Σεμινάρια από τις "λούπες τυπώματα" για την τέχνη της μεταξοτυπίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως δεξιοτήτων.

μεταξοτυπία

Σεμινάρια που αφορούν την τεχνική της μεταξοτυπίας πραγματοποιούνται από το "λούπες τυπώματα", παρακινώντας γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, να ασχοληθούν με την επεξεργασία μεταξιού και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ όπου το φως και η σκιά χρησιμοποιούνται με εργαλεία όπως το τελάρο, η σπάτουλα και μελάνια για την τύπωση μιας εικόνας γρήγορα και χωρίς τη χρήση φωτοτυπικού. Η τύπωση μπορεί να γίνει σε χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α. . Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά, τα περιθώρια πειραματισμού απεριόριστα και γι’ αυτό τα τυπώματα είναι τόσο ξεχωριστά.

Στα σεμινάρια θα διδαχθεί αναλυτικά όλη η διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Ο κάθε συμμετέχοντας θα τυπώσει μια εικόνα της επιλογής του χρησιμοποιώντας 2 χρώματα. 

Περιγραφή μαθημάτων:

Μάθημα 1: Γνωριμία με τα υλικά, προετοιμασία τελάρου, προετοιμασία του φιλμ, εμφάνιση τελάρου.
Μάθημα 2: Τύπωμα πρώτου χρώματος
Μάθημα 3: Τύπωμα δεύτερου χρώματος, αποκατάσταση τελάρου

Τμήματα:

Πρώτο τμήμα: 18/03 (5-9 μ.μ.), 19/03 (11 π.μ.- 3 μ.μ.), 20/03 (11 π.μ.- 3 μ.μ.)
Δεύτερο τμήμα: Παρασκευή, 01/04 (5-9 μ.μ.), 02/04 (11 π.μ.- 3 μ.μ.), 03/04 (11 π.μ.- 3 μ.μ.)

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 211 182 6599 (11 π.μ. – 6.30 μ.μ.) ή μέσω email στο loupeslou@gmail.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος σε σύμπραξη με το Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάζουν την έκθεση "Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα"

Η πρωτότυπη "ανάγνωση" που προτείνει η διπλή παρουσίαση εξετάζει την εγκατάσταση των Εβραίων στην Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέρος ενός ευρύτερου ιστορικού, γεωγραφικού και χρονολογικού πλαισίου.

19/05/2022

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται" στην γκαλερί "Δυο χωριά"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

"Plasmata: Bodies, Dreams, and Data": Η Στέγη φέρνει τη ψηφιακή τέχνη στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη επιστρέφει με μια εντυπωσιακή έκθεση-σίκουελ του "You and AI", ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που επίσης φιλοξενήθηκε στο Πεδίον του Άρεως πέρυσι.

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.

Εκθεσιακό αφιέρωμα για ττη Στέλλα Πολυχρονίδη και τον Χρόνη Μπότσογλου στο Μουσείο Μπουτζιάνη

Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.