Δύο γκαλερί υποδέχονται την άνοιξη με το καλλιτεχνικό πρότζεκτ "Invisible Cities – Continuous Cities"

Οι γκαλερί Project και Cube διοργανώνουν μία ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από το έργο του Ίταλο Καλβίνο

Invisible Cities – Continuous Cities

Η γκαλερί Project, σε συνεργασία με την Cube, εγκαινιάζει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (6-10 μ.μ.) το ομαδικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ "Invisible Cities – Continuous Cities". Το κόνσεπτ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 και συνεχίστηκε το φθινόπωρο του 2021 στην Cube. Τώρα, η ιδέα εξελίσσεται με μία καινούρια έκθεση-σίκουελ.

Ο τίτλος του πρότζεκτ έχει παρθεί από το βιβλίο "Αόρατες Πόλεις" του Ίταλο Καλβίνο και δεν επιθυμεί να εξηγήσει τόσα πολλά στους επισκέπτες. Αντιθέτως, προτιμάει να αφήσει το κοινό να περιπλανηθεί στον χώρο όπου κοσμούνται φωτογραφίες διάφορων πόλεων και να ταξιδέψει σε μαγευτικά μέρη μέσω των έργων. Ωστόσο η έκθεση δεν περιορίζεται στην προβολή φωτογραφικών έργων, αλλά χρησιμοποιεί τον ήχο και το τεχνητό φως για να δημιουργήσει μία μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες. Παράθυρα, εγκαταλελειμμένα κτίρια, νέον πινακίδες και παράξενοι ήχοι μεταφέρουν τον θεατή από πόλη σε πόλη ενώ από τα ηχεία ακούγονται αποσπάσματα από το βιβλίο του Καλβίνο.

Η έκθεση επιμελείται από τον Μάκη Κυριακόπουλο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Alessandro Fruzzetti, Artemis Herber, Karan Prasher, Chloe Akrithaki, Nikos Vatopoulos, Sofia Dalamagka, Ioannis Kourtalis, Loula Leventi, Fanis Logothetios, Eleanna Martinou, Tita Bonatsou, Nasos Nalbantis, Vasiliki Pantazi, Alex Papaioannou, Xenofon Papaefthimiou, Iannis Cheliotis Yannis Christakos.

Info: The Project Gallery | 25/02-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ.: 1-9 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

The Project Gallery

Νορμανού 3, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.