Παράταση της έκθεσης για τον Μιχάλη Μιχαήλ στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Τα εκθέματα ρίχνουν φως στο έργο του ταλαντούχου Έλληνα δημιουργού κόμιξ και εικαστικού.

Μιχάλης Μιχαήλ

Η έκθεση-αφιέρωμα στον Μιχάλη Μιχαήλ παίρνει παράταση και θα είναι διαθέσιμη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μέχρι τις 7 Απριλίου, λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού.

Έργα παραχωρημένα από τη μητέρα του Στέλλα κοσμούν τον εκθεσιακό χώρο του ιδρύματος και αποκαλύπτουν στο κοινό το πολυεπίπεδο ταλέντο του Μιχαήλ, ο οποίος κατάφερε να αποτυπώσει στο χαρτί προσωπικά συναισθήματα με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χαρακτήρες με τους οποίους ταυτιζόταν ο αναγνώστης. Στη ζοφερή πραγματικότητα μιας μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ο Μιχαήλ εισήγαγε στοιχεία ρομαντισμού και (αυτό)σαρκασμού, αναδεικνύοντας έτσι την κρυμμένη ομορφιά της εποχής.

έκθεση Μιχάλης Μιχαήλ 2

Ο Μιχαήλ γεννήθηκε το 1957 στο Ζαΐρ και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 δημοσίευσε το πρώτο έργο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού κόμιξ "Κολούμπρα", έχοντας ήδη λάβει επιρροές από το ευρωπαϊκό και αμερικανικό κόμιξ κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο εξωτερικό. Την τριετία 1985-1987 παρουσίαζε τις ιστορίες του στο κορυφαίο περιοδικό "Βαβέλ", γεγονός που εκτόξευσε την καριέρα του και ο καλλιτέχνης αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις σκίτσου και αφίσας και εκθέτετε τα ζωγραφικά του έργα στη γκαλερί "Συν".

Το 1987 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών και λίγο αργότερα η Βαβέλ διοργάνωσε στον πολυχώρο τέχνης "Εύμαρος" την πρώτη Διεθνή Έκθεση Κόμιξ με τίτλο "Ο κόσμος των κόμικς και όχι μόνο", η οποία αποτέλεσε ένα αφιέρωμα στον καλλιτέχνη που υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της ένατης τέχνης στην Ελλάδα.

Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Εκθεσιακός χώρος & Foyer 2ου ορόφου) | 04/3-07/4 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Κυρ.: 6-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Μιχάλης Μιχαήλ

  • Εικαστικά

Ο Μιχάλης Μιχαήλ παρουσίασε την σκληρή πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας παρουσιάστηκε με ρομαντισμό και (αυτό)σαρκασμό, με φόντο μία ζοφερή σύγχρονη πόλη. Χρησιμοποιώντας πάντοτε αντιθέσεις φωτός και σκοταδιού, βίας και τρυφερότητας, θορύβου και σιωπής, πάθους και στέρησης, ο καλλιτέχνης επινόησε χαρακτήρες με τους οποίους το κοινό μπορούσε να ταυτιστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.