Η φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Χατζηασλάνη μας ξεναγεί σε μουσεία της Αττικής

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» παρουσιάζει συλλογές φωτογραφιών με εκθέματα και αντικείμενα από γνωστά μουσεία της Ελλάδας.

Visitations

Ο Γιάννης Χατζηασλάνης εγκαινιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" τη νέα του φωτογραφική έκθεση "Visitations". Τα τελευταία 5 χρόνια ο φωτογράφος συλλέγει υλικό από διάφορα μουσεία της Αττικής, με εικόνες από χώρους, δωμάτια, βιτρίνες, εκθέματα και αντικείμενα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Μαρτίου, από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ. . Τα έργα δεν στοχεύουν σε κάποιο είδος ευρετηρίου των μουσείων, αλλά στην εξερεύνηση μουσειακών αφηγήσεων.

Περισσότερα από 50 μουσεία φωτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του Χατζηασλάνη σε αυτά, με εργαλείο μία μικρή αναλογική κάμερα. Ένα μεγάλων διαστάσεων μωσαϊκό φωτογραφιών προβάλλεται με τη μορφή ενός συλλογικού αρχείου και ταυτόχρονα ως 27 ανακατασκευασμένες εκδοχές και θραύσματα που διαμορφώθηκαν ως μικρότερες ομάδες την περίοδο του εγκλεισμού. Η συλλογή του καλλιτέχνη διερευνά ζητήματα κατηγοριοποίησης, ταξινόμησης και αναπαράστασης και προσκαλεί τον θεατή να την αναδιαμορφώσει με τη δική του προσωπική ματιά.

έκθεση Χατζηασλάνη

Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του οργανισμού ΟΠΑΝΔΑ και του Εργαστήριου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας, καθώς και την επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου και του Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Στον χώρο θα εκθέτεται επίσης η διατομεακή έρευνα Curiositas-Visitations (2021). 

Info: Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" | 23/3-30/4 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 7 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.