Η επιδίωξη του έρωτα στη νέα ζωγραφική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου

Η «Ένωση» αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Citronne Gallery με την εικαστικό.

Βαρβάρα Λιακουνάκου @ Citronne Gallery

Η Citronne Gallery συνεργάζεται για πρώτη φορά με την εικαστικό Βαρβάρα Λιακουνάκου και κοσμεί τον χώρο με τη νέα της ατομική έκθεση "Ένωση". 15 έργα σε καμβά και 10 σε χαρτί που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2017 με 2021 θα παρουσιαστούν στην έκθεση μαζί με τη μονογραφική έκδοση "Ένωση" από την επιμελήτρια Ελισάβετ Πλέσσα, σε έκδοση του Umberto Allemandi. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 24 Φεβρουαρίου (6-10 μ.μ.).

Η ζωγράφος τονίζει ότι η "Ένωση" προσεγγίζει το θέμα της αγάπης και του έρωτα, με εμφανή επιρροή από τη  φιλοσοφία του ποιητή Τζελαλαντίν Ρουμί. Ζευγάρια και μοναχικές μορφές εμφανίζονται στα έργα της Λιακουνάκου, τα οποία αναζητούν με κάθε τρόπο ένα είδος ένωσης μέσω της μελέτης της ταυτότητάς τους.

Η πτώση, 2020. Λαδοπαστέλ σε καμβά, 150 x 140 εκ.
@ Citronne Gallery
Η πτώση, 2020. Λαδοπαστέλ σε καμβά, 150 x 140 εκ.

Η Πλέσσα δηλώνει για το έργο της εικαστικού: "Σε πολλούς καμβάδες των τελευταίων πέντε ετών γίνεται αποκλειστική χρήση του λαδοπαστέλ, το οποίο η Βαρβάρα Λιακουνάκου χειρίζεται όπως το στιλό μελάνης στα χαρτιά της, δημιουργώντας καταιγίδες γραμμών που συνδιαλέγονται με το λευκό του χαρτιού ενώ διαμορφώνουν τα εικονιζόμενα. Στα έργα αυτά, αναζητήσεις της διαφάνειας, όλα ρυθμίζονται από τις ανταύγειες που διαπερνούν τα πλέγματα των γραμμών. Ακόμα και το μαύρο λειτουργεί διαφορετικά σε αυτές τις πρόσφατες συνθέσεις, δείχνοντας το φως και όχιτο σκοτάδι. Τα περιγράμματα χάνουν τη σαφήνειά τους και τα χρώματα εγκαταλείπουν την έντασή τους για χάρη ενός αντιφεγγίσματος που προσδίδει μια αίσθηση ιερού στις παραστάσεις αυτές".

Info: Citrone Gallery | 24/02-02/04 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 4 μ.μ., κατόπιν ραντεβού | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Citronne

Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.