Το βίωμα του εγκλεισμού αποτυπώνεται στη νέα έκθεση της Ελένης Ζούνη

Αποδόμηση σιωπής

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου (7.30 μ.μ.) εγκαινιάζεται η έκθεση της Ελένης Ζούνη στον χώρο της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών και με την επιμέλεια του Δρ. Κώστα Πράπογλου. Ο τίτλος "Αποδόμηση σιωπής" αντλείται από τις αλλόκοτες συνθήκες εγκλεισμού των δύο τελευταίων χρόνων.

Έργα σε χαρτί και καμβά δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο της Ζούνη στο κέντρο της Αθήνας, όπου η καλλιτέχνιδα σύντομα συνειδητοποίησε ότι το lockdown ορίζει μία αχρονική συνθήκη: η ζωή που μέχρι πρόσφατα βιώναμε καταρρίφθηκε μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, αλλάζοντας ριζικά τις ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό το στοιχείο επιθυμούσε να μεταφέρει στα έργα της. Οι συνθέσεις των μεγάλων διαστάσεων έργων διαλύουν τα όρια της σιωπής και αντανακλούν ένα αινιγματικό περιβάλλον με ισχυρή και εις βάθος ένταση. Μέσω των εκθεμάτων, ο θεατής ανακαλύπτει χαρακτηριστικά του εαυτού του, τα οποία έλκονται από το φως της πραγματικής ζωής και μας οδηγούν να δούμε τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική.

Info: Αίθουσα Τέχνης Αθηνών | 03/03-02/04 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ: 11 π.μ. - 2 μ.μ. και 6-9 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

10 εκθέσεις που θα μας απαλλάξουν από τον καύσωνα

Μια λίστα με τις ωραιότερες εκθέσεις που μπορείτε να δείτε στην πόλη για να αποδράσετε από την αφόρητη ζέστη.

Δύο επετειακές ξεναγήσεις στο Επιγραφικό Μουσείο για την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία

Το Επιγραφικό Μουσείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού προγραμματίζουν δύο ξεναγήσεις σε επιγραφές της Αρχαία Αθήνας.

"Henry Moore and Greece": Η αγάπη του Βρετανού καλλιτέχνη για την Ελλάδα

Το Henry Moore Foundation με τη Gegosian συνδιοργανώνουν μια έκθεση με γλυπτά και φωτογραφίες του διάσημου καλλιτέχνη.

Βερόνικα Ράιμο: "Δεν ξέρω κανέναν.μία σύγχρονο.η Έλληνα.ίδα συγγραφέα και αυτό είναι πρόβλημα"

Στο βιβλίο "Ας πούμε πως είμαι εγώ" η Βερόνικα Ράιμο υπονομεύει το autofiction με χιούμορ πλάθοντας την αντι-περσόνα της. Συναντήσαμε τη συγγραφέα στην Αθήνα και είχαμε μια ωραία συζήτηση για τη μνήμη, τη μυθοπλασία, τη μετάφραση και την κουλτούρα της ακύρωσης.

Μαρίνα Αρβανιτάκη, γιατί η σεξουαλικότητα εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού στην Ελλάδα;

Η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του "Σεξ – Ήθος" μιλά στο "α" για όσα την οδήγησαν στη δημιουργία του βιβλίου, τις προβληματικές της σεξουαλικής εκπαίδευσης και πώς μπορούμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη αντίληψη γύρω από τη σεξουαλικότητα.

"Η λέξη για τον κόσμο είναι θάλασσα": Παρατηρώντας τη θάλασσα από μια κοινωνικοπολιτική σκοπιά

Σύνθεση φανταστικού και πραγματικού στο Παλιό σχολείο του νησιού από 11σύγχρονους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες.