Δύο νέες ξεναγήσεις αφιερωμένες στην ιστορία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Η ιστορία του εργοστασίου ζωντανεύει ξανά μέσα από διαδραστικές περιηγήσεις στους χώρους του μουσείου.

Τεχνόπολη @ Βαγγέλης Πατσιαλός

Στις 19, 26 και 27 Φεβρουαρίου διοργανώνονται δύο νέες συναρπαστικές ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με αφιερώματα στην ιστορία του παλιού εργοστασίου και τη μακρόχρονη συμβολή του στη λειτουργία της πόλης. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με ένα σπάνιο βιομηχανικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του εργοστασίου, του οποίου η ύπαρξη ήταν κομβική για την περιοχή του Γκαζιού αλλά και ολόκληρης της Αθήνας.

Χρίστος Χριστόπουλος
Χρίστος Χριστόπουλος

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου ο επίκουρος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Γιάννης Στογιαννίδης θα ρίξει "Φως… στις βιομηχανίες", ξεναγώντας μας στον χώρο και μιλώντας για τη βιομηχανική κληρονομιά και την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης. Το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί μία πρωτότυπη θεατρική διαδρομή με τίτλο "Ποιος κρατάει το φανάρι" από τον ηθοποιό και ερμηνευτή Χρίστο Χριστόπουλο. Ο καλλιτέχνης αναβιώνει χαρακτήρες όπως έναν Γάλλο επιχειρηματία, εργάτες, τον γιατρό του εργοστασίου και άλλες αναγνωρισμένες προσωπικότητες του χώρου, κάνοντας έτσι μία αναφορά στις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων και τον ρόλο που ορισμένοι από αυτούς έπαιξαν στη γενικότερη λειτουργία του εργοστασίου. Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την ιστορία του χώρου με έναν πιο διαδραστικό τρόπο, χάρη στη συμβολή της θεατρικής ομάδας "Ανεμόμυλοι".

Πληροφορίες για τις ξεναγήσεις:

 19/02 (6.30 μ.μ.): "Φως… στις βιομηχανίες" (Κεντρική Καμινάδα Εργοστασίου) |  Είσοδος: 8€

26/02 (5.30 μ.μ.) & 27/02 (7 μ.μ.): "Ποιος κρατάει το φανάρι" (Κεντρική Καμινάδα Εργοστασίου) | Είσοδος: 10€

Οι ξεναγήσεις είναι κατάλληλες για παιδιά άνω των 12 ετών. Λόγω των περιορισμένων αριθμών θέσεων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (2130109325, Δευτ.-Παρ.: 11 π.μ. – 4 μ.μ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο στο Μουσείο: Διαγωνισμός συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων

Παράταση για τον διαγωνισμό με τίτλο "Ιστορίες Μετακίνησης" που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με πηγή έμπνευσης τις συλλογές και την ιστορία επιλεγμένων πολιτιστικών χώρων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2022

Εκθεσιακό αφιέρωμα για ττη Στέλλα Πολυχρονίδη και τον Χρόνη Μπότσογλου στο Μουσείο Μπουτζιάνη

Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του Επιγραφικού Μουσείου

Ο χώρος πολιτισμού γιορτάζει τη "Δύναμη των Μουσείων" με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το 21ο Athens Jazz εξερευνά τη γυναικεία δημιουργία

Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας επιστρέφει για 21η χρονιά με νέο όνομα (23-29/5), τολμώντας να βγει από τα όρια της Τεχνόπολης.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο ΕΜΣΤ

Μια βδομάδα γεμάτη δημιουργικές δράσεις, ξεναγήσεις, προβολές φιλμ και μουσικές εκδηλώσεις από το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης της χώρας τιμούν τη συμβολή των πολιτιστικών χώρων.

"#13 m.e.t.a.p.o.l.i.s": Καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας

Η Τεχνόπολη φιλοξενεί στο Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού μια ομάδα καλλιτεχνών από τη φωτογραφική ομάδα METAPolis, που φέτος κλείνει 13 χρόνια και πραγματοποιεί μια έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Jazz.

MOMus: "Η δύναμη των μουσείων" γιορτάζεται σε ένα εξαήμερο πρόγραμμα δράσεων

Με αφορμή τη διάκριση του "Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης", η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα οργανώσουν πολυήμερες εκδηλώσεις.