Η Νατάσσα Παπαδοπούλου εμπνέεται από ένα τραγούδι των Queen για τη νέα της ατομική έκθεση

Το «Under Acupressure» θα εγκαινιαστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Under Acupressure 1

Στην έκθεση "Under Acupressure" το κλασικό hit των Queen με τον Ντέιβιντ Μπόουι αποτελεί τον πυρήνα της θεματικής της. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου (6-10 μ.μ.) στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη υπό την επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

Η Νατάσσα Παπαδοπούλου χρησιμοποιεί το ρεφρέν του "Under Pressure" και βάσει αυτού μελετάει την ιδέα της πίεσης και τον τρόπο ενσώματης αντίστασης. Έτσι, δημιουργείται ένας χώρος πιεσοθεραπείας, όπου η φροντίδα του εαυτού γίνεται με έναν παράδοξο τρόπο. Όπως στα περισσότερα έργα της καλλιτέχνιδας, ερευνάται η αλληλεπίδραση του θεατή με τα εκθέματα, με έμφαση στην αντίδραση του σώματος.

Under Acupressure 2

Σωματικές πιέσεις λαμβάνουν χώρα πάνω σε στρώματα γιόγκα, ένα βίντεο "εκπαίδευσης" ή "διαφήμισης" υποδέχεται το κοινό και συστήματα αυτομασάζ μπορούν να φορεθούν από τους επισκέπτες. Η γενικότερη άμεση επαφή με τα διαδραστικά εκθέματα οδηγεί σε απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και προωθεί την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να ηρεμεί ή να διεγείρεται.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το κοινό παροτρύνεται να χρησιμοποιήσει τα έργα, ακολουθώντας τις οδηγίες της Παπαδοπούλου που θα βρίσκεται στον χώρο.

Info: Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη | 17/03-06/05 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Παρ.: 10 π.μ. – 5 μ.μ., Πεμ.: 5-9 μ.μ. | Είσοδος: 2€

Περισσότερες πληροφορίες

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη

Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

Neo Cosmos: Εγκαίνια για ένα νέο χώρο με την παρουσίαση καλλιτεχνικών πρακτικών που σχετίζονται με τα αστικά κοινά

Τρία έργα σε αλληλεπίδραση σχολιάζουν καταστάσεις αντίθεσης και συνύπαρξης ψηλαφώντας το χώρο ο οποίος δημιουργείται μέσα στην ένταση φαινομενικά αντίθετων καταστάσεων δημιουργίας και αλληλεξάρτησης.

Δύο νέες εκθέσεις φιλοξενούνται στη Γκαλερί Ευριπίδη

Η Δάφνη Κωστοπούλου εγκαινιάζει την έκθεση "Under the Microscope" και η Έλλη Εμπεδοκλή την σειρά έργων "Ευγνωμοσύνη". Μαζί δημιουργούν έναν ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο και ωθεί τον θεατή να ανακαλύψει βαθιά κρυμμένα συναισθήματα.

Το Athens Photo World Teens έρχεται τον Ιούνιο

Το εφηβικό τμήμα του μεγαλύτερου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας τιμά "τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον" με μια ξεχωριστή έκθεση

Ο Φώτιος Μπάλας συνθέτει ένα εφήμερο περιβάλλον για τις παραδόσεις της Αρκαδίας

Μια καλλιτεχνική αναδρομή στην εξέλιξη της αρκαδικής γης και τα κινήματα τέχνης που συνδέθηκαν με τον ιστορικό τόπο.

Παράδοση και ψηφιακές τέχνες συνομιλούν στη νέα έκθεση του Αμερικανικού Κολεγίου Deree

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Arts Festival που διοργανώνει η Σχολή και εγκαινιάζεται με την επιμέλεια της Δάφνης Δραγώνα.

Οι αισιόδοξες "Αχτίδες" της Εύας Αποστολάτου γεμίζουν φως τη Γκαλερί Αργώ

Τοπία που αναδεικνύουν την ομορφιά του ουρανού, των σύννεφων, της θάλασσας και του ήλιου έρχονται να δώσουν ζωή και ελπίδα, απομακρύνοντας τη "βροχερή" διάθεση των τελευταίων καιρών.