Το βίωμα του εγκλεισμού αποτυπώνεται στη νέα έκθεση της Ελένης Ζούνη

Αποδόμηση σιωπής

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου (7.30 μ.μ.) εγκαινιάζεται η έκθεση της Ελένης Ζούνη στον χώρο της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών και με την επιμέλεια του Δρ. Κώστα Πράπογλου. Ο τίτλος "Αποδόμηση σιωπής" αντλείται από τις αλλόκοτες συνθήκες εγκλεισμού των δύο τελευταίων χρόνων.

Έργα σε χαρτί και καμβά δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο της Ζούνη στο κέντρο της Αθήνας, όπου η καλλιτέχνιδα σύντομα συνειδητοποίησε ότι το lockdown ορίζει μία αχρονική συνθήκη: η ζωή που μέχρι πρόσφατα βιώναμε καταρρίφθηκε μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, αλλάζοντας ριζικά τις ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό το στοιχείο επιθυμούσε να μεταφέρει στα έργα της. Οι συνθέσεις των μεγάλων διαστάσεων έργων διαλύουν τα όρια της σιωπής και αντανακλούν ένα αινιγματικό περιβάλλον με ισχυρή και εις βάθος ένταση. Μέσω των εκθεμάτων, ο θεατής ανακαλύπτει χαρακτηριστικά του εαυτού του, τα οποία έλκονται από το φως της πραγματικής ζωής και μας οδηγούν να δούμε τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική.

Info: Αίθουσα Τέχνης Αθηνών | 03/03-02/04 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ: 11 π.μ. - 2 μ.μ. και 6-9 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την έκθεση "Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη"

Ο τρίτος κύκλος του εκθεσιακού πρότζεκτ παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης.

Στον νέο του εκθεσιακό κύκλο, το ΕΜΣΤ εξερευνά την "αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Γρέγου, επιμελείται τη μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love" η οποία μελετά την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.