Τριήμερο καλλιτεχνικών δράσεων στα πλαίσια της έκθεσης "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Η έκθεση θα φιλοξενείται στον χώρο του Sozopolis μέχρι το τέλος του 2022.

sozopolis

3 καλλιτεχνικά δρώμενα πραγματοποιούνται το τριήμερο 25-27 Μαρτίου με αφορμή την έκθεση "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας" στην οδό Σωζοπόλεως 15 στην Αττική. Η έκθεση πρόκειται για ένα ανεξάρτητο εγχείρημα ανάπτυξης ιδεών που στοχεύει στην "επαναμάγευση της πραγματικότητας", με κύριο εργαλείο το φιλοσοφικό ρεμβασμό μέσω περιπάτων στην πόλη.

Στα πλαίσιά της διοργανώνονται 3 διαφορετικές εκδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες του Φλεβάρη. Την Παρασκευή 25/02 (7.30 μ.μ.) θα δούμε το δρώμενο "Αυθυπέρβαση", ένα αφιέρωμα στη μνήμη του προφήτη Μαρκ Ρόθκο με αναγνώσεις κειμένων που γράφτηκαν για εκείνον και προβολή μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους επηρεασμένες από το έργο του. Το Σάββατο 26/02 θα παρουσιαστούν 2 χορογραφίες από τον Κωνσταντίνο Μίχο με τον Χάρη Μαγκωνάκη, αλλά και την ομάδα Παρασκευή Κάππα και Μαρία Φαλιακάκη, στις 8 μ.μ. . Τέλος, την Κυριακή 27/02 (8 μ.μ.) θα προβληθεί η "Αιώνια Υπερορία", μία σειρά 6 ταινιών μικρού μήκους και βίντεο τεκμηρίωσης που δημιουργήθηκαν με βάση τα έργα 5 καλλιτεχνών.

Info: Sozopolis (Σωζοπόλεως 15, πλ. Αττικής) | Έως το τέλος του 2022 | Σάβ.-Κυρ.: 4-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη, ελάχιστη προαιρετική συνεισφορά στο ταμείο: 2€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".