Επιστρέφουν τα Performance Rooms στο St. George Lycabettus Hotel

18 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στα δωμάτια του ξενοδοχείου στην περιοχή του Κολωνακίου.

Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη

Το St. George Lycabettus Hotel παρουσιάζει ξανά τα "Performance Rooms 2022", ένα πρότζεκτ από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον. 14 επιμελητές προβάλλουν τα έργα 18 εικαστικών καλλιτεχνών περφόρμανς αλλά και από άλλες μορφές τέχνης, όπως θέατρο, χορός, μουσική και multimedia. Η δράση θα είναι διαθέσιμη για λίγες μόνο ημέρες, από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10 του μηνός (7-11 μ.μ.).

Η κάθε παρουσίαση θα φιλοξενείται στα δωμάτια του ξενοδοχείου με ζωντανές περφόρμανς, δίνοντας έμφαση στην καταγραφή των σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων όσον αφορά τον χώρο της περφόρμανς. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας εις βάθος διάλογος ανάμεσα στις συμμετέχοντες εκθέσεις, ως συνέχεια των προηγούμενων δράσεων. Εδώ και 24 χρόνια τα Performance Rooms έχουν φέρει κοντά πάνω από 150 επιμελητές και 450 καλλιτέχνες δίνοντας στους δημιουργούς σύγχρονης τέχνης την ευκαιρία να ακουστούν και να προωθήσουν τα έργα τους στο κοινό.

Επιμελητές: Αφροδίτη Αναστοπούλου, Νάσια Καλαμάκη, Μαργαρίτα Καταγά, Εύα Κέκου, Γιώτα Κωνσταντάτου, Έλλη - Άννα Περιστεράκη, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Mario Banushi, Μαρία Ξυπολοπούλου, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Ανδριανή Αργυρώ Σφήκα, Αύρα Σωτηροπούλου, Φαίη Τζανετουλάκου, Μαρίνα Τσιρώνη

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλεξάνδρα Αναγνωστόπουλου, Ζωή Αντύπα, Γεννάδιος Αρβανίτης, Φλώρα Βάβουλα, Χρυσή Βιδαλάκη, Σπυριδούλα Γκέκα, Νίκη Γρυλλάκη, Ελένη Θεοδωροπούλου, Λυδία Λαμπροπούλου, Μάγδα Λαμπροπούλου, Αναστάσης Παναγής Μελέτης, Mario Banushi, Ξένια Ντάνια, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Αντιγόνη Σαντοριναίου, Μαρίνα Τσιρώνη, Χαρά Κολαΐτη (aka Anna Goula Vardinogianni).

Info: St. George Lycabettus Hotel | 11-15/03 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ, Τρ., Παρ., Σαβ. Κυρ.: 7-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.