιότερες εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει το Ίδρυμα Κακογιάννη. Εικαστικοί, ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης έρχονται σε επαφή με το κοινό παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία ξεκινάει με την επιτυχημένη και μεγάλης επισκεψιμότητας έκθεση με τα έργα του Μιχάλη Μιχαήλ, ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμιξ στην Ελλάδα. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στους χώρους του ιδρύματος από 4 Μαρτίου έως 7 Απριλίου και όσοι δεν πρόλαβαν να θαυμάσουν από κοντά το πολύτροπο έργο του ταλαντούχου καλλιτέχνη, έχουν τώρα την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του ιδρύματος.

Μιχάλης Μιχαήλ

Η ζωή, το έργο και οι δράσεις του Μιχαήλ εκφράστηκαν με τόσο αφοπλιστική ειλικρίνεια που ο κάθε αναγνώστης ταυτίστηκε με τις δημιουργίες του καλλιτέχνη. Ρομαντισμός, τρυφερότητα και συχνά (αυτό)σαρκασμός χαρακτηρίζουν το έργο του Μιχαήλ και αποδίδουν με τρομερό ρεαλισμό τη σκληρή πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας τη δεκαετία του 1980.

Μιχάλης Μιχαήλ

Πρωταγωνιστής των ιστοριών του, ο διπολικός ήρωας Στηβ Μπρίζας. Ένας μοναχικός χαρακτήρας που χρησιμοποιούσε την ηλεκτρική καλωδίωση της πόλης για να συνδεθεί με όλους, μπαίνοντας στην μπρίζα. Εργαλεία του οι σπουδές του πάνω στη διαφήμιση, την επικοινωνία και γενικά την ποπ κουλτούρα και τα εκφραστικά της μέσα, τα οποία αποδήμησε και απόδωσε στο χαρτί αριστοτεχνικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.