"Χαρτογραφώντας τη Μνήμη": Η Alibi Gallery μετατρέπεται σε ένα εφήμερο μουσείο αναμνήσεων

10 εικαστικοί καλλιτέχνες παρεμβαίνουν σε χάρτες της συλλογής των ιδιοκτητών της γκαλερί, συνδέοντας τα νέα έργα που προκύπτουν με τα υπάρχοντα εκθέματα και την σύγχρονη τέχνη.

Χαρτογραφώντας τη Μνήμη

UPDATE: Για λόγους υγείας τα εγκαίνια της έκθεσης μετατίθενται από 5 Μαΐου έως 5 Ιουνίου.

H Alibi Gallery εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση "Χαρτογραφώντας τη Μνήμη". Πρόκειται για μία ιδιόμορφη έκθεση η οποία ξεπερνά το πλαίσιο της τυπικής αίθουσας τέχνης και θυμίζει περισσότερο ένα αυτοσχέδιο, εφήμερο μουσείο, όπου σύγχρονα έργα τέχνης αλλά και κάθε λογής αντικείμενα, επιφορτισμένα με προσωπικές αναμνήσεις, επιχειρούν να ανασυστήσουν προσωρινά ένα σύμπαν δομημένο πάνω σε θραύσματα του παρελθόντος.

Η εν λόγω έκθεση στοχεύει να διαγράψει μια ιδιότυπη νοητική πορεία στο χώρο και το χρόνο, με κεντρικό θεματικό άξονα τη μνήμη. Είναι δυνατόν η μνήμη, ως ένα αρχείο αποσπασματικών προσωπικών και συλλογικών εμπειριών, να χαρτογραφηθεί; 10 εικαστικοί καλλιτέχνες καλούνται να παρέμβουν δημιουργικά πάνω σε χάρτες της συλλογής των ιδιοκτητών της γκαλερί, επικοινωνώντας με τον τρόπο αυτό τις σκέψεις τους πάνω στο θέμα και συνδέοντας τα υπόλοιπα εκθέματα με το σήμερα.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ιάσoνας Βενετσανόπουλος, Ιάκωβος Βολκώβ, Ιάσoνας Καμπάνης, Μαριλία Κολιμπίρη, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Σοφία Ροζάκη, The Krank, Alex Martinez, Melina Mitchell

Info: Alibi Gallery | 05/5-05/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 12-2 μ.μ. & 3-7 μ.μ., Σάββατο: 12-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Alibi Gallery

Σαρρή 12, Ψυρρή
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.