Ξεκινάει το τρίτο κεφάλαιο της έκθεσης "There is Nothing Inevitable About Time"

Ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει στο κοινό νέες αφηγήσεις σχετικές με τη διαρκή κίνηση του χρόνου και διερευνά το κατά πόσο μπορεί ο άνθρωπος να ελέγξει το μέλλον.

There is nothing inevitable about time

Το Σάββατο 9 Απριλίου ξεκινάει το τρίτο κεφάλαιο της έκθεσης "There is Nothing Inevitable About Time" στον χώρο τέχνης Tavros. 

Η έκθεση εγκαινίασε τα πρώτα 2 της κεφάλαια τους περασμένους μήνες, διερευνώντας το πώς και εάν μπορούμε να ελέγξουμε τη διαρκή κίνηση του χρόνου και να επιβραδύνουμε το μέλλον. Μπορεί άραγε η ανθρώπινη γνώση σε αρχεία και συλλογές να αποτελέσει ένα σημείο επιβράδυνσης και αναστοχασμού; Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες μελετούν μέσα από τα έργα τους αυτό το ερώτημα, προβληματίζοντας το κοινό και παράλληλα παροτρύνοντάς το να αποδράσει από τα περιοριστικά χρονικά όρια και να ορίσει μόνο του παρόν, παρελθόν και μέλλον.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Etel Adnan, The Athens Zine Bibliotheque, Κωνσταντίνος Γιώτης, Ευφροσύνη Δοξιάδη, ΦΡΜΚ, Karrabing Film Collective, Lala Meredith-Vula, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Praneet Soi.

Info: Tavros | 09/4-07/5 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Κυρ.: 12-5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

There is Nothing Inevitable About Time

  • Εικαστικά

Μπορεί άραγε η ανθρώπινη γνώση σε αρχεία και συλλογές να αποτελέσει ένα σημείο επιβράδυνσης και αναστοχασμού; Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες μελετούν μέσα από τα έργα τους αυτό το ερώτημα, προβληματίζοντας το κοινό και παράλληλα παροτρύνοντάς το να αποδράσει από τα περιοριστικά χρονικά όρια και να ορίσει μόνο του παρόν, παρελθόν και μέλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.