Έκθεση γλυπτικής με 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα, ο Δήμος Αθηναίων και ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος συνδιοργανώνουν θεματική έκθεση γλυπτικής με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από τις 16 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, παρουσιάζονται 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες σε έκθεση με τίτλο: "1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας”. Η επετειακή αυτή έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους μας τι χρωστάμε σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία του έθνους και την ανεξαρτησία, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: "Ο Δήμος Αθηναίων, στηρίζοντας έμπρακτα τον χώρο του πολιτισμού, δίνει βήμα στους καλλιτέχνες, που αποτελούν έναν από τους κλάδους που βίωσε με πολύ σκληρό τρόπο την πανδημία. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και καλωσορίζουμε στους χώρους μας τους γλύπτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, για να κάνουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας κοινωνούς του έργου τους. Με την έκθεση αυτή, διατηρούμε ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, και συνειδητοποιούμε ότι αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, είναι αποτέλεσμα αγώνων, αίματος και θυσιών των προγόνων μας”.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ρόκος Κυριάκος, Γιάννης Παππάς, Καλακαλλάς Γεώργιος, Δωρόπουλος Βασίλειος, μεταξύ πολλών άλλων ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα. 

Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 210 3426842 | Ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 16/3- 10/4, 10 π.μ-8 μ.μ, Εγκαίνια: 16/3 , 7 μ.μ-9 μ.μ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Χωρογραφήματα": Ο Νίκος Τσικούρας βασίζεται στη σωματικότητα της ζωγραφικής διαδικασίας

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη καλεί τον θεατή να διεισδύσει σε ένα χώρο πολύ προσωπικό, όπου το συναίσθημα ταΐζει τη λογική και το σώμα ηρεμεί από την υπερδιέργεση του νου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2023

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη ψηφιοποιεί το έργο του Σπύρου Παπαλουκά

Το πρόγραμμα "Σπύρος Παπαλουκάς – Οπτικοποίηση του αρρήτου" περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα δυνατοτήτων αξιοποίησης και προβολής του έργου του καλλιτέχνη μέσα από σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης και επιμέλειας.

Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Κανελλόπουλου "Η δίκη της στενής αυτοάμυνας"

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασιλική Λάζου, ιστορικός, Ορφέας Απέργης, ποιητής και ο συγγραφέας του βιβλίου.

5+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ανάμεσα στις νέες εκδόσεις συναντάμε και ένα βιβλίο του Γιώργου Σεφέρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τη βράβευση του ποιητή με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Με επιτυχία παρουσιάστηκε ο κατάλογος της έκθεσης "Αστυγραφία" στην Εθνική Πινακοθήκη

Η εκδήλωση αποτελεί ένα πρώτο βήμα διεύρυνσης του πλαισίου υποδοχής των εικαστικών εκθέσεων στην Εθνική Πινακοθήκη.

Με το "Άξιον Εστί" ο Βασίλης Βασιλικός έγινε, άθελά του ίσως, ένας συλλέκτης

Κατά κάποιον τρόπο ο Βασίλης Βασιλικός, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών, είχε καταφέρει να μπει στα σπίτια μας και να καθορίσει τη γενιά μας μ’ έναν λαθραίο τρόπο. Μέσα από την τηλεόραση.

Ξεναγήσεις για το κοινό στην έκθεση "Νάσος Δάφνης, City walls: Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα 1969-2023"

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και να αντλήσουν πληροφορίες για την έκθεση και ειδικότερα για την περίοδο μετά το 1967.