Δύο γκαλερί υποδέχονται την άνοιξη με το καλλιτεχνικό πρότζεκτ "Invisible Cities – Continuous Cities"

Οι γκαλερί Project και Cube διοργανώνουν μία ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από το έργο του Ίταλο Καλβίνο

Invisible Cities – Continuous Cities

Η γκαλερί Project, σε συνεργασία με την Cube, εγκαινιάζει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (6-10 μ.μ.) το ομαδικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ "Invisible Cities – Continuous Cities". Το κόνσεπτ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 και συνεχίστηκε το φθινόπωρο του 2021 στην Cube. Τώρα, η ιδέα εξελίσσεται με μία καινούρια έκθεση-σίκουελ.

Ο τίτλος του πρότζεκτ έχει παρθεί από το βιβλίο "Αόρατες Πόλεις" του Ίταλο Καλβίνο και δεν επιθυμεί να εξηγήσει τόσα πολλά στους επισκέπτες. Αντιθέτως, προτιμάει να αφήσει το κοινό να περιπλανηθεί στον χώρο όπου κοσμούνται φωτογραφίες διάφορων πόλεων και να ταξιδέψει σε μαγευτικά μέρη μέσω των έργων. Ωστόσο η έκθεση δεν περιορίζεται στην προβολή φωτογραφικών έργων, αλλά χρησιμοποιεί τον ήχο και το τεχνητό φως για να δημιουργήσει μία μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες. Παράθυρα, εγκαταλελειμμένα κτίρια, νέον πινακίδες και παράξενοι ήχοι μεταφέρουν τον θεατή από πόλη σε πόλη ενώ από τα ηχεία ακούγονται αποσπάσματα από το βιβλίο του Καλβίνο.

Η έκθεση επιμελείται από τον Μάκη Κυριακόπουλο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Alessandro Fruzzetti, Artemis Herber, Karan Prasher, Chloe Akrithaki, Nikos Vatopoulos, Sofia Dalamagka, Ioannis Kourtalis, Loula Leventi, Fanis Logothetios, Eleanna Martinou, Tita Bonatsou, Nasos Nalbantis, Vasiliki Pantazi, Alex Papaioannou, Xenofon Papaefthimiou, Iannis Cheliotis Yannis Christakos.

Info: The Project Gallery | 25/02-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ.: 1-9 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

The Project Gallery

Νορμανού 3, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.