Οι κοσμικές εξερευνήσεις τεσσάρων καλλιτεχνών στο Radio Athènes

Οι μαθηματικές προσεγγίσεις στα έργα των δημιουργών κέντρισε το ενδιαφέρον των επιμελητών Έλενα Παπαδοπούλου και Ανδρέα Μελά.

Συχνότητες

Ο χώρος του Radio Athènes στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζει μία νέα και ξεχωριστή σειρά εκθέσεων. Στις 3 Μαρτίου (5-9 μ.μ.) παρουσιάζεται το πρώτο μέρος του κύκλου εκθέσεων "Συχνότητες", ένα αφιέρωμα στο έργο δύο σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, της Μπίας Ντάβου και του Παντελή Ξαγοράρη, των οποίων οι δημιουργίες ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους στον ελληνικό χώρο τέχνης, αλλά και των Tauba Auerbach και Peter Roehr.

Το κοινό σημείο των τεσσάρων αυτών καλλιτεχνών είναι ο καινοτόμος τρόπος με τον οποίο συνδύασαν τα μαθηματικά με τον κόσμο της τέχνης. Οι επιμελητές Έλενα Παπαδοπούλου και Ανδρέας Μελάς θέλησαν να αναδείξουν το σημαντικό έργο των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, το οποίο χαρακτηρίζεται από τοπολογίες, ασαφή όρια, ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα, δονήσεις, επαναλήψεις, μαθηματικές έννοιες, τεχνικές μετάδοσης, σύμβολα, κώδικες και μοτίβα σαν γλώσσες επικοινωνίας.

Οι κοσμικές εξερευνήσεις των δημιουργών, που θα παρουσιαστούν όχι μόνο στο Radio Athènes αλλά και στον χώρο τέχνης Melas Martinos στην οδό Πανδρόσου, επιχειρούν να προσφέρουν στον θεατή ένα είδος απόδρασης από το παράφωνο ηχητικό και οπτικό τοπίο της πόλης. Οι "Συχνότητες" θα συνεχιστούν με μελλοντικές εκθέσεις σε διαφορετικές πόλεις από το 2022 έως το 2024.

Info: Radio Athènes & Melas Martinos | 03/03-21/05 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Radio Athenes

Πετράκη 15, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.