Ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Δύο θεματικές περιηγήσεις στον χώρο του ιδρύματος αφιερώνονται σε έργα που εξυμνούν τη γυναικεία μορφή.

Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με 2 θεματικές ξεναγήσεις την Τετάρτη 9 Μαρτίου, με θέμα "Η Γυναίκα στη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή". Φημισμένα έργα που κοσμούν το ίδρυμα θα συστηθούν στο συμμετέχον κοινό, το οποίο θα γνωρίσει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους σημαντικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν τη γυναικεία μορφή.

Chagall, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Degas, Rodin, Picasso, Braque, Lichtenstein, Giacometti και Niki de Saint Phalle είναι οι καλλιτέχνες των οποίων οι δημιουργίες εξυμνούν τη γυναικεία φύση και την προβάλλουν μέσα από τη δική τους προσωπική ματιά. Στις ξεναγήσεις θα αναλυθούν λεπτομερώς οι ιστορίες που κρύβουν οι μορφές των καλλιτεχνών, ρίχνοντας έτσι φως σε ορισμένες όχι τόσο γνωστές πτυχές της ιστορίας της τέχνης.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 09/03, 2-3 μ.μ. και 4.30-5.30 μ.μ. . Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα.

Κόστος συμμετοχής
Γενική είσοδος με ξενάγηση: 12€
Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση: 10€
Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση: 4€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η εμπειρία της προσφυγιάς μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών

Εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου η έκθεση "Let the children talk" του Μάριου Λώλου.

Μαρία-Θάλεια Καρρά: "Θέλουμε το "Revolution is not a one time event" να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου, ανοικτότητας και συμπερίληψης"

Η συνιδρύτρια του locus athens μάς μιλά για την πολυφωνική γιορτή που στήνεται στο Tavros, με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του χώρου με το βραβείο Impact Grant.

H Τιτίκα Σάλλα μιλάει "Περί φύσεως"

Η σειρά αυτή των έργων της Τιτίκας Σάλλα αποτελεί συνέχεια παλαιότερων αναφορών της στη φύση.

"How Far We Went": Η ζωγραφική πορεία του Στέλιου Pupet

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

"Μετεωρολογία του Κόσμου": Το αγροτικό τοπίο και το σύμπαν των videogames εμπνέουν τον Ζήση Μπλιάτκα

Μια έκθεση ζωγραφικής που συνδυάζει την παραγωγική γη με την τεχνολογία.