Η επιδίωξη του έρωτα στη νέα ζωγραφική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου

Η «Ένωση» αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Citronne Gallery με την εικαστικό.

Βαρβάρα Λιακουνάκου @ Citronne Gallery

Η Citronne Gallery συνεργάζεται για πρώτη φορά με την εικαστικό Βαρβάρα Λιακουνάκου και κοσμεί τον χώρο με τη νέα της ατομική έκθεση "Ένωση". 15 έργα σε καμβά και 10 σε χαρτί που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2017 με 2021 θα παρουσιαστούν στην έκθεση μαζί με τη μονογραφική έκδοση "Ένωση" από την επιμελήτρια Ελισάβετ Πλέσσα, σε έκδοση του Umberto Allemandi. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 24 Φεβρουαρίου (6-10 μ.μ.).

Η ζωγράφος τονίζει ότι η "Ένωση" προσεγγίζει το θέμα της αγάπης και του έρωτα, με εμφανή επιρροή από τη  φιλοσοφία του ποιητή Τζελαλαντίν Ρουμί. Ζευγάρια και μοναχικές μορφές εμφανίζονται στα έργα της Λιακουνάκου, τα οποία αναζητούν με κάθε τρόπο ένα είδος ένωσης μέσω της μελέτης της ταυτότητάς τους.

Η πτώση, 2020. Λαδοπαστέλ σε καμβά, 150 x 140 εκ.
@ Citronne Gallery
Η πτώση, 2020. Λαδοπαστέλ σε καμβά, 150 x 140 εκ.

Η Πλέσσα δηλώνει για το έργο της εικαστικού: "Σε πολλούς καμβάδες των τελευταίων πέντε ετών γίνεται αποκλειστική χρήση του λαδοπαστέλ, το οποίο η Βαρβάρα Λιακουνάκου χειρίζεται όπως το στιλό μελάνης στα χαρτιά της, δημιουργώντας καταιγίδες γραμμών που συνδιαλέγονται με το λευκό του χαρτιού ενώ διαμορφώνουν τα εικονιζόμενα. Στα έργα αυτά, αναζητήσεις της διαφάνειας, όλα ρυθμίζονται από τις ανταύγειες που διαπερνούν τα πλέγματα των γραμμών. Ακόμα και το μαύρο λειτουργεί διαφορετικά σε αυτές τις πρόσφατες συνθέσεις, δείχνοντας το φως και όχιτο σκοτάδι. Τα περιγράμματα χάνουν τη σαφήνειά τους και τα χρώματα εγκαταλείπουν την έντασή τους για χάρη ενός αντιφεγγίσματος που προσδίδει μια αίσθηση ιερού στις παραστάσεις αυτές".

Info: Citrone Gallery | 24/02-02/04 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 4 μ.μ., κατόπιν ραντεβού | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Citronne

Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

Neo Cosmos: Εγκαίνια για ένα νέο χώρο με την παρουσίαση καλλιτεχνικών πρακτικών που σχετίζονται με τα αστικά κοινά

Τρία έργα σε αλληλεπίδραση σχολιάζουν καταστάσεις αντίθεσης και συνύπαρξης ψηλαφώντας το χώρο ο οποίος δημιουργείται μέσα στην ένταση φαινομενικά αντίθετων καταστάσεων δημιουργίας και αλληλεξάρτησης.

Δύο νέες εκθέσεις φιλοξενούνται στη Γκαλερί Ευριπίδη

Η Δάφνη Κωστοπούλου εγκαινιάζει την έκθεση "Under the Microscope" και η Έλλη Εμπεδοκλή την σειρά έργων "Ευγνωμοσύνη". Μαζί δημιουργούν έναν ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο και ωθεί τον θεατή να ανακαλύψει βαθιά κρυμμένα συναισθήματα.

Το Athens Photo World Teens έρχεται τον Ιούνιο

Το εφηβικό τμήμα του μεγαλύτερου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας τιμά "τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον" με μια ξεχωριστή έκθεση

Ο Φώτιος Μπάλας συνθέτει ένα εφήμερο περιβάλλον για τις παραδόσεις της Αρκαδίας

Μια καλλιτεχνική αναδρομή στην εξέλιξη της αρκαδικής γης και τα κινήματα τέχνης που συνδέθηκαν με τον ιστορικό τόπο.

Παράδοση και ψηφιακές τέχνες συνομιλούν στη νέα έκθεση του Αμερικανικού Κολεγίου Deree

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Arts Festival που διοργανώνει η Σχολή και εγκαινιάζεται με την επιμέλεια της Δάφνης Δραγώνα.

Οι αισιόδοξες "Αχτίδες" της Εύας Αποστολάτου γεμίζουν φως τη Γκαλερί Αργώ

Τοπία που αναδεικνύουν την ομορφιά του ουρανού, των σύννεφων, της θάλασσας και του ήλιου έρχονται να δώσουν ζωή και ελπίδα, απομακρύνοντας τη "βροχερή" διάθεση των τελευταίων καιρών.