Εικαστική συνεργασία των Σαράντη Γκάγκα και Rolana Čečkauskaitė με θέμα την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου

Το ζευγάρι προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο τη θεματική και φιλοτεχνεί έργα μέσω των οποίων ο θεατής εντοπίζει βασικά στοιχεία που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της ζωής του.

έκθεση Rolana Čečkauskaitė

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τη διατομική έκθεση του Σαράντη Γκάγκα και της Rolana Čečkauskaitė από την Πέμπτη 14 Απριλίου. Το ζευγάρι έχει συνεργαστεί εικαστικά αρκετές φορές στο παρελθόν και, αν και πολλές από τις απόψεις και ιδέες τους συμπίπτουν, ο καθένας παρουσιάζει το όραμά του με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Σαράντης Γκάγκας
Σαράντης Γκάγκας

Ο Σαράντης Γκάγκας συνδημιουργεί με τη φύση τα έργα του, τα οποία αποδεικνύουν πως μέσα από την φθορά έρχεται η γέννηση, συμβολίζοντας την πνευματική και υλική κατάπτωση του ανθρώπου στο πέρασμα της αιωνιότητας και ταυτόχρονα την εκ νέου δημιουργία του, ακολουθώντας αναπόφευκτα τον κύκλο της ζωής. Αυτό ακριβώς παρουσιάζει και στην έκθεση "Τα ρέοντα του χρόνου", δίνοντας έμφαση στον τρόπο που λειτουργεί ο κύκλος της ζωής.

Rolana Čečkauskaitė
Rolana Čečkauskaitė

Στην έκθεση "Σχετικά με τα βιβλία και άλλους στοχασμούς της ζωής" η Rolana Čečkauskaitė εμπνέεται από τα βιβλία που αποτελούν για την ίδια το συμβολικό μέσο που ενώνει το πνεύμα με την ύλη. Στην παρούσα δουλειά της ζωγραφίζει είτε σε ξύλο είτε σε κεραμικές επιφάνειες που και στις δύο περιπτώσεις η μορφή τους παραπέμπει σε βιβλία.

Info: Τεχνοχώρος | 14/4-07/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 2.30 & 5.30-8.30 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Τα ρέοντα του χρόνου & Σχετικά με τα βιβλία και άλλους στοχασμούς της ζωής

  • Εικαστικά

Ο Σαράντης Γκάγκας συνδημιουργεί με την φύση τα έργα του, τα οποία αποδεικνύουν πως μέσα από την φθορά έρχεται η γέννηση, συμβολίζοντας την πνευματική και υλική κατάπτωση του ανθρώπου στο πέρασμα της αιωνιότητας και ταυτόχρονα την εκ νέου δημιουργία του, ακολουθώντας αναπόφευκτα τον κύκλο της ζωής. Αυτό ακριβώς παρουσιάζει και στην έκθεση «Τα ρέοντα του χρόνου», δίνοντας έμφαση στον τρόπο που λειτουργεί ο κύκλος της ζωής. Στην έκθεση «Σχετικά με τα βιβλία και άλλους στοχασμούς της ζωής» η Rolana Čečkauskaitė εμπνέεται από τα βιβλία που αποτελούν για την ίδια το συμβολικό μέσο που ενώνει το πνεύμα με την ύλη. Στην παρούσα δουλειά της ζωγραφίζει είτε σε ξύλο είτε σε κεραμικές επιφάνειες που και στις δύο περιπτώσεις η μορφή τους παραπέμπει σε βιβλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.