Οι κοσμικές εξερευνήσεις τεσσάρων καλλιτεχνών στο Radio Athènes

Οι μαθηματικές προσεγγίσεις στα έργα των δημιουργών κέντρισε το ενδιαφέρον των επιμελητών Έλενα Παπαδοπούλου και Ανδρέα Μελά.

Συχνότητες

Ο χώρος του Radio Athènes στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζει μία νέα και ξεχωριστή σειρά εκθέσεων. Στις 3 Μαρτίου (5-9 μ.μ.) παρουσιάζεται το πρώτο μέρος του κύκλου εκθέσεων "Συχνότητες", ένα αφιέρωμα στο έργο δύο σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, της Μπίας Ντάβου και του Παντελή Ξαγοράρη, των οποίων οι δημιουργίες ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους στον ελληνικό χώρο τέχνης, αλλά και των Tauba Auerbach και Peter Roehr.

Το κοινό σημείο των τεσσάρων αυτών καλλιτεχνών είναι ο καινοτόμος τρόπος με τον οποίο συνδύασαν τα μαθηματικά με τον κόσμο της τέχνης. Οι επιμελητές Έλενα Παπαδοπούλου και Ανδρέας Μελάς θέλησαν να αναδείξουν το σημαντικό έργο των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, το οποίο χαρακτηρίζεται από τοπολογίες, ασαφή όρια, ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα, δονήσεις, επαναλήψεις, μαθηματικές έννοιες, τεχνικές μετάδοσης, σύμβολα, κώδικες και μοτίβα σαν γλώσσες επικοινωνίας.

Οι κοσμικές εξερευνήσεις των δημιουργών, που θα παρουσιαστούν όχι μόνο στο Radio Athènes αλλά και στον χώρο τέχνης Melas Martinos στην οδό Πανδρόσου, επιχειρούν να προσφέρουν στον θεατή ένα είδος απόδρασης από το παράφωνο ηχητικό και οπτικό τοπίο της πόλης. Οι "Συχνότητες" θα συνεχιστούν με μελλοντικές εκθέσεις σε διαφορετικές πόλεις από το 2022 έως το 2024.

Info: Radio Athènes & Melas Martinos | 03/03-21/05 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Radio Athenes

Πετράκη 15, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

Neo Cosmos: Εγκαίνια για ένα νέο χώρο με την παρουσίαση καλλιτεχνικών πρακτικών που σχετίζονται με τα αστικά κοινά

Τρία έργα σε αλληλεπίδραση σχολιάζουν καταστάσεις αντίθεσης και συνύπαρξης ψηλαφώντας το χώρο ο οποίος δημιουργείται μέσα στην ένταση φαινομενικά αντίθετων καταστάσεων δημιουργίας και αλληλεξάρτησης.

Δύο νέες εκθέσεις φιλοξενούνται στη Γκαλερί Ευριπίδη

Η Δάφνη Κωστοπούλου εγκαινιάζει την έκθεση "Under the Microscope" και η Έλλη Εμπεδοκλή την σειρά έργων "Ευγνωμοσύνη". Μαζί δημιουργούν έναν ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο και ωθεί τον θεατή να ανακαλύψει βαθιά κρυμμένα συναισθήματα.

Το Athens Photo World Teens έρχεται τον Ιούνιο

Το εφηβικό τμήμα του μεγαλύτερου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας τιμά "τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον" με μια ξεχωριστή έκθεση

Ο Φώτιος Μπάλας συνθέτει ένα εφήμερο περιβάλλον για τις παραδόσεις της Αρκαδίας

Μια καλλιτεχνική αναδρομή στην εξέλιξη της αρκαδικής γης και τα κινήματα τέχνης που συνδέθηκαν με τον ιστορικό τόπο.

Παράδοση και ψηφιακές τέχνες συνομιλούν στη νέα έκθεση του Αμερικανικού Κολεγίου Deree

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Arts Festival που διοργανώνει η Σχολή και εγκαινιάζεται με την επιμέλεια της Δάφνης Δραγώνα.

Οι αισιόδοξες "Αχτίδες" της Εύας Αποστολάτου γεμίζουν φως τη Γκαλερί Αργώ

Τοπία που αναδεικνύουν την ομορφιά του ουρανού, των σύννεφων, της θάλασσας και του ήλιου έρχονται να δώσουν ζωή και ελπίδα, απομακρύνοντας τη "βροχερή" διάθεση των τελευταίων καιρών.