Η Νατάσσα Παπαδοπούλου εμπνέεται από ένα τραγούδι των Queen για τη νέα της ατομική έκθεση

Το «Under Acupressure» θα εγκαινιαστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Under Acupressure 1

Στην έκθεση "Under Acupressure" το κλασικό hit των Queen με τον Ντέιβιντ Μπόουι αποτελεί τον πυρήνα της θεματικής της. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου (6-10 μ.μ.) στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη υπό την επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

Η Νατάσσα Παπαδοπούλου χρησιμοποιεί το ρεφρέν του "Under Pressure" και βάσει αυτού μελετάει την ιδέα της πίεσης και τον τρόπο ενσώματης αντίστασης. Έτσι, δημιουργείται ένας χώρος πιεσοθεραπείας, όπου η φροντίδα του εαυτού γίνεται με έναν παράδοξο τρόπο. Όπως στα περισσότερα έργα της καλλιτέχνιδας, ερευνάται η αλληλεπίδραση του θεατή με τα εκθέματα, με έμφαση στην αντίδραση του σώματος.

Under Acupressure 2

Σωματικές πιέσεις λαμβάνουν χώρα πάνω σε στρώματα γιόγκα, ένα βίντεο "εκπαίδευσης" ή "διαφήμισης" υποδέχεται το κοινό και συστήματα αυτομασάζ μπορούν να φορεθούν από τους επισκέπτες. Η γενικότερη άμεση επαφή με τα διαδραστικά εκθέματα οδηγεί σε απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και προωθεί την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να ηρεμεί ή να διεγείρεται.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το κοινό παροτρύνεται να χρησιμοποιήσει τα έργα, ακολουθώντας τις οδηγίες της Παπαδοπούλου που θα βρίσκεται στον χώρο.

Info: Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη | 17/03-06/05 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Παρ.: 10 π.μ. – 5 μ.μ., Πεμ.: 5-9 μ.μ. | Είσοδος: 2€

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.