Δύο νέες ξεναγήσεις αφιερωμένες στην ιστορία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Η ιστορία του εργοστασίου ζωντανεύει ξανά μέσα από διαδραστικές περιηγήσεις στους χώρους του μουσείου.

Τεχνόπολη @ Βαγγέλης Πατσιαλός

Στις 19, 26 και 27 Φεβρουαρίου διοργανώνονται δύο νέες συναρπαστικές ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με αφιερώματα στην ιστορία του παλιού εργοστασίου και τη μακρόχρονη συμβολή του στη λειτουργία της πόλης. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με ένα σπάνιο βιομηχανικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του εργοστασίου, του οποίου η ύπαρξη ήταν κομβική για την περιοχή του Γκαζιού αλλά και ολόκληρης της Αθήνας.

Χρίστος Χριστόπουλος
Χρίστος Χριστόπουλος

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου ο επίκουρος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Γιάννης Στογιαννίδης θα ρίξει "Φως… στις βιομηχανίες", ξεναγώντας μας στον χώρο και μιλώντας για τη βιομηχανική κληρονομιά και την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης. Το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί μία πρωτότυπη θεατρική διαδρομή με τίτλο "Ποιος κρατάει το φανάρι" από τον ηθοποιό και ερμηνευτή Χρίστο Χριστόπουλο. Ο καλλιτέχνης αναβιώνει χαρακτήρες όπως έναν Γάλλο επιχειρηματία, εργάτες, τον γιατρό του εργοστασίου και άλλες αναγνωρισμένες προσωπικότητες του χώρου, κάνοντας έτσι μία αναφορά στις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων και τον ρόλο που ορισμένοι από αυτούς έπαιξαν στη γενικότερη λειτουργία του εργοστασίου. Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την ιστορία του χώρου με έναν πιο διαδραστικό τρόπο, χάρη στη συμβολή της θεατρικής ομάδας "Ανεμόμυλοι".

Πληροφορίες για τις ξεναγήσεις:

 19/02 (6.30 μ.μ.): "Φως… στις βιομηχανίες" (Κεντρική Καμινάδα Εργοστασίου) |  Είσοδος: 8€

26/02 (5.30 μ.μ.) & 27/02 (7 μ.μ.): "Ποιος κρατάει το φανάρι" (Κεντρική Καμινάδα Εργοστασίου) | Είσοδος: 10€

Οι ξεναγήσεις είναι κατάλληλες για παιδιά άνω των 12 ετών. Λόγω των περιορισμένων αριθμών θέσεων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (2130109325, Δευτ.-Παρ.: 11 π.μ. – 4 μ.μ.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Ζητάμε πολλά από την (τελετή έναρξης της) 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Τι επίγευση αφήνει η πολυφωνική γιορτή της Ελευσίνας και τι υπόσχεται για τη συνέχεια;

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ομαδική έκθεση "Down to Earth", μέρος του γενικού προγράμματος της Μπιενάλε, παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Στην έκθεση του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, τα τοπία μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.