Οι πολλαπλές ερμηνείες του χώρου και η φθορά του χρόνου στην έκθεση "ανάβασις"

Η γκαλερί Rodeo παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που παροτρύνουν τον θεατή να αλληλεπιδράσει μαζί τους.

ανάβασις

Φορείς σωματικών δράσεων αποτελούν τα έργα της έκθεσης "ανάβασις" στη γκαλερί Rodeo. Η ομάδα καλλιτεχνών που δούλεψε για τη δημιουργία της "ανάβασις", προσπάθησε να τονίσει την απουσία του σώματος και να κατασκευάσει ένα αλληλεπιδραστικό περιβάλλον.

Τα έργα της πρώτης αίθουσας πραγματεύονται το πώς νιώθουμε και αντιλαμβανόμαστε έναν χώρο, τα συναισθήματα που μας προκαλεί η έλευση σε ένα καινούργιο μέρος καθώς και την αναπτυσσόμενη σχέση μας με αυτόν σε χωρικό, ιστορικό και σωματικό επίπεδο. Όλα αυτά φυσικά σχετίζονται και με την αλλοίωση της μνήμης από το πέρασμα του χρόνου, τον οποίο ο άνθρωπος πασχίζει να επιβραδύνει αναβιώνοντας παλιές εμπειρίες.

Άποψη εγκατάστασης,ανάβασις, 2022
Άποψη εγκατάστασης, "ανάβασις" 2022

Στη δεύτερη αίθουσα της γκαλερί τα εκθέματα μπορούν να αξιοποιηθούν από τους επισκέπτες με κάθε δυνατό τρόπο: αναβιώνοντας την εμπειρία του εγκλεισμού και σταδιακά αποκαλύπτονται στο θεατή έργα που του προκαλούν θετικά συναισθήματα, σε μια προσπάθεια να τον βγάλουν από το σκοτάδι και εκείνος να αντικρύσει το φως. Την επιμέλεια της "ανάβασις" έχει αναλάβει η Μαρία Τσούτσια.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Banu Cennetoğlu, David Douard, Χάρις Επαμεινώνδα, Απόστολος Γεωργίου, Tamara Henderson, Emre Hüner, Iman Issa, Ian Law, Sidsel Meineche Hansen, Nour Mobarak,Ulrike Müller, Shahryar Nashat, Ευτύχης Πατσουράκης, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Ίρις Τουλιάτου, Κούλα Σαββίδου, Θανάσης Τότσικας.

Info: Rodeo | 12/02-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

ανάβασις

  • Εικαστικά

Ένα σύνολο έργων που λειτουργούν ως φορείς σωματικών δράσεων. Η ομάδα καλλιτεχνών θέλει να τονίσει την απουσία του σώματος και περιλαμβάνει εκθέματα που εκφράζουν συναισθήματα, εμπειρίες, αντιλήψεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε για πρώτη φορά έναν χώρο. Ταυτόχρονα μελετάται το κόνσεπτ του χρόνου και της προσπάθειας διατήρησης αναμνήσεων, όσο αυτός περνάει.

Rodeo Gallery

Πολυδεύκους 41, Άγιος Διονύσιος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.