"Χαρτογραφώντας τη Μνήμη": Η Alibi Gallery μετατρέπεται σε ένα εφήμερο μουσείο αναμνήσεων

10 εικαστικοί καλλιτέχνες παρεμβαίνουν σε χάρτες της συλλογής των ιδιοκτητών της γκαλερί, συνδέοντας τα νέα έργα που προκύπτουν με τα υπάρχοντα εκθέματα και την σύγχρονη τέχνη.

Χαρτογραφώντας τη Μνήμη

UPDATE: Για λόγους υγείας τα εγκαίνια της έκθεσης μετατίθενται από 5 Μαΐου έως 5 Ιουνίου.

H Alibi Gallery εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση "Χαρτογραφώντας τη Μνήμη". Πρόκειται για μία ιδιόμορφη έκθεση η οποία ξεπερνά το πλαίσιο της τυπικής αίθουσας τέχνης και θυμίζει περισσότερο ένα αυτοσχέδιο, εφήμερο μουσείο, όπου σύγχρονα έργα τέχνης αλλά και κάθε λογής αντικείμενα, επιφορτισμένα με προσωπικές αναμνήσεις, επιχειρούν να ανασυστήσουν προσωρινά ένα σύμπαν δομημένο πάνω σε θραύσματα του παρελθόντος.

Η εν λόγω έκθεση στοχεύει να διαγράψει μια ιδιότυπη νοητική πορεία στο χώρο και το χρόνο, με κεντρικό θεματικό άξονα τη μνήμη. Είναι δυνατόν η μνήμη, ως ένα αρχείο αποσπασματικών προσωπικών και συλλογικών εμπειριών, να χαρτογραφηθεί; 10 εικαστικοί καλλιτέχνες καλούνται να παρέμβουν δημιουργικά πάνω σε χάρτες της συλλογής των ιδιοκτητών της γκαλερί, επικοινωνώντας με τον τρόπο αυτό τις σκέψεις τους πάνω στο θέμα και συνδέοντας τα υπόλοιπα εκθέματα με το σήμερα.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ιάσoνας Βενετσανόπουλος, Ιάκωβος Βολκώβ, Ιάσoνας Καμπάνης, Μαριλία Κολιμπίρη, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Σοφία Ροζάκη, The Krank, Alex Martinez, Melina Mitchell

Info: Alibi Gallery | 05/5-05/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 12-2 μ.μ. & 3-7 μ.μ., Σάββατο: 12-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Alibi Gallery

Σαρρή 12, Ψυρρή
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.