Οι πολλαπλές ερμηνείες του χώρου και η φθορά του χρόνου στην έκθεση "ανάβασις"

Η γκαλερί Rodeo παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που παροτρύνουν τον θεατή να αλληλεπιδράσει μαζί τους.

ανάβασις

Φορείς σωματικών δράσεων αποτελούν τα έργα της έκθεσης "ανάβασις" στη γκαλερί Rodeo. Η ομάδα καλλιτεχνών που δούλεψε για τη δημιουργία της "ανάβασις", προσπάθησε να τονίσει την απουσία του σώματος και να κατασκευάσει ένα αλληλεπιδραστικό περιβάλλον.

Τα έργα της πρώτης αίθουσας πραγματεύονται το πώς νιώθουμε και αντιλαμβανόμαστε έναν χώρο, τα συναισθήματα που μας προκαλεί η έλευση σε ένα καινούργιο μέρος καθώς και την αναπτυσσόμενη σχέση μας με αυτόν σε χωρικό, ιστορικό και σωματικό επίπεδο. Όλα αυτά φυσικά σχετίζονται και με την αλλοίωση της μνήμης από το πέρασμα του χρόνου, τον οποίο ο άνθρωπος πασχίζει να επιβραδύνει αναβιώνοντας παλιές εμπειρίες.

Άποψη εγκατάστασης,ανάβασις, 2022
Άποψη εγκατάστασης, "ανάβασις" 2022

Στη δεύτερη αίθουσα της γκαλερί τα εκθέματα μπορούν να αξιοποιηθούν από τους επισκέπτες με κάθε δυνατό τρόπο: αναβιώνοντας την εμπειρία του εγκλεισμού και σταδιακά αποκαλύπτονται στο θεατή έργα που του προκαλούν θετικά συναισθήματα, σε μια προσπάθεια να τον βγάλουν από το σκοτάδι και εκείνος να αντικρύσει το φως. Την επιμέλεια της "ανάβασις" έχει αναλάβει η Μαρία Τσούτσια.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Banu Cennetoğlu, David Douard, Χάρις Επαμεινώνδα, Απόστολος Γεωργίου, Tamara Henderson, Emre Hüner, Iman Issa, Ian Law, Sidsel Meineche Hansen, Nour Mobarak,Ulrike Müller, Shahryar Nashat, Ευτύχης Πατσουράκης, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Ίρις Τουλιάτου, Κούλα Σαββίδου, Θανάσης Τότσικας.

Info: Rodeo | 12/02-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

ανάβασις

  • Εικαστικά

Ένα σύνολο έργων που λειτουργούν ως φορείς σωματικών δράσεων. Η ομάδα καλλιτεχνών θέλει να τονίσει την απουσία του σώματος και περιλαμβάνει εκθέματα που εκφράζουν συναισθήματα, εμπειρίες, αντιλήψεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε για πρώτη φορά έναν χώρο. Ταυτόχρονα μελετάται το κόνσεπτ του χρόνου και της προσπάθειας διατήρησης αναμνήσεων, όσο αυτός περνάει.

Rodeo Gallery

Πολυδεύκους 41, Άγιος Διονύσιος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.